Beogradska Arena - mesto gde se igra najbolja košarka


Razno Razno


Desilo se konačno i to – Srbija je posle skoro 9 godina dobila ponovo dva predstavnika u Evroligi, najprestižnijem evropskom takmičenju u košarci. Večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, ove godine će se okušati na terenima zajedno sa najjačim evropskim klubovima, a Beograd će biti domaćin i jednom i drugom timu. Kako su najavili organizatori, i KK Crvena zvezda i KK Partizan bi trebalo sve svoje mečeve da odigraju u beogradskoj Areni.

Ukoliko ste pasionirani navijač jednog ili drugog tima i ne želite da propustite navijački spektakl, pogledajte u nastavku teksta raspored utakmica omiljenog tima. Takođe, ako dolazite u Beograd zbog košarke, gledajte da u blizini Arene iznajmite stan na dan, kako biste izbegli noćni povratak kući.


KK Crvena zvezda

Osvajanjem prvog mesta u regionalnoj ABA ligi, Crvena zvezda je još jednom potvrdila svoj igrački kvalitet i u jednom kontinuitetu predstavljaće srpsku košarku u elitnom takmičenju. Suočeni sa brojnim izmenama u timu, pre svega sa odlaskom Dejana Radonjića sa mesta trenera, crveno-beli će pokušati da budu ozbiljan protivnik svakom koga imaju nasuprot sebe. Sveža igračka pojačanja u kombinaciji sa okosnicom ekipe koju čine Branko Lazić, Luka Mitrović, Ognjen Kuzmić i Ognjen Dobrić, trebalo bi da budu dobar recept za odlične partije koje nas očekuju.



Veliki broj sezonskih karata i tradicionalno interesovanje navijača za košarkaški klub (setimo se da Crvena zvezda drži rekord Evrolige po broju gledalaca na jednoj utkamici) podrazumevaju da domaćini igraju u najvećoj sportskoj dvorani. Međutim, zbog podudaranja domaćinstva sa Partizanom i zbog već unapred najavljenih koncerata u Areni koji se odvijaju neposredno pre ili posle zakazanih termina utakmica (kao što su Il Divo i Andre Rieu), Crvena zvezda će do kraja godine odigrati sledeće mečeve u Areni:

KK Crvena zvezda – LDLC Asvel Villeurbann  17.11.

KK Crvena zvezda – Maccabi Tel Aviv 24.11.

KK Crvena zvezda – Virtus Bologna 2.12.

KK Crvena zvezda – Zalgiris Kaunas 13.12.

KK Crvena zvezda – AX Armani Milan 15.12.

KK Crvena zvezda  - FC Barselona 30.12.

Ono što navijače može posebno da zanima je evroligaški derbi sa Partizanom zakazan za 8.12. u Štark Areni.

KK Partizan

Dolazak Željka Obradovića, najtrofejnijeg evropskog trenera, na kormilo Partizana – značio je samo jedno: ambicije navijača i igrača su se povećale i pitanje je dana kada će se Partizan vratiti tamo gde i pripada – među najbolje timove Evrope. Igrom nesrećnih okolnosti, ekipe iz Rusije su izbačene iz takmičenja, pa je zahvaljujući specijalnoj pozivnici, Partizan dobio svoju dugo čekanu šansu. Jaka pojačanja, dobre pripremne utakmice i jasna vizija garancija su vizije i jakih očekivanja ove sezone. Kao dobra uvertira za sezonu pominje se brojka od preko 11000 sezonskih karata koje su navijači razgrabili u samo nekoliko dana. 


Partizan igra svoje evroligaške mečeve u Areni do kraja godine u sledećim terminima:

Partizan – Armani Milano 18.10.

Partizan – Virtus Bologna 20.10.

Partizan – Zalgiris Kaunas 27.10.

Partizan – Maccabi Tel Aviv 18.11.

Partizan – Valencia 1.12.

Partizan – Bayern Munich 29.12.

Ponavljamo da se večiti derbi igra u Areni 8.12, a Partizan je domaćin ovog susreta.

Kako su Novosti prenele, kao zakupnik Arene, Partizan ima ekskluzivno pravo na termine treninga i utakmica u maloj i velikoj Areni i prednost u odnosu na večitog rivala. Međutim, izvesno je da će Crvene zvezda takođe većinu evroligaških utakmica igrati u najvećoj hali na Balkanu, dok će utakmice jadranskog takmičenja dočekivati u matičnoj - Aleksandar Nikolić hali.



Kako je bilo poslednji put kad su rivali nastupali zajedno?

Nakon 9 godina ponovo ćemo gledati omiljene timove u Evroligi. Poslednji put su nastupali zajedno 2013-2014. godine, kada je Evroliga imala 24 ekipe raspoređene po grupama. Evropliga se tada igrala tako što su u prvoj fazi ekipe bile podeljene u 4 grupe sa po 6 timova. Partizan je u svojoj grupi imao učinak od 3 pobede i 7 poraza, pa je kao četvrtoplasirani u svojoj grupi izborio Top 16 fazu takmičenja. Zvezda je tada ispala u grupnom takmičenju, iako je imala jednu pobedu više od Partizana. Za razliku od prošlog učešća, kada su Zvezda i Partizan bili u različitim grupama, ove godine ćemo odgledati njihova dva evroligaška okršaja.

Ako želite da budete deo navijačkog spektakla koji se priprema u Areni (da budete deo Zvezdine originalne koreografije i Partizanove grmljavine sa tribina), nabavite ulaznice na vreme i pripremite se za nezaboravnu košarkašku sezonu.




Srodni tekstovi:


Zablude koje se javljaju prilikom kupovine pumpe za vodu

Kupovina pumpe za vodu ne zahteva ni neko vreme, ni velika ulaganja, ali traži poznavanje karakteris...

Detaljnije

Bašta iz raja koju krasi savršena baštenska rasveta

Vaša bašta uz pravo osvetljenje može izgledati kao pravi raj na zemlji. Zamislite samo...

Detaljnije

Načini jedinstven izbor zavesa za spavaću sobu – rolo zavese za glamurozan enterijer

Za uređenje savremenih spavaćih soba mnogi koriste klasične zavese jarkih boja koje mogu dati &scaro...

Detaljnije

Kako da napravite svoju kućnu teretanu?

Znamo svi koliko je važno da imamo redovnu fizičku aktivnost, a poseta teretani nekad se ne čini kao...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS