Prednosti i mane rada u prilagođenom poslovnom prostoru


Poslovni prostor Poslovni prostor


Adaptirati stan u poslovni prostor ili imati sopstvenu kancelariju u domu može imati mnoge prednosti i nedostatke. U finansijskom smislu čini se kao isplativije, međutim, umni rad može biti otežan zbog smanjenja koncentracije. Celokupan proces kod bilo koje vrste posla zahteva ozbiljnu podršku okoline i obezbeđen mir kako bi mogućnosti za rad bile bolje. 


Registrovana firma i kućna kancelarija – mane i vrline


Ukoliko ste opremili vaš stan u prostor za rad budite sigurni da ste uštedeli na kupovini bespotrebnog nameštaja i opreme. Pored toga, dobili ste na kvalitetu. Rad od kuće ili adaptirane kancelarije podrazumeva mogućnost da posao rasporedite kako vama najviše odgovara. Kućna atmosfera i udobnost čine se kao neprocenjivi. Poslovni prostor u stanu može biti organizovan tako da veoma lako možete održavati zdravu ishranu, ugodnu temperaturu i ventilaciju, komunicirati sa porodicom i slobodno vreme koristiti za hobi. Zbog svega toga, psihološka rasterećenost i motivacija za posao je izraženija i veća. No, tu su i mane. Kada osoba sraste sa svojim prostorom za rad koji više nalikuje kućnoj atmosferi može se činiti da je granica između stana i posla tanka, pa to vodi ka razvitku neproduktivnog rada bez obzira na motivaciju i nepokretljivost, lenjosti. Iz tog razloga, veoma je bitno da se osoba trudi da zadržava osećaj za odgovornost i ima precizno organizovan poslovni raspored. Pored toga, ono što može biti mana u adaptaciji stana u poslovni prostor jeste neprilagođenost za svaki oblik posla. Stan kao kancelarija nije fleksibilan na buku i protok velikog broja ljudi, pa poslovi koji se mogu raditi u ovakvom prostoru nisu mnogobrojni, ali treba istaći one poslove koji u improvizovanim uslovima mogu dati dobre finansijske rezultate:


Prevodilačke agencije u prilagođenom poslovnom prostoru 


Registrovati prevodilačke agencije u Beogradu ili nekom drugom gradu u stambenim kompleksima nije toliko složen proces. Prevodilačke agencije nisu sputane da u nestandardnim radnim uslovima pružaju usluge tehničkih, pravnih, medicinskih i drugih prevoda, kao ni usluge iz oblasti književnosti i dokumentacije. Mogućnost da tekst bude pravilno preveden na mnoštvo stranih jezika nije ograničena mestom u kojem se boravi. Prevodilačke agencije koje svoje usluge vrše u privatnim stanovima ili kućnim kancelarijama ne gube na kvalitetu prevoda niti na broju ponuđenih usluga, pa je u njima moguće prevoditi diplome, sertifikate, izvode, potvrde, ugovore, punomoćje, web stranice i tako dalje. 


Masaža u stambenom kompleksu


Veliki broj ljudi nakon stresnog poslovnog dana želi da se opusti, a to najpre može učiniti u salonima za masažu. Kvalitetne usluge masaže mogu se dobiti i u kućnim uslovima sa lepo opremljenom prostorijom. Orijentalne masaže ali i one klasične, mnoštvo eteričnih ulja, tiha instrumentalna muzika i vešte ruke majstora ni jednog posetioca neće ostaviti nezadovoljnog. 


Kompjuterske usluge u kućnoj kancelariji


Moderna tehnologija zauzima bitan deo života, pa se kompjuterske usluge mogu pružiti u improvizovanim uslovima. Popravka laptopova i računara, različite instalacije, dijagnostika, zamena elemenata, ali i web dizajn i programiranje mogu biti veoma efikasno sprovedeni. 


Knjigovodstvo i drugi poslovi u nespecifičnim uslovima


Pružanje različitih umnih- finansijskih usluga i izveštaja, ali i onih finijih- kreativnih, poput usluga iz kozmetičkih i frizerskih salona, moguće je svakako i u kućnom vidu poslovanja. Profesionalci u svojoj oblasti znaju i u nespecifičnim uslovima da stvore i održe imidž.  






Srodni tekstovi:


Zašto su ugaone garniture jedan od najpraktičnijih komada nameštaja?

Sigurno ste primetili da je ugaona garnitura jedan od najpopularnijih komada nameštaja koji v...

Detaljnije

Optimalno uređenje malog stana

Postoji li išta izazovnije, zahtevnije i zabavnije od uređenja jednog životnog prostora? Vero...

Detaljnije

Kako odabrati pravu veličinu tv-a za vašu sobu?

Da li je veći televizo bolji? Ne, uvek! Da biste odredili koja TV dijagonala najviše odgovara...

Detaljnije

Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

10 milijardi američkih dolara će biti investirano u pametna električna vozila u periodu od narednih ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS