Maštovitost u renoviranju kupatila


Dom Dom


Ukoliko ste se odlučili za renoviranje kupatila, potrebno je prvo dobro promisliti o dizajnu ali i materijalima koje ćete koristiti. Ideju za enterijer vašeg kupatila možete potražiti na internet sajtovima, u časopisima i slično. No, vodite računa da ne doživite finansijski šok. 


Zastarelo kupatilo treba demontirati

Renoviranje kupatila nije čest događaj, stoga, ukoliko popravke u vašem kupatilu vršite sami potrudite se da obezbedite kvalitet, pouzdanost ali i estetiku. Bitno je demontirati sve što je zastarelo, uključujući vodovod, kadu, umivaonik, stare cevi, a neretko i rušenje zidova punih plesni. Ugradnja dobrog vodovodnog sistema u kupatilu veoma je bitna kako biste izbegli konstantne popravke ili poplave, zatim, ugradnja kvalitetnih cevi, hidroizolacije i ventilacije kako se ne bi stvarao neprijatan miris i buđ. 


Hidroizolacija 

Hidroizolacija u kupatilu vrši se pre postavljanja pločica i nikako na mokru podlogu. Proces je posebno usmeren ka vlažnim delovima u kupatilu- oko kade, tuša, umivaonika. Premaz koji se koristi ima sposobnost najčešće brzog sušenja, zaštite od vlage i raznih spoljnih uticaja. Svaka promena temperature, podložnost prostora vodenoj pari i slučajno curenje vode mogu izazivati stvaranje potencijalnog legla bakterija. Kako bi vaše kupatilo bilo nepropusno i zidovi ne bi imali ružne mrlje od vlage i plesni koja se ubrzano širi, svaki savesni čovek trebao bi izvršiti hidroizolaciju u svom kupatilu. Taj postupak ne zahteva posebnu obuku. Svakako je lakše pravovremeno izvršiti proces hidroizolacije nego uklanjati plesan i uništavati slojeve zidova. Postoji više vrsta hidroizolativnih premaza no svaki od njih ima sličan kvalitetski opseg. 


Svežina i elegancija u enterijeru kupatila

Kada su izvršene zamene i ugradnja osnovnih segmenata kupatila koji su ključni za dugotrajnost, možete se bazirati na odabir boja i raznih elemenata za kupatilo. U prodaji su sve impresivniji proizvodi od mermera, a kombinacija boja zidova, pločica i stilizovanih ukrasnih elemenata svakom kupatilu pružiće utisak svežine i elegancije. Prilikom odabira zidnih pločica imaje na umu karakteristike ugradnje, na primer manje pločice i ukrasni elemnti na ivičnjacima koštaće više. Odaberite boje koje odgovaraju vašem karakteru, ali izbegavajte žute tonove kako se ne bi dobio utisak zarđalosti. Svetle boje kupatila, kao i kombinacija bele sa pastelnim i jarkim bojama veoma su popularne, pogotovo belo-tirkizne pločice. Da biste uživali potpuno u kadi punoj pene možete napraviti prigušeno osvetljenje, niski plafon sa svetlosnim efektima, razne romantične lampe, prostore za postavljanje mirisnih sveća i tako dalje. Pored toga, u dekorisanju vašeg kupatila bitni su i detalji poput posudice za sapun, ukrasnih kuka za peškire, raznih figurica, školjki, ogledala, slika sa smešnim natpisima, ugradnih ormarića, spa setova ali i biljaka. Određene vrste paprati, mahovine i druge koje vole povećanu vlažnost i blagu zatamljenost pun su pogodak za boravak i ulepšavanje vašeg kupatila. Pored lepog dizajna, bitno je da kupatilo bude funkcionalno, zato nemojte zaboraviti na vešalicu za sušenje peškira. 

Renoviranje kupatila nije ni malo lak zadatak. Taj proces zahteva puno novčanih sredstava, vremena, ličnog truda i maštovitosti. U skučeni prostor potrebno je smestiti sve neophodne elemente. Kupatilo možete urediti na mnogo načina, ali pre donošenja bilo kakvih odluka pažljivo razmotrite sve mogućnosti. Mudri postupci kupatilo mogu rešiti viška vlage, raznih kvarova u budućnosti i stvaranja mikroorganizama. 






Srodni tekstovi:


Poslovni prostor najbolje govori o vama i vašem poslovanju

Poslovni prostor igra ključnu ulogu u oblikovanju percepcije vašeg poslovanja. To nije samo m...

Detaljnije

Izgradnja i uređenje poslovnog prostora

Poslovni prostor treba da bude mesto koje treba da pruži pozitivnu radnu atmosferu, i mesto koje će ...

Detaljnije

Zavese za dnevnu sobu

Dnevna soba je mesto gde najviše volimo da provodimo vreme i soba gde nam je neophodan potpun...

Detaljnije

Kako uspešno organizovati korporativni team building?

Organizovanje korporativnog team buildinga bi trebalo da bude češći događaj nego što j...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS