Xenon sijalice ili LED svetla za auto?


Razno Razno

xenon svetla za auto

Kada se govori o osvetljenju za auto, ponuda je jasna, halogena svetla, LED svetla za auto ili xenon sijalice. Iako su svakako još zastupljenje, halogene sijalice su ipak deo prošlosti koja je zamenjena s druga dva izvora osvetljenja koja smo spomenuli, jer su sa sobom doneli brojne prednosti koje ih čine traženim. I pre nego prikažemo šta je bitno kod jednog, a šta kod drugog izvora osvetljenja, bitno je napomenuti činjenicu da je kvalitetno osvetljenje u velikoj meri odgovorno za bezbednost u saobraćaju, pa je samim tim važno da na ispravan način donesete odluku koje ćete kupiti i gde ćete ih kuptii. Svakako, kupovini opreme opreme za automobile je potrebno vršiti isključivo u specijalizovanim radnjama kao što je Velteh Pro.

Neke tri stvari su najvažnije u tom procesu kupovine. Sam kvalitet osvetljenja pokazuje vek traajanja jedne sijalice. Ukoliko se garantuje dugotrajnost, onda je i kvalitet veći. Naravno, to se u samom startu više i plati, ali se na duže staze takva investicija vrlo isplati. Uz to, jačina svetlosti je važna, ako je ona velika, onda je vidljivost na putu veća i do 50 %, što samo po sebi pokazuje koliku sigurnost obezbeđuje na putu. I pored svega, bitno je da svetlo bude belo, jer omogućuje da se signalizacija koja je postavljena pored kolovoza brže vidi, odnosno, da se vidi mnogo pre nego što to žuta svetlost dozvoljava.

Xenon sijalice

Kada su se pre nekih 30 godina prvi put pojavile, xenon sijalice su imale svoju osnovnu namenu, a to je da jedan model automobila učine još luksuznijim i skupljim. Nakon toga, xenon sijalice su sa istom namerom ugrađivane u automobile srednje i visoke klase, nakon čega su ubrzo mogle da se uvide druge, brojne prednosti ovog izvora osvetljenja. Najpre, xenon sijalice karakteriše neverovatna dugotrajnost u radu, a pored toga tu su velika funkcionalnost i efikasnost, kao što smo je pominjali kada su u pitanju i LED svetla za auto. Xenon sijalice su definitivno najbolji izvor osvetljenja za svako vozilo, bilo da vam trebaju xenon sijalice za Audi ili druge marke automobila,  jedna stavka koja pre njihove montaže mora da se proveri jeste da li model auotmobila to dozvoljava. Ukoliko se dogodi da se ta promena smatra prepravkom automobila, onda je proći tehnički pregled skoro nemoguće, pa se treba konsultovati sa serviserima i majstorima, kako ne bi došlo do ulaganja koje na kraju proada.

LED svetla za auto

Priča o LED svetlima za auto uvek kreće od njihovog poređenja sa halogenim svetlima, tj. od činjenice da su daleko bolja, kvalitetnija i potrebnija. LED svetla za auto imaju dug životni vek, pa se uglavnom zaboravljaju datumi kada se ugrade u automobil. Osim toga, daju daleko lepši izgled svakom automobilu, nego što to čine halogena svetla. Međutim, dve velike prednosti LED svetla za auto čine ih popularnim. Najpre, ona su otprona na vibracije na putevima, a znajući da se kod nas često susrećemo sa lošim kolovozima, ispucalim asfaltom, makadamskim putevima u određenim delovima zemlje, skoro svakog grada, ova informacija čini da dobijaju ogroman plus prilikom  kupovine. Uz sve to, LED svetla za auto se brzo zagrevaju i pale, a kako su kod nas zime jake i umeju duže da traju, ovo je vrlo bitno, jer nema čekanja da se svetla pokrenu, niti bilo kakvog kašnjenja i zabrinutosti. 

Srodni tekstovi:


Prednosti i mane rada u prilagođenom poslovnom prostoru

Adaptirati stan u poslovni prostor ili imati sopstvenu kancelariju u domu može imati mnoge prednosti...

Detaljnije

Kako uspešno organizovati korporativni team building?

Organizovanje korporativnog team buildinga bi trebalo da bude češći događaj nego što j...

Detaljnije

Umetnost pronalaska nekretnine u nestabilno vreme inflacije

Iako je nakon proglašenja pandemije bilo jasno da će ekonomska situacija da se promeni u celo...

Detaljnije

Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

Popločavanje puta u premium segment i podizanje svesti o brendu u narednoj deceniji30. mart, 2021. B...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS