10 saveta za uređenje iznajmljenog stana


Saveti Saveti

Svi oni koji iznajmljuju stan znaju da vlasnici stanova obično imaju svoje zahteve i pravila za buduće stanare. Često se od vas traži da ne bušite zidove ili da ne pravite velike izmene u prostoru. 

Ipak, vi ćete živeti u tom stanu i bitno vam je da se u njemu lepo osećate. Dajemo vam 10 korisnih i kreativnih saveta i ideja kako da uredite iznajmljen stan sa malo troškova i puno  pozitivnih efekata.

Osmotrite i osetite prostor

Prvo što ćete da uradite kad uđete u novi stan je da dobro pogledate prostor i probate da ga osetite. Ovako ćete shvatiti šta vam u njemu prija, a šta vam smeta. Shvatićete koliko prostor podržava vaše navike i potrebe življenja.  

Pozabavite se rasvetom

Dobro postavljena rasveta ima veliki uticaj na izgled enterijera. Promenite raspored rasvete, ili kupite novu rasvetu. Jedna elegantna stona lampa može da ulepša prostor i da da prijatno svetlo. Takođe, jednostavna stona lampa može da bude lep detalj i da baca diskretno svetlo u određeni ugao sobe.

Promenite izgled ugaone garniture

Ukoliko niste zadovoljni bojom ili teksturom ugaone garniture u dnevnoj sobi uvek je možete  ukrasiti prekrivačem u boji koja vam više odgovara. Jastuke sa garniture koji vam nisu odgovarajući možete da zamenite dekorativnim jastucima koji vam se više sviđaju.

Postavite detalje koji utiču pozitivno na vaše raspoloženje

Kako u većini slučajeva kao postanari nismo u mogućnosti da pravimo veće promene i izmenimo ono što nam se ne sviđa u iznajmljenom stanu, najbolje je da se pozabavimo detaljima. Detaljima unosimo nove  boje u prostor. Stan monotonih tonova će izgledati razigranije uz detalje živahnih boja. Uvek možemo stan da ukrasimo ličnim stvarima i uspomenama koje će dati lični pečat prostoru.

Postavite stvari koje se lako sklanjaju

Potrudite se da u novom stanu postavite stvari i predmete koji se lako sklanjaju. Sve one predmete i stvari koje ne zahtevaju veće radove i promene i koji ne oštećuju zidove i postojeći nameštaj.

Promenite dizajn zidova samolepljivim tapetama

Boju zidova možete da promenite, a da ne ulazite u raspravu sa vlasnikom stana oko eventualnog krečenja. Postoje samolepljive tapete sa raznim motivima koje se lako postovljaju, a što je najvažnije, lako se uklanjaju i pritom ne ostavljaju tragove na zidovima.

Postavite omiljene slike na drugačiji način

Kako vlasnici stanova ne dozvoljavaju da bušite zid da biste postavili slike koje volite, možete ih postaviti i na drugčiji način. One se mogu samo osloniti na zid tako što će stajati na nekoj komodi, čak i na podu. Tako postavljene slike daju umetnički šarm prostoru, a mogu se postavljati i po pravilima feng šui-a. Ovo važi i za ogledalo koje možete samo da oslonite o zid.

Promenite  zavese

Zavese se lako postavljaju i lako uklanjaju. Umesto postojećih zavesa, možete postaviti one koje smatrate da se bolje uklapaju u ambijent. Možete da postavite zavese lagane teksture i svetlijih boja kako bi stan bio svetliji i prozračniji.

Zamenite tepihe

Pošto se i tepih lako postavlja i uklanja, i njega možete da zamenite novim, i samim tim prethodno neupotrebljavanim, što će vaš prostor činiti čistijim. U dnevnoj sobi postavite tepih koji smatrate da se bolje uklapa sa nameštajem, u hodniku postavite dekorativne staze, a u kupatilu prostirke u boji koju volite.

Promene na ormanima

Ovo je ideja za one malo spretnije.  Možete menjati čak  i ormane tako što ćete skinutu vrata, odnosno, samo frontalni deo ormana ili komode i postaviti materijal koja vi želite. Pri izlasku iz stana samo vratite stari front.


Srodni tekstovi:


Prednosti i mane rada u prilagođenom poslovnom prostoru

Adaptirati stan u poslovni prostor ili imati sopstvenu kancelariju u domu može imati mnoge prednosti...

Detaljnije

Top 6 kriterijuma kako da odaberete najbolja kuhinjska vrata

Renoviranje stana može biti velika stavka, naročito kad dođete do stolarije koja moguće da nije menj...

Detaljnije

Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih part...

Detaljnije

Najbolji desktop računari za 2022.

Ukoliko ste se odlučili za kupovinu desktop računara evo nekih predloga koje su nam dali stručna lic...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS