Kako pravilno održavati aspirator?


Saveti Saveti

Jedan od vrlo važnih kućnih uređaja jeste i aprirator.  Za većinu ljudi koji vole da spremaju hranu i pravi su gurmani, kuvanje predstavlja zadovoljstvo. Tokom kuvanja dolazi do raznih isparavanja i šire se mirisi koji vam u tom trenutku mogu i biti prijatni. 

Međutim, problem je kada nam se ti mirisi uvuku u kuhinjske elemente, zavese ili nameštaj.  Iz tog razloga vaš dom može neprijatno da se oseća, jer se mirisi u stvarima zadržavaju. Kako bi to sprečili potrebno je koristiti aspirator. Aspirator je veoma koristan i lak za korišćenje. Kako bi vaš aspirator što duže radio, potrebno je i da se redovno i pravilno čisti od masnoće.elektricar


Pročitajte uputstvo za upotrebu 

Kada odaberete aspirator koji najviše odgovara vašim potrebama , pre ugradnje je vrlo važno pročitati uputstvo. Svaki model aspiratora se razlikuje. Vi generalno znate kako aspirator funkcioniše, ali svaki aspirator se razlikuje u nekim pojedinostima. 

Pre ugradnje i samog korišćenja aspiratora, veoma je bitno pročitati sva uputstva. Ukoliko vam nisu jasni svi koraci pri samoj ugradnji aspiratora ili pre korišćenja, dobro je posavetovati se sa električarom. Električar će vam dati sve informacije kako da na pravi način koristite vaš aspirator.


Kako pravilno koristiti aspirator?

U zavisnosti od modela aspiratora, postoji više opcija za korišćenje, ali osnova je uvek ista. Na skoro svim aspiratorima nalaze se dva glavna prekidača. Jedan od njih služi da uvlači neprijatne mirise i skuplja masnoću, a drugi prekidač služi da upalite ili ugasite svetlo. Prekidač kojim pokrećete rad aspiratora, obično ima nekoliko brzina. 

Samim tim možete da upravljate kojom jačinom i brzinom  će uvlačiti neprijatne mirise.  Aspirator je vrlo lak i jednostavan za korišćenje, ali ukoliko imate nekih poteškoća, uvek je vam je na raspolaganju električar koji će vam pomoći. 


Aspiratoru je potrebno redovno čišćenje

Svrha aspiratora i jeste da sakuplja masnoću, isparavanja i prašinu, ali vremenom se to pretvara i jako lepljivu masu koju je samo sunđerom i sredstvom za čišćenje gotovo nemoguće ukloniti. Postoji nekoliko veoma jednostavnih načina kako da svoj aspirator održavate čistim koliko god je to moguće. Jedan od njih jeste da rešetku od aspiratora bukvalno prokuvate. 

Možda zvuči čudno, ali je veoma delotvorno. Potrebna vam je velika šerpa u koju ćete sipati vodu. Šerpu sa vodom stavite na ringlu, a kada ona prokuva, polako dodajte sodu bikarbonu. Sodu bikarbonu je potrebno postepeno dodavati kako ne bi iskipela. Rešetku koju ste prethodno skinuli sa aspiratora, potopite u ključalu vodu. Ostavite je tako sve dok se sva masnoća ne skine. Rezultati čišćenja će vas fascinirati. 


Popravke aspiratora

Ukoliko i niste bili baš ažurni kada je čišćenje aspiratora u pitanju, veoma je moguće da će doći do kvara. U tom slučaju najbolje je da se obratite stručnom licu. Ne pokušavajte da popravku izvršite sami, jer u tom slučaju veoma je moguće da ćete napraviti još veći kvar. Takođe aspirator koji je neispravan, može čak da izazove i požar. Električar sa iskustvom će vam pomoći da rešite vaš problem, i da vaš aspirator radi kao nekada. Srodni tekstovi:


Najnovije vesti iz svemira – Kinezi snimili misterioznu “kuću” na tamnoj strani meseca!

Iako naša planeta Zemlja predstavlja samo malu kap u moru beskrajnog kosmosa, najnovije vesti...

Detaljnije

Stari ili novi – koji su najbolji televizori?

Televizijski sadržaj unosi u svaki dom priliku za odmor od brojnih poslovnih obaveza. Bez obzira da ...

Detaljnije

Rolo zavese kao jedan od vodećih lidera na trežištu

Zavese predstavljaju jedan od bitnih modnih detalja enterijera. Njihova primena je izuzetno velika, ...

Detaljnije

Kako da trening kod kuće bude jednako uspešan kao i trening u teretani

Situacija sa globalnom pandemijom nas je naučila da se snalazimo na najrazličitije načine za najrazl...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS