Da li krema za podočnjake može da pomogne ?


Saveti


Svaka žena koja ima problem sa izuzetno izraženim podočnjacima i te kako dobro zna koliko to može da bude frustrirajuće. 

Razlozi za tu pojavusu brojni, a tamni kolutovi oko očiju se vremenom neretko pretvaraju u kesice, što ima izuzetno negativan efekat ne samo na izgled lica, nego i na samopouzdanje svake pripadnice nežnijeg pola koja se sa takvim problemom suočava. 

Od čega nastaju podočnjaci ?

Čak i ako imaju dovoljno zdravog sna u toku noći, žene koje jednostavno imaju sklonost ka izraženim podočnjacima se suočavaju sa ovim problemom. 

Iako mnogima od njih krema za podočnjake može da pomogne, mnogo je važnije da bude utvrđen uzrok nastanka tamnih kolutovi oko očiju. Kod nekih se podočnjaci javljaju zbog različitih zdravstvenih problema, a kod nekih su oni stvar genetike. Isto tako podočnjaci se javljaju i kod osoba koje imaju sklonost ka alergijama, a i usled različitih negativnih životnih navika. 

Kao jedan od propratnih efekata manjka sna, odnosno neredovnog spavanja, često se javljaju upravo podočnjaci. Njihova boja može varirati, ali i izgled. 

Da li je krema za podočnjake od pomoći ?

Prvo i osnovno što treba učiniti pre nego što neka dama počne da koristi kremu za podočnjake jeste da utvrdi zbog čega se oni javljaju u njenom slučaju. Neretko se događa da do pojave podočnjaka dolazi usled manjka sna i usled povećanog unosa kofeinskih napitaka, pa je u tom slučaju vrlo jednostavno rešiti taj problem. Naravno sve to samo ukoliko se primeti na vreme i ukoliko se reaguje na vreme. 

Međutim, krema za podočnjake je jedan od najčešćih izbora onih dama koje se suočavaju sa ovom neprijatnosti i sa njenim korišćenjem neretko počinju pre nego što utvrde šta je uzork i pokušaju da ga otklone. Ali, moraju imati na umu na prvom mestu to da se ne radi o nekom magičnom preparatu. Naime, koliko god bila kvalitetna krema za podočnjake, ona neće moći trajno da ih ukloni, ukoliko osoba ne promeni životne navike, koje su dovele do tamnih kolutova ili kesica oko očiju. 

Pored korišćenja takve jedne kreme je vrlo važna i nega kože lica, a posebno predela oko očiju. Neophodno je da koža bude maksimalno i hidrirana i vrlo pažljivo negovana. 

Koje još sredstva treba koristiti protiv podočnjaka ?

Jedan od najčešćih preparata kome pribegavaju pripadnice nežnijeg pola sa izraženim podočnjacima jesu korektori. Međutim, da bi takav jedan preparat imao efekta, neophodno je da prethodno redovno bude korišćena odabrana krema za podočnjake, ali je mnogo važnije obratiti pažnju na to zbog čega nastaju podočnjaci i korigovati navike koje su do toga dovele. 

Kao što smo ranije već pomenuli, u principu nijedna krema za podočnjake ne može se smatrati magičnom. Naprotiv, ona je jedno od pomoćnih sredstava za sanaciju tog problema. A ono što je mnogo važnije u konkretnom slučaju jeste da osoba utvrdi u kojim situacijama su njeni podočnjaci izraženiji, te da na osnovu toga shvati koje navike bi trebalo da promeni. Sve to naravno pod uslovom da podočnjaci kod nje nisu nasledni, jer u tom slučaju joj može na prvom mestu pomoći adekvatna nega, koja podrazumeva kako korišćenje kreme za podočnjake, tako isto i korišćenje korektora i odgovarajućih obloga za predeo oko očiju, a naročito ako njeni podočnjaci podrazumevaju i kesice, što ume i te kako da bude neprijatno. 

Imajte na umu i to da pravilna nega uz odgovarajuću dnevnu i kremu za podočnjake, zatim dovoljno sna i smanjeni unos kofeina i kofeinskih napitaka i te kako mogu na dugoročnom nivou da pomognu u sanaciji ovog problema. Potrebno je samo da budete uporni i da korigujete određene životne navike, kako bi vaši podočnjaci vremenom postali manje uočljivi.







Srodni tekstovi:


Tepih staze idealne za dom tokom leta

Uređenje enterijera ne poznaje baš godišnja doba, budući da se glavni elementi u njemu...

Detaljnije

Zavese koje postoje vekovima i aktuelne su oduvek – Rimske zavese

Zavese se koriste odavno kako za dekoraciju tako i zaštitu prostora od hladnog vazduha, ali n...

Detaljnije

Šta sve treba da znate pre nego što se upustite u kompletno renoviranje stana?

Jedno od najtraumatičnijih radova u domu jeste kompletno renoviranje stana. To podrazumeva puno majs...

Detaljnije

Zašto je perač pod pritiskom praktično rešenje za svako domaćinstvo?

Održavanje higijene je u velikoj meri važno obezbediti ne samo u enterijeru, već i u spoljašn...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS