Prijava i polaganje za vozačku dozvolu


Saveti Razno Saveti

auto skola prijava

Sama prijava za auto školu je vrlo jednostavno. Potrebno je da se odabere određene auto škola i da se ode u njihovu poslovnicu ili da se prijava obavi online, budući da veći broj njih nudi i takvu opciju prijave. Tokom prijave će vam biti potrebna važeća lična karta, a za maloletne kandidate je potrebno da dođe i roditelj ili staratelj, kako bi dao saglasnost i potpisao zakonski ugovor o samom procesu učenja, obuke i polaganja za vozačku dozvolu.

Cene prijave se razlikuju od toga za koju kategoriju vozila se polaže, kao i da li kandidat koji se prijavljuje nema ili ima vozačku dozvolu za određenu kategoriju. Jedna od čestih povoljnosti jesu i popusti auto škola, koji se mogu redovno pronaći, kao i mogućnost plaćanja iznosa na određeni broj jednakih mesečnih rata. Tokom celog procesa kandidat prolazi teorijsku obuku, obuku iz prve pomoći i praktičnu vožnju. 

Teorijska obuka za vožnju

Teorijska obuka traje 40 časova, s tim što se najčešće organizuje u 20 dvočasnih termina. Nakon odslušanog poslednjeg predavanja kandidat ima pravo da prijavi teorijsko polaganje ispita, po čijem polaganju se prelazi na obuku i polaganje prve pomoći, što se uglavnom završi u roku od jednog ili dva dana, pa ne predstavlja posebnu začkoljicu niti ikakvu komplikaciju u celom procesu. Posebna prednost jesu određene olakšavajuće mogućnosti za polaganje testova za vožnju, odnosno za sam proces učenja, a to su takozvane simulacije.

Auto škole imaju testove za simulaciju

Tokom teorijske nastave i samih časova, postoji dodatni način učenja, vrlo olakšavajući, tako da svaka auto škola ima testove simulacije. Oni su  dostupni u svakoj školi, tako da svakodnevno možete vežbati i proveravati svoje znanje i ujedno učiti na greškama. Simulacija testova za vožnu, tj. simulacija polaganja izgleda kao i samo polaganje. Na sajtu imate najčešće i stare i najnovije testove koje objavljuje MUP, imate podeljene testove prema kategorijama i vreme za koje morate uraditi sva pitanja. 

Simulacija testova za vožnju će vam najbolje pokazati kada ste spremni da izađete na realno polaganje i da završite sa tim delom obuke. Auto škola vam u tom smislu najčešće izlazi u susret, tako da pruža mogućnost rešavanja testova preko kompjutera, mobilnog telefona i tableta, pa ih možete raditi kada god imate vremena za to. 

Praktična obuka vožnje

Dok se spremaju testovi, simulacija i te kako pomaže, ali za vožnju nema simulacije, već praktična obuka kreće od prvog časa realne vožnje. Praktična obuka takođe traje 40 časova raspoređenih prema određenim pravilima vožnje, uz dogovor termina između instruktora i kandidata za polaganje.

Prkatična obuka za vožnju najpre počinje od poligona i učenja osnova, nakon čega se kreće u gradsku vožnju, polako se uključuje vožnja kroz magistralne puteve, naseljena i nenaseljena mesta, a kroz sve se vežbaju i dnevna i noćna vožnja. Nakon 40 časova kandidat dobija dozvolu da izađe na polaganje vožnje uz komisiju. Ono šta svaki kandidat može zatražiti, ukoliko nije siguran u svoju rutinu i najbolje snalaženje u vožnji, jesu saveti i dodatni časovi, kako bi u potpunosti bio siguran u svoju pripremu.




Srodni tekstovi:


Na koje se sve načine možete otarasiti dosadnih komaraca?

Leto je godišnje doba koje svi priželjkuju jer sa sobom nosi toplo vreme koje se može iskoris...

Detaljnije

Podmlađivanje lica laserom: Jedina nehirurška i neinvazivna metoda

Nije važno koliko godina imate, gde živite i čime se bavite – šanse da ste konstantno p...

Detaljnije

OSNOVE O AUTO SIJALICAMA

Postoje 3 osnovne vrste sijalica za automobile: halogene sijalice, ksenon sijalice i led sijalice za...

Detaljnije

Da li treba kupiti stan brucošu

Upis fakulteta otvara mnoga pitanja, a jedno od sasvim opravdanih je i da li treba kupiti stan bruco...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS