Kako pravilno održavati aspirator?


Saveti Saveti

Jedan od vrlo važnih kućnih uređaja jeste i aprirator.  Za većinu ljudi koji vole da spremaju hranu i pravi su gurmani, kuvanje predstavlja zadovoljstvo. Tokom kuvanja dolazi do raznih isparavanja i šire se mirisi koji vam u tom trenutku mogu i biti prijatni. 

Međutim, problem je kada nam se ti mirisi uvuku u kuhinjske elemente, zavese ili nameštaj.  Iz tog razloga vaš dom može neprijatno da se oseća, jer se mirisi u stvarima zadržavaju. Kako bi to sprečili potrebno je koristiti aspirator. Aspirator je veoma koristan i lak za korišćenje. Kako bi vaš aspirator što duže radio, potrebno je i da se redovno i pravilno čisti od masnoće.elektricar


Pročitajte uputstvo za upotrebu 

Kada odaberete aspirator koji najviše odgovara vašim potrebama , pre ugradnje je vrlo važno pročitati uputstvo. Svaki model aspiratora se razlikuje. Vi generalno znate kako aspirator funkcioniše, ali svaki aspirator se razlikuje u nekim pojedinostima. 

Pre ugradnje i samog korišćenja aspiratora, veoma je bitno pročitati sva uputstva. Ukoliko vam nisu jasni svi koraci pri samoj ugradnji aspiratora ili pre korišćenja, dobro je posavetovati se sa električarom. Električar će vam dati sve informacije kako da na pravi način koristite vaš aspirator.


Kako pravilno koristiti aspirator?

U zavisnosti od modela aspiratora, postoji više opcija za korišćenje, ali osnova je uvek ista. Na skoro svim aspiratorima nalaze se dva glavna prekidača. Jedan od njih služi da uvlači neprijatne mirise i skuplja masnoću, a drugi prekidač služi da upalite ili ugasite svetlo. Prekidač kojim pokrećete rad aspiratora, obično ima nekoliko brzina. 

Samim tim možete da upravljate kojom jačinom i brzinom  će uvlačiti neprijatne mirise.  Aspirator je vrlo lak i jednostavan za korišćenje, ali ukoliko imate nekih poteškoća, uvek je vam je na raspolaganju električar koji će vam pomoći. 


Aspiratoru je potrebno redovno čišćenje

Svrha aspiratora i jeste da sakuplja masnoću, isparavanja i prašinu, ali vremenom se to pretvara i jako lepljivu masu koju je samo sunđerom i sredstvom za čišćenje gotovo nemoguće ukloniti. Postoji nekoliko veoma jednostavnih načina kako da svoj aspirator održavate čistim koliko god je to moguće. Jedan od njih jeste da rešetku od aspiratora bukvalno prokuvate. 

Možda zvuči čudno, ali je veoma delotvorno. Potrebna vam je velika šerpa u koju ćete sipati vodu. Šerpu sa vodom stavite na ringlu, a kada ona prokuva, polako dodajte sodu bikarbonu. Sodu bikarbonu je potrebno postepeno dodavati kako ne bi iskipela. Rešetku koju ste prethodno skinuli sa aspiratora, potopite u ključalu vodu. Ostavite je tako sve dok se sva masnoća ne skine. Rezultati čišćenja će vas fascinirati. 


Popravke aspiratora

Ukoliko i niste bili baš ažurni kada je čišćenje aspiratora u pitanju, veoma je moguće da će doći do kvara. U tom slučaju najbolje je da se obratite stručnom licu. Ne pokušavajte da popravku izvršite sami, jer u tom slučaju veoma je moguće da ćete napraviti još veći kvar. Takođe aspirator koji je neispravan, može čak da izazove i požar. Električar sa iskustvom će vam pomoći da rešite vaš problem, i da vaš aspirator radi kao nekada. 







Srodni tekstovi:


Amaterski voćnjaci: Saveti za pravilno održavanje i dobru berbu

Mnogi srpski krajevi pogodni su za uzgoj voća i povrća i generalno smo zemlja bogata prirodnim organ...

Detaljnije

Najbolji desktop računari za 2022.

Ukoliko ste se odlučili za kupovinu desktop računara evo nekih predloga koje su nam dali stručna lic...

Detaljnije

Razdvajanjem do kvalitetnijeg i smirenijeg života: Sve mane života u zajednici

U današnjem društvu, život u zajednici se često doživljava kao temelj osećaja pripadno...

Detaljnije

Čemu služe releji?

Milioni godina evolucije pripremili su ljudski mozak da spasi našu kožu kada nam i najmanja o...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS