Trikovi za uređenje dvorišta


Baštenska rasveta i uređenje dvorišta

Kako nam se bliži lepo vreme tako smo sve više raspoloženiji da eksprimentišemo sa uređenjem našeg dvorišta, vrta ili bašte. Tada se i priroda budi i mi jednostavno ne možemo, a da ne primetimo sve te divne boje i promene koje nastaju iz dana u dan. Naša želja da naše dvorište izgleda još lepše u tim trenucima je pojačana i zato predsavljamo nekoliko trikova, kojima možete oplemeniti vaše dvorište, vrt, terasu ili prostor oko sebe. 

Dekorativni kamen kao obavezan detalj 

Da li znate da minimalnim ulaganjem možete da učinite da vaše dvorište ili vrt izgleda savršeno. Upravo u tim trenucima treba da razmišljate o dekorativnom kamenu. Savršen je za male baštice, vrtove, kao i određene kutke u dvorištu, koje želite da maksimalno promenite. Na ovaj način činite gušt sebi, ali ujedno i oplemenjujete dvorište za sve one druge koji vam dolaze u goste. Uvek je lepše bilo sedeti u dvorištu, koje je usled dobrog angažovanja domaćina toliko lepo sređeno, da imamo utisak da smo u nekoj oazi, a ne u dvorištu našeg komšije. Dekorativno kamenje postoji u različitim bojama. Vi možete izabrati kombinaciju boja ili se možete odlučiti samo za jedan. Najpopularniji je svakako beli dekorativni kamen. Šta god da odaberete sve će biti fenomenalno, jer je ovo ideja koja sigurno menja izgled na bolje. 

Dodajte boju dvorištu uz pomoć malča 

Pre svega treba da pojasnimo zašto se koristi malč. Naime, malč odnosno malčiranje je postupak tokom kojeg se prekriva deo oko korena biljke. Kada se pospe malč oko biljke, onda se onemogućava korovu da raste i onda dobijemo još lepše dvorište. Međutim, malč nema samo ulogu da bude koristan, nego je pored toga veoma lep za izgled vašeg vrta ili dvorišta. Na ovaj način rešavate dva problema jednim potezom. Vaše dvorište pored boja koje će mu doneti saksije i saksije cveća, treba da ima i jedan divan deo, koji će odmah biti primećen, a najbolji efekat postići ćete upravo malčiranjem. Raspitajte se dobro i izaberite najbolji malč za vaše biljke. 

Terasu ispunite cvećem 

Cveće je vrlo važno na mnogo nivoa. Dakle, to nije samo ukrasna biljka. Cveće koje sami posadite predstavlja ujedno vašu obavezu i nešto što je vaša odgovrnost. Cveće jeste nešto što je ukrasno, ali cveće je ujednoi nešto što vas menja i oplemenjuje, zato što vi postajete odgovorniji. Glavni trik kod svakog dvorišta ili vrta, jeste što više cveća. idelano je ako imate terasu, da sav prazan prostor iskoristite i da upravo taj prazan prostor bude pod cvećem. vaš pogled sa terase izgledaće drugačije, svako vaše jutro biće mirisno i lepo i svaki vaš dan definitivno ispunjeniji. Naravno, birajte cveće koje se vama dopada, sasvim je svejedno koje cveće je u pitanju. Nekada može da bude interesatno da izaberete i jedno isto cveće za celu terasu, ali vam mi svakako sasvetujemo da to bude različito cveće, zbog same dinamike. Narano, dodajemo da je jako bitno kod ovog momenta izabarati pravu sakciju, odnosno saksije za sadnju. Ako imate terasu u dvorištu idelano je da to budu viseće saksije, jer onda tek stvarate fantaziju od pogleda. 

Srodni tekstovi:


Mali stan - mnogo stila uz dobar plan

Ako je pred vama uređenje enterijera u stanu i niste baš sigurni kako bi sve trebalo da izgle...

Detaljnije

Kako odabrati pločice za dvorište

Pločice su vrlo važan ne samo detalj, već i potreba svakog doma, pa i poslovnog prostora. Kada je u ...

Detaljnije

Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

Popločavanje puta u premium segment i podizanje svesti o brendu u narednoj deceniji30. mart, 2021. B...

Detaljnije

Optimalno uređenje malog stana

Postoji li išta izazovnije, zahtevnije i zabavnije od uređenja jednog životnog prostora? Vero...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS