Neka vaša terasa zablista na pravi i adekvatan način


Baštenska rasveta i uređenje dvorišta Dom Saveti Baštenska rasveta i uređenje dvorišta Saveti Dom

dekorativna rasveta

Najveći broj kuća i stanova u današnjem vremenu ima terasu ili balkon određene kvadrature, koja treba da bude mesto ispunjeno svežinom, komforom i jednostavno pravim mirom. Da bi baš bilo sve tako, bitno je da ambijent terase bude skladno uređen, funkcionalan za boravak, ali i savremen sa aspekta modernih tehnologija. 

Danas se na uređenim terasama može videti veliki broj detalja i dekora, kao i neizostavnog zelenila, dok se za lični pečat bira efektna i moderna rasveta. Da bi ona bila postavljena na pravilan način, odabrana sa aspekta atraktivnosti i korisnosti prostora, bitno je posvetiti pažnju svakom detalju, a posebno električnim instalacijama.

Merni instrumenti za struju – cena koja garantuje bezbednost

Ispitivanje napona je potrebno obaviti pravlino i bezbedno u čemu vam mogu pomoći inovativni merni instrumenti za struju sa odličnom cenom. Ulaganja su mala, a korsit je velika. Ovo je veoma bitan aspekt uređenja terase, koji podrazumeva adekvatno postavljanje rasvete i uređaja. Radi se o opremi koja može biti digitalna i beskontaktna, za merenje jednosmerne ili naizmenične struje, uz visok stepen pouzdanosti i preciznosti. Kada znate da ste bezbedni u poslu, sa mernim instrumentima za struju cena postaje nebitna, pogotovo kada se ona kreće od nekoliko stotina do oko 3.500 dinara najviše. 

Ovi uređaji obezbeđuju brzo i lako identifikovanje napona, ali i merenje njegovog nivoa putem inovativnih LCD ekrana, uz prikazivanje temperature. To je veoma značajno kada se planira postavljanje rasvete na terasi i balkonu, posebno kada postoje prethodne električne instalacije, na kojima su se javljali kvarovi. U pristupačnu cenu mernih instrumenata za struju ulazi i dodatak u vidu LED lampice za slabije osvetljena područja i rad na terenu.

Izbor rasvete za moderan ambijent terase

Da bi prostor terase ili balkona, bez obzira na kvadraturu, bio moderno uređen danas se bira rasveta raznovrsnih svojstava i performansi. Često se na otvorenom prostoru može videti efektna LED rasveta, koja se sastoji od dioda i traka, u beloj ili nekoj od kombinacija boja. 

Zbog svoje praktične strane, jednostavno se mogu ugraditi na bilo koje mesto – ispod ogradice terase, na plafon, oko stolarije i bilo koju drugu površinu. Ono što je tradicionalno dopadljivo na balkonima i asocira na rustičan stil, jesu raskošni fenjeri.

Oprema za postavljanje rasvete na terasi 

Pored samog odabira tipa i modela rasvete – LED traka i dioda, lustera, fenjera, plafonjera i ukrasnih sijalica, bitno je imati i adekvatnu opremu za njeno postavljanje. Prioritetno, zaštitne rukavice, odela, naočare i maske važno je koristiti kada se realizuju bilo kakve aktivnosti samostalno, a tiču se renoviranja, uređenja ili ugradnje elemenata. 

Isto važi i kada se radi o rasveti, a neophodno je imati i merače za struju, šrafciger, bušilicu, ponekad lajsne i lepak. U zavisnosti od modela rasvete, dimenzija terase koja se pokriva osvetljenjem i same podloge na koju se željeni model postavlja.

Terasa i balkon treba da budu prava mesta relaksacije i užitka bez granica, kao i opuštanja misli u tišini, uz blag vetar i osećaj ugodnosti. Da bi bilo tako, važno mesto zauzima kvalitetna rasveta, koja treba da bude postavljena na bezbedan i pouzdan način, kako bi lepo stilizovala prostor i trajala dugi niz godina.
Srodni tekstovi:


10 saveta za uređenje iznajmljenog stana

Svi oni koji iznajmljuju stan znaju da vlasnici stanova obično imaju svoje zahteve i pravila za budu...

Detaljnije

Beogradska Arena - mesto gde se igra najbolja košarka

Desilo se konačno i to – Srbija je posle skoro 9 godina dobila ponovo dva predstavnika u Evrol...

Detaljnije

Razlozi zbog kojih je novi kontejner isplativiji od korišćenog?

Stambene potrebe modernog čoveka su u poslednjih nekoliko godina otišle daleko od onog ideala...

Detaljnije

Zašto ne treba izaći iz kuće bez naočara za sunce?

Da li znate koji je datum Nacionalni dan sunčanih naočara? Zvanično se kao Nacionalni dan naočara za...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS