Kako do idealno uređenog poslovnog prostora


Poslovni prostor Poslovni prostor

Uredjenje kancelarije


U godinama iza nas sve više je počelo da se vodi računa o tome kako se uređuju i poslovni prostori, a ne samo prostori za život i opuštanje, što je svakako mnogima donelo bolju i veću produktivnost, više uspeha i mnogo više zadovoljstva kako kod zaposlenih, tako i kode klijenata. Dobro, prijatno i toplo uređen poslovni prostor učiniće da zaposleni rade sa većim entuzijazmom i voljom, a klijenti da dolaze što češće i da lakše prihvataju neke vaše predloge. A uz to, funkcionalnost, koja ipak mora da bude na prvom mestu, potrebna je kako bi se poslovi radili bez ikakvih nepotrebnih prepreka i komplikacija. Samim tim, već se stvara zaključak da poslovni prostor nije tako lako urediti i dovesti do idealnog ili ga tome približiti, ali evo nekoliko smernica i saveta koji vam mogu pomoći.

Konferencijska sala

Svaka ozbiljnija firma mora da poseduje neku manju ili veću salu za konferencije, sastanke, predavanja, koja zahteva neka određena pravila uređenja. Najbolje je da to bude veći prostor koji će biti čist, bez previše detalja, već samo sa onim što je potrebno da se u njoj nalazi. To su uglavnom veliki sto, sa većim brojem mesta za sedenje, tako da se u svakom trenutku mogu svi videti, da bude dobro osvetljena, ali i da poseduje mogućnost zamračivanja kada se rade neke projekcije slajdova i predavanja uz projektore. Ovo govori da je tu potrebno i dosta utičnica, mesto za projektor, kao i zid ili površina koja je vidljiva dobro iz svakog ugla, kako bi se ono što se prikazuje dobro videlo.

VGA kablovi

Kad smo već kod sale za konferencije i projektora, ne zaboravite na VGA kablove koji će vam biti potrebni u svakom trenutku. Zbog toga je veoma dobro da VGA kablove imate i u zalihama, jer kao dodatna oprema za vaše uređaje, često umeju od korišćenja da se prekinu, da se slučajno pokidaju, pa je u momentu potrebna brza zamena. VGA kablovi za monitor će vam služiti da povežete računar ili neki drugi uređaj sa televizorom, projektorom, što je u poslovnim svrhama uglavnom i slučaj prilikom sastanaka, predstavljanja novih projekata i slično.

„Open space“ koncept

Moderno uređenje poslovnih prostora sve više utiče na to da je jedna od odličnih stvari za posao imati „open space“ koncept za zaposlene. Jedna od dobrih strana ovakvog koncepta uređenja jeste što su svi na jednom mestu, te se pomoć, informacije i ostalo mogu dobiti u jednom jedinom trenutku, bez pozivanja telefonom, odlaska iz kancelarije u kancelariju, međutim, sama priroda posla će zapravo uticati na to da li je ovakav koncept moguć ili ne. Ukoliko je delatnost takva da je moguće, onda nemojte zaobići da svojim zaposlenima priuštite ovakav užitak, budući da to i jeste.

Prijemni pult

Na samom kraju prebacujemo se na početak, odnosno, na ulaz u firmu. Setite se svih firmi u koje ste ušli? Kako je izgledalo to na samom ulasku, kakav je utisak ostavilo? Prvi utisak je veoma važan, jer sve osim njega može da se popravi i ulepša. Samim tim potrebno je da prijemni pult odiše profesionalnošću, ali i da se pojedinim detaljima, opremom, kao i ljubaznim osobljem, postigne jedna toplina u odnosu, prisnost, koja će već u startu očarati i osvojiti one koji dolaze po vaše usluge ili proizvode.




Srodni tekstovi:


Saveti i trikovi za maksimalno iskorišćavanje malih prostora i stvaranje osećaja prostranosti

U savremenom svetu, gde urbanizacija i promene u načinu života često znače manje stambenog prostora,...

Detaljnije

PROČITAJ ŠTA SU TO VREMENSKI RELEJI

Vrlo važni elementi električnih instalacija i uopšte uređaja jesu upravo vremenski releji. Nj...

Detaljnije

Zavese za dnevnu sobu

Dnevna soba je mesto gde najviše volimo da provodimo vreme i soba gde nam je neophodan potpun...

Detaljnije

Saveti za moderno opremanje firme

 Veliki je broj zaposlenih koji svoje radno vreme provode u kancelariji. Kako nam kancelarija p...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS