Beogradska Arena - mesto gde se igra najbolja košarka


Razno Razno


Desilo se konačno i to – Srbija je posle skoro 9 godina dobila ponovo dva predstavnika u Evroligi, najprestižnijem evropskom takmičenju u košarci. Večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, ove godine će se okušati na terenima zajedno sa najjačim evropskim klubovima, a Beograd će biti domaćin i jednom i drugom timu. Kako su najavili organizatori, i KK Crvena zvezda i KK Partizan bi trebalo sve svoje mečeve da odigraju u beogradskoj Areni.

Ukoliko ste pasionirani navijač jednog ili drugog tima i ne želite da propustite navijački spektakl, pogledajte u nastavku teksta raspored utakmica omiljenog tima. Takođe, ako dolazite u Beograd zbog košarke, gledajte da u blizini Arene iznajmite stan na dan, kako biste izbegli noćni povratak kući.


KK Crvena zvezda

Osvajanjem prvog mesta u regionalnoj ABA ligi, Crvena zvezda je još jednom potvrdila svoj igrački kvalitet i u jednom kontinuitetu predstavljaće srpsku košarku u elitnom takmičenju. Suočeni sa brojnim izmenama u timu, pre svega sa odlaskom Dejana Radonjića sa mesta trenera, crveno-beli će pokušati da budu ozbiljan protivnik svakom koga imaju nasuprot sebe. Sveža igračka pojačanja u kombinaciji sa okosnicom ekipe koju čine Branko Lazić, Luka Mitrović, Ognjen Kuzmić i Ognjen Dobrić, trebalo bi da budu dobar recept za odlične partije koje nas očekuju.



Veliki broj sezonskih karata i tradicionalno interesovanje navijača za košarkaški klub (setimo se da Crvena zvezda drži rekord Evrolige po broju gledalaca na jednoj utkamici) podrazumevaju da domaćini igraju u najvećoj sportskoj dvorani. Međutim, zbog podudaranja domaćinstva sa Partizanom i zbog već unapred najavljenih koncerata u Areni koji se odvijaju neposredno pre ili posle zakazanih termina utakmica (kao što su Il Divo i Andre Rieu), Crvena zvezda će do kraja godine odigrati sledeće mečeve u Areni:

KK Crvena zvezda – LDLC Asvel Villeurbann  17.11.

KK Crvena zvezda – Maccabi Tel Aviv 24.11.

KK Crvena zvezda – Virtus Bologna 2.12.

KK Crvena zvezda – Zalgiris Kaunas 13.12.

KK Crvena zvezda – AX Armani Milan 15.12.

KK Crvena zvezda  - FC Barselona 30.12.

Ono što navijače može posebno da zanima je evroligaški derbi sa Partizanom zakazan za 8.12. u Štark Areni.

KK Partizan

Dolazak Željka Obradovića, najtrofejnijeg evropskog trenera, na kormilo Partizana – značio je samo jedno: ambicije navijača i igrača su se povećale i pitanje je dana kada će se Partizan vratiti tamo gde i pripada – među najbolje timove Evrope. Igrom nesrećnih okolnosti, ekipe iz Rusije su izbačene iz takmičenja, pa je zahvaljujući specijalnoj pozivnici, Partizan dobio svoju dugo čekanu šansu. Jaka pojačanja, dobre pripremne utakmice i jasna vizija garancija su vizije i jakih očekivanja ove sezone. Kao dobra uvertira za sezonu pominje se brojka od preko 11000 sezonskih karata koje su navijači razgrabili u samo nekoliko dana. 


Partizan igra svoje evroligaške mečeve u Areni do kraja godine u sledećim terminima:

Partizan – Armani Milano 18.10.

Partizan – Virtus Bologna 20.10.

Partizan – Zalgiris Kaunas 27.10.

Partizan – Maccabi Tel Aviv 18.11.

Partizan – Valencia 1.12.

Partizan – Bayern Munich 29.12.

Ponavljamo da se večiti derbi igra u Areni 8.12, a Partizan je domaćin ovog susreta.

Kako su Novosti prenele, kao zakupnik Arene, Partizan ima ekskluzivno pravo na termine treninga i utakmica u maloj i velikoj Areni i prednost u odnosu na večitog rivala. Međutim, izvesno je da će Crvene zvezda takođe većinu evroligaških utakmica igrati u najvećoj hali na Balkanu, dok će utakmice jadranskog takmičenja dočekivati u matičnoj - Aleksandar Nikolić hali.



Kako je bilo poslednji put kad su rivali nastupali zajedno?

Nakon 9 godina ponovo ćemo gledati omiljene timove u Evroligi. Poslednji put su nastupali zajedno 2013-2014. godine, kada je Evroliga imala 24 ekipe raspoređene po grupama. Evropliga se tada igrala tako što su u prvoj fazi ekipe bile podeljene u 4 grupe sa po 6 timova. Partizan je u svojoj grupi imao učinak od 3 pobede i 7 poraza, pa je kao četvrtoplasirani u svojoj grupi izborio Top 16 fazu takmičenja. Zvezda je tada ispala u grupnom takmičenju, iako je imala jednu pobedu više od Partizana. Za razliku od prošlog učešća, kada su Zvezda i Partizan bili u različitim grupama, ove godine ćemo odgledati njihova dva evroligaška okršaja.

Ako želite da budete deo navijačkog spektakla koji se priprema u Areni (da budete deo Zvezdine originalne koreografije i Partizanove grmljavine sa tribina), nabavite ulaznice na vreme i pripremite se za nezaboravnu košarkašku sezonu.




Srodni tekstovi:


PEĆ NA DRVA I NJENE ČARI – ZAŠTO JE JOŠ UVEK NEPRIKOSNOVENA?

Pored mnogih drugih grejnih sistema, peć na drva je kao spoj pouzdanog, dobrog i efikasnog re&scaron...

Detaljnije

Trikovi za uređenje dvorišta

Kako nam se bliži lepo vreme tako smo sve više raspoloženiji da eksprimentišemo sa ure...

Detaljnije

Sve prednosti i mane koje nose bambus roletne

Bambus roletne – zaštištnik vaše stolarije, terase i prostorija od prodir...

Detaljnije

U potrazi za odgovarajućom zaštitom i ukrasom prozora

Sa lepim, ali i sa kišovitim vremenom razmišljamo o tome kako da se prijatnije i lep&s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS