Kako odabrati slavinu za sudoperu?


Dom


Pri renoviranju kuhinje najčešće prvo pomislimo na viseće elemente i pregrade, frižider išporet dok je slavina za sudoperu u poređenju sa njima uvek sporedna komponenta u kuhinji. Međutim, slavina za sudoperu ima mnogo veći efekat od ostalih kuhinjskih komponenti iako ne deluje tako.

Slavina utiče na celukupni prostor kuhinje kako svojim izgledom tako i svojom funkcijom, što znači da vaša slavina može izgledati sjajno istovremeno pružajući vam i sve potrebne funkcije.
Prednost ovih komponenti je to što ne morate menjati čitavu konstrukciju da bi vaša kuhinja izgledala lepše i prijatnije već možete zameniti samo slavinu za sudoperu radi boljeg dizajna ifunkcionalnosti, a na raspolaganju vam je mnogo vrhunskih kuhinjskih slavina.

Prvi korak pri kupovini slavine za sudoperu

Pre nego što se zaljubite u najraznovrsnije dizajne i stilove slavina potrebno je utvrditi određene činjenice bez kojih ne možete samo otići i kupiti ili jednostavnim klikom naručiti neku slavinu. Ove činjenice tiču se vodovodnih instalacija, odnosno dotoka tople vode.

U zavisnosti od toga da li je slavina za sudoperu priključena na veliki ili mali protočni bojlerslavine mogu biti zidne ili stojeće sa manje ili više priključnih cevi.

- Veliki bojler

Kada dotok vode dolazi sa velikog bojlera slavine za sudoperu mogu biti: zidne ako jevodovodna instalacija postavljena iznad sudopere; i stojeće sa dve cevi ukoliko se vodovodnainstalacija nalazi ispod korita sudopere.

- Mali bojler

Kada dotok vode dolazi sa malog bojlera slavine za sudoperu mogu biti: zidne ako sevodovodna instalacija nalazi iznad sudopere pri čemu je potrebna montaža visokog bojlera; i

stajaće sa tri cevi i niskomontažnim bojlerom ako se vodovodna instalacija nalazi ispodsudopere.

Zidne i stajaće sudopere mogu biti: jednoručne i dvoručne.- Jednoručne slavine za sudoperu

Jednoručne slavine su čest izbor u domaćinstvu. Odlikuje ih jedna ručica kojom pomeratesleva nadesno kako biste dobili željenu hladnu, odnosno toplu vodu. Odličan su i pouzdanizbor, što znači da se vrlo lako popravljaju ako dođe do kvara. Ukoliko se odlučite za ovakonešto, birajte one sa visokim profilom kako bi pranje velikih lonaca i tiganja u sudoperi bilolakše.

- Dvoručne slavine za sudoperu

Dvoručne slavine predstavljaju tradicionalni tip kuhinjske slavine i dobro izgledaju u svakojkuhinji. Kako im ime kaže, odlikuju se dvema ručkama; jednom za hladnu i drugom za toplu.Sa dve odvojene ručke možete brže dobiti toplu ili hadnu vodu, odnosno omogućavajumanipulisanje temperaturom. Mana im je upravo u prednosti, kada ste zauzeti i ne možeteokretati čas jednu, čas drugu ručku da biste dobili željenu temperaturu i pritisak.

Slavine za sudoperu sa tušem

Slavine za sudoperu sa tušem uglavnom spadaju u grupu jednoručnih slavina sa dodatnimfunkcijama i prednostima. Razlikuju se po vrsti tuša koji može biti fiksan uz slavinu ilimožete njime manipulisti kao sa tušem u kupatilu.

- Slavina sa tušem na izvlačenje nadole

Ove tzv. padujuće slavine trend su poslednjih 10 godina i to sa pravom. Glavna odlika ovihslavina jeste fiksna glava sa tušem koji prska nadole zbog čega vam je potrebna dubokasudopera kako bi ova slavina mogla da ispuni svoju funkciju, a to je znatno jednostavnije ilakše pranje velikih šerpi, lonaca, tepsija i slično. U suprotnom, biće prskanja i poplavi.

- Slavina sa tušem na izvlačenje sa strane

Ova vrsta slavine funkcioniše kao tuš u kupatilu, znatno olakšava pranje velikih sudova.Efikasnija je od prethodno pomenute slavine jer može ceo tuš da se izvuče i koristi, ne samoza sudove, već i za pranje čitave sudopere.


Srodni tekstovi:


Kako uštedeti prilikom otvaranja kafića

Prilikom otvaranja kafića treba se zapitati da li ta procedura može biti zaista isplativa i š...

Detaljnije

Kako odabrati pravu podnu lampu za vaš dom

Kada se odlučite da vaš dom presvučete u tamnije tonove, kvalitetna rasveta će imati ključnu ...

Detaljnije

Proleće i sređivanje doma- preporođen životni prostor uz pomoć nekoliko sitnica

Sa toplijim mesecima i prijatnim zracima sunca nakon duge i jednobojne zime većina ljudi žudi za pro...

Detaljnije

Tuš kabine – spoj funkcionalnog i modernog

Prilikom uređenja kupatilskog prostora pojavljuju se mnoge muke koje nam zadaje izbor načina kako da...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS