Ideje za uređenje male kuhinje


Dom

Veće ne znači uvek i bolje, pogotovo kad je reč o kuhinji.

Male kuhinje su često bolje za rad od velikih, samo za taj naš mali prostor trebamo nekih par dobrih ideja što će učiniti našu kuhinju lepom, organizovanom i naravno funkcionalnom. Kuhinja nije samo prostorija u kojoj pripremamo obroke nego je i srce svakog doma, zato treba da je uredimo tako da uživamo u njoj. 

Ako možete organizovati svoju kuhinju možete i svoj život (Louiss Parish)

Nama pre svega je važno da kuhinja bude funkcionalna, da dobro služi svrsi za koju je namenjena, zato idu prvo ideje i saveti koji će nam pomoći u tome.

Radni prostor je važan deo jedne kuhinje, ideja da se proširi radni prostor u malim kuhinjama jeste da se naprimer daska za sečenje već nalazi ugrađena u sudoperu. Dodatni radni prostor možete obezediti tako što stavite točkiće na ugradne police i kad vam zatreba radni deo samo izvučete vani police na kojima je postavljena  mala radna ploča.

Iskoristite slobodan deo zida, gde možete postaviti držače za šerpe, za pribor i ostalo, tako možete napraviti više mesta u kuhinjskim ormarićima. Takođe je jako praktičan rasklopivi pult koji može poslužiti i kao deo za rad ali i kao sto.

Izbor sudopere i slavine za sudoperu takođe je nešto čemu treba obratiti posebnu pažnju kad su u pitanju kuhinje sa malom kvadraturom. Donedavno smo mogli naći sudopere samo u jednoj boji i materijalu, sada to nije slučaj, imamo veliki izbor sudopera različitih boja, oblika i od različitih materijala kao što su plemeniti čelik, mleveni kamen, keramika. Za male kuhinje pokazala se praktična sudopera sa jednim koritom uz još jedno pomoćno, manje, koje će poslužiti za odlaganje otpadaka od povrća dok pripremate hranu.

Što se tiče slavina za sudoperu i tu se vidi veliki pomak u dizajnu, isto se mogu naći na tržištu različiti oblici i čak različite boje slavina ali isto tako i različitih kvaliteta. Najčešće su izrađene od inoxa, i uz različite boje mogu se uklopiti u svaku kuhinju. U kuhinjama, pogotovo onim manjim, praktične su one koje su izdignute iznad nivoa sudopere i radne ploče, time se postiže veći prostor u sudoperi, što daje mogućnost pranja i većih lonaca i šerpi. Ako se odlučimo za moderni dizajn slavine i sudopere, onda bi trebalo da i ostali uređaji i aparati prate liniju cele kuhinje.

Saveti za izbor pločica 

Neko se umori od izbora kuhinjskih elemenata, sudopere, slavine i kad dođu do pločica kažu "bilo koje", to su samo pločice.

To nije baš tako, zato što izbor pločica je veoma važan u sveopštem utisku koji ostavlja vaša kuhinja, one imaju važnu estetsku ulogu a i naravno funkcionalnu, pružaju zaštitu zidovima od prljanja, vode, lako se održavaju a i dugotrajne su. 

Pločice u kuhinji postavljate u skladu sa prostorom kojim raspolažete, pošto je sada reč o malim kuhinjama tu je važan izbor veličine i boje pločica. Pločice malih dimenzija su pogodne za male kuhinje. U maloj kuhinji svetlije boje pločica daće vašoj kuhinji efekat većeg prostora i naravno da pomenemo i kuhinjski elementi u belim ili svetlijim nijansama daju takav efekat.

Ovo su smo neki saveti koji mogu pomoći oko uređenja male kuhinje i nadamo se da će doprineti da uživate u vašem malom carstvu.        




Srodni tekstovi:


OSNOVE O AUTO SIJALICAMA

Postoje 3 osnovne vrste sijalica za automobile: halogene sijalice, ksenon sijalice i led sijalice za...

Detaljnije

Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih part...

Detaljnije

Xenon sijalice ili LED svetla za auto?

Kada se govori o osvetljenju za auto, ponuda je jasna, halogena svetla, LED svetla za auto ili xenon...

Detaljnije

Maštovitost u renoviranju kupatila

Ukoliko ste se odlučili za renoviranje kupatila, potrebno je prvo dobro promisliti o dizajnu ali i m...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS