Trikovi za opremanje velikih domova


Dom

Reklo bi se da je izazov opremiti mali dom, odnosno mali stan ili kući, ali zapravo je veći izazov opremiti veliki stan ili kuću. Naime, kada imate mnogo prostora treba dobro osmisliti šta raditi sa tim prostorom. 

Niko ne želi da njegova kuća izgleda prazno, hladno i nepopunjeno. Svi žele da osetete tu ušuškanost, a to se jednostavno ne može osetiti kada je stan ogroman. Zato, imamo za vas par saveta, odnosno trikova kako vaš veliki stan može izgledati ušuškano. 

Tepisi su ključni

Zapravo, da. Tepisi su ključna stvar i kada su mali i kada su veliki stanovi u pitanju. Dakle, kada imate mnogo prostora, onda treba da kupite i velike tepihe. Obično se savetuje da to budu čupavi tepisi, jer će upravo oni doprineti na popunjenosti prostora. Takođe, to mogu da budu čupavi tepisi sa nekim šarama ili jednostavni jednobojni čupavi tepisi. Ono što je karakteristično kod takve vrste tepiha jeste da se oni najviše prodaju u nekim pastelnim nijansama poput prljavo bele ili bež, kao i u braon tonovima. Na taj način čupavi tepisi zaista doprinose da i sama atmosfera u stanu ili domu bude kompletno promenjena. 

Slike na zidovima 

Jako je važno da pored prostora popunite i zidove, kojih će u slučaju velikih stanova zaista biti mnogo. Tako da, posvetite se zidovima i osmislite na koji način slike mogu da oplemene vaš dom. To naravno ne znači da treba da birate bilo koje slike, birajte one koje simbolizuju nešto što vi volite, nešto što će vas motivisati i slično. Dobra stvar jeste da izbegnete ogledala. Dakle, ogledala mogu da povećaju prostor, pa se više savetuju ukoliko imate manje stanove da ih ogledalima nekako proširite. U slučaju velikih stanova smanjite ogledala na minimum. 

Dobar raspored nameštaja

Kada su veliki stanovi u pitanju dobar raspored je ključan. Gledajte da sve nekako pozicionirate ka sredini ili na sredini. Na taj način neće ostati mnogo praznog prostora. Dakle, čupavi tepih neka stoji na sredini dnevne sobe, a oko njega poređajte nameštaj i ono što ide uz to. Onda vam ostaju samo ćoškovi, a već u narednom pasusu govorimo šta možete uraditi po pitanju ćoškova. 

Biljke, mnogo biljaka 

Za ćoškove savetujemo mnogo biljaka. Onih velikih i lepih. To mogu biti palme ili bilo koje biljke koje vi volite. Ne samo da će popuniti prostor i učiniti vaš dom toplim, već će stvarno vaš dom učiniti boljim mestom za život, jer ćete prirodu na neki način uneti u vaš dnevni boravak. Nikako nemojte da birate malo cveće u malim saksijama, za velike stanove neophodno je da to bude cveće u velikim saksijama. 

Zavese

Zavese na prozorima su neophodne kada imate velike stanove. Bez zavesa stan će izgledati kompletno hladno, a to nikako ne želite. Sve i da imate venecijanere i roletne, sve i da imate još neku zaštitu, ništa neće lepše oplemeniti prostor od zavesa. Gledajte da to budu glomazne zavese, one koje praktično idu od plafona do poda i koje mogu da učine prostor još glamuroznijim. Naravno sama boja zavisi od strukture i izgleda vaše dnevne sobe, ali tamnije boje su i te kako zanimljivije. 




Srodni tekstovi:


Ideje za opremanje kafića

Rešili ste da otvorite kafić,ali ste neodlučni kako zapravo  želite da on izgleda. Imate...

Detaljnije

PROČITAJ ŠTA SU TO VREMENSKI RELEJI

Vrlo važni elementi električnih instalacija i uopšte uređaja jesu upravo vremenski releji. Nj...

Detaljnije

Kako odabrati pravu podnu lampu za vaš dom

Kada se odlučite da vaš dom presvučete u tamnije tonove, kvalitetna rasveta će imati ključnu ...

Detaljnije

Top 10 razloga zbog čega bi trebalo da posetite Zanzibar

Zanzibar je najpopularnija destinacija Tanzanije i sasvim neponovljivo ostrvo u Indijskom okeanu, ko...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS