Načini jedinstven izbor zavesa za spavaću sobu – rolo zavese za glamurozan enterijer


Dom Dom


Za uređenje savremenih spavaćih soba mnogi koriste klasične zavese jarkih boja koje mogu dati šarm enterijeru ali i vizuelno umanjiti prostoriju, što može predstavljati „mač sa dve oštrice“. Zavisno od ličnih preferencija, nameštaja, stila koji se neguje i detalja u spavaćoj sobi, zavese mogu pokvariti utisak ili biti idealno dizajnersko rešenje i glamurozan detalj. Poigravanje sa bojama, tkaninama i dezenima klasičnih zavesa za spavaću sobu može biti interesantno i opuštajuće, ali nasuprot njima, zadnjih godina posebno postaju popularne rolo zavese koje mogu odavati i više nego originalan utisak. No, o kakvim zavesama se radi i kako odabrati prikladne rolo zavese za spavaću sobu?


Rolo zavese za jedinstvenu spavaću sobu


Rolo zavese predstavljaju inovaciju u dizajnu. Ne samo da ispunjavaju estetsku ulogu već uspešno sakrivaju prostor od znatiželjnih pogleda sa ulice. Svestranog dizajna, rolo zavese iako izgledaju kruto, veoma lako se mogu podizati i spuštati bez ulaganja velikog napora. Ova vrsta zavesa pričvršćena je na valjak i funkcioniše na osnovu povlačenja. Prilagodljive za svaki stil, rolo zavese mogu biti različitih boja i prozirnih pruga koje omogućavaju kontrolu nivoa svetlosti prema ličnoj želji. U onim momentima kada ne želite da sunčevi zraci ometaju vaš san, veoma jednostavno možete blokirati svetlost. Kada vršite izbor zavesa za vašu spavaću sobu dobro je da budete fokusirani na tkaninu ali i položaj prostorije. Ukoliko je spavaća soba okrenuta ka zapadu dobro je birati nešto prozirnije modele. U slobodnoj prodaji moguće je kupiti transparentne ali i potpuno zamanjene modele namenjene za istočni položaj spavaće sobe. Rolo zavese poseduju širok asortiman boja i tkanina, a njigovo održavanje je veoma lako. 


Kakav materijal i boju rolo zavesa odabrati


Među najčešćim materijalima za proizvodnju rolo zavesa upotrebljavaju se pamuk, poliester i lan. Dizajneri preporučuju neutralne modele sa umerenim propustom svetlosti kako tokom dana u prostoriji ne bi vladao mrak. Treba imati na umu da propust svetlosti ne zavisi toliko od boje rolo zavesa koliko od same tkanine. Boja rolo zavesa može preusmeriti akcenat na detalje u unutrašnjosti spavaće sobe. Sive i smeđe zavese u stilu minimalizma, ili ipak jednostavne nijanse bele smatraju se najpogodnijima za odmor nakon problematičnog radnog dana. A za nešto romantičniju atmosferu dobro je kombinovati prirodne tonove i pastelne boje. Ružičasti, srebrni i zlatni modeli rolo zavesa na sunčevim zracima izgledaće fantastično, gotovo bajkovito. A šareni printovi i jarke boje u spavaćoj sobi odavaće osećaj divljine i svega onog animalističkog.


Koje su prednosti rolo zavesa 


Prilikom uređenja spavaće sobe treba uzeti u obzir prednosti rolo zavesa. Rolo zavese izvanrednog su dizajna i nisu sklone nakupljanju prašine i prljavštine, pa ih je potrebno čistiti samo nekoliko puta godišnje vlažnom krpom ili usisavanjem. Lakoća u korišćenju i negovanju ovih zavesa pruža im veliku prednost u odnosu na druge vrste zavesa. Pored toga, predstavljaju pravi stilski izbor za moderan dom u kojem vlada izrazita estetika. Pristupačnih su cena i poseduju širok asortiman modela, različitih dimenzija, boja i prozirnosti. Originalne i zaista funkcionalne, rolo zavese moguće je naručiti prema ličnom dizajnu gde se određena ideja kombinuje sa platnom. 






Srodni tekstovi:


Kako da vaš poslovni prostor izgleda profesionalno?

Odlučili ste da osnujete biznis ili da renovirate vaš poslovni prostor? Pravo je vreme da ulo...

Detaljnije

Kuhinje od kvarca za dom pun topline i luksuza

Oduvek je važilo da je kuhinja srce svakog doma. To je mesto gde se poprodica okuplja i zajedno učes...

Detaljnije

Kako odabrati pravu veličinu tv-a za vašu sobu?

Da li je veći televizo bolji? Ne, uvek! Da biste odredili koja TV dijagonala najviše odgovara...

Detaljnije

Prilikom sređivanja poslovnog prostora, nemojte zaboraviti na neke osnovne stvari

Ukoliko ste neko ko je zadužen za uređenje poslovnog prostora, a u tome nemate mnogo iskustva, ili s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS