LED plafonjere – energetski efikasno i ekonomično osvetljenje koje će upotpuniti svaki prostor


Dom Dom

Sa neprestanim i neminovnim rastom troškova za električnu energiju ljudi se sve više okreću alternativnim rešenjima. Postavljamo termoizolacije na naše domove, kupujemo uređaje koji troše manje električne energije, sve sa ciljem da smanjimo mesečne račune. Ovaj princip uštede kućnog budžeta treba primeniti i  na oblast osvetljenja, zbog čega LED osvetljenje zauzima sve veći primat. Mi vam ukratko predstavljamo praktične LED plafonjere, kao jedan od najsigurnijih i najpraktičnijih izbora kada je reč o LED osvetljenju.


Štedljivo osvetljenje na koje se možete osloniti dug vremenski period

Korišćenje LED plafonjera može biti deo rešenja u našoj borbi za smanjenje potrošnje električne energije. Današnja LED osvetljenja koristi oko 75% manje energije nego konvencijalne sijalice ili halogenke, a ipak pruža podjednako dobro osvetljenje. LED plafonjere imaju znatno duži životni vek u odnosu na klasične sijalice. Iako Vam se na početku učiniti cenovno znatno skuplje, dugoročno predstavljaju isplatljiviju investiciju u odnosu na starije vrste sijalica.

Međutim, kao i kod svih drugih proizvoda, i kod LED plafonjera ne treba zaboraviti da vreme njihovog životnog veka varira i zavisi od kvaliteta samih sijalica. Taj životni vek može biti od 15.000 časova do 50.000 časova rada. Zbog toga je često isplativije kupiti nešto skuplju LED plafonjeru, jer ona može da ima i duplo duži vek trajanja.


Pronađite odgovarajuću boje svetlosti prilikom izbora LED rasvete

LED plafonjere se mogu pronaću u nekoliko boja svetlosti:

1. Toplo bela boja osvetljenja su led plafonjere koje imaju između 1000 i 3000 Kelvina i koje daju žućkastu nijansu svetlosti. Ova boja osvetljenja se preporučuje za stambene prostorije u kojima se duže boravi.

2. Neutralno bela boja osvetljenja su LED Plafonjere između 3000 i 4000 Kelvina i ova boja se preporučuje za osvetljenje kupatila, kuhinje i radne sobe. Ova boja led plafonjera je najpribližnija dnevnoj svetlosti.

3. Hladno bela boja osvetljenja su led plafonjere između 4000K – 6500 Kelvina. Koriste se u prostorijama u kojima je potrebno izuzetno osvetljne kao sto su izlozi i radni prostori, i ima plavičastu nijansu.

Nakon početne popularnosti hladno belog spektra boje, sada sve više u ponudi možemo pronaći LED svetiljke toplo belog ili žutog svetla. Takve LED plafonjere podsećaju na sunčevo svetlo i nemaju negativnih efekata koji su se javljali kod hladno belog svetla. Svakako, izbor boje zavisi od vaših afiniteta.

Pored različitih boja svetlosti, led plafonjere nam pružaju mogućnost izbora oblika, veličina, boja zbog čega ćete ih lako uklopiti, bilo da se radi o tradicionalnom ili modernom stilu prostorije u koju ih ugrađujete.


LED Plafonjere čuvaju vaše zdravlje i planetu Zemlju

Možemo reći da je LED osvetljenje za sada najzdraviji način osvetljenja, kako po ljude, tako i po životnu okolinu. Za razliku od običnih sijalica sa užarenim vlaknima koje su povremeno pucale, i čije je staklo moglo da povredi nekog, ili štedljivih sijalica koje su prethodile LED osvetljenju i u svom sastavu imale živu koja je opasna po okolinu, ova vrsta osvetljenja nema takve rezike. Ne sadrži stetne materijale, ne zagreva se prilikom upotrebe – drugim rečima, ni na koji način neće ugroziti vaše zdravlje.

U proizvodnji LED plafonjera se ne upotrebljavaju otrovni materijali poput olova, žive, kadmijuma i ostalih štetnih elemenata, zbog čega se mogu bezbedno i lako reciklirati.

Srodni tekstovi:


Xenon sijalice ili LED svetla za auto?

Kada se govori o osvetljenju za auto, ponuda je jasna, halogena svetla, LED svetla za auto ili xenon...

Detaljnije

10 saveta za uređenje iznajmljenog stana

Svi oni koji iznajmljuju stan znaju da vlasnici stanova obično imaju svoje zahteve i pravila za budu...

Detaljnije

OSNOVE O AUTO SIJALICAMA

Postoje 3 osnovne vrste sijalica za automobile: halogene sijalice, ksenon sijalice i led sijalice za...

Detaljnije

Saveti za moderno opremanje firme

 Veliki je broj zaposlenih koji svoje radno vreme provode u kancelariji. Kako nam kancelarija p...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS