Kako profesionalno očistiti garažu da blista?


Saveti Razno



Ako ste poput većine ljudi, prilično redovno čistite podove u kući. Bilo da je u pitanju usisavanje, brisanje i dubinsko čišćenje podova, verovatno to radite najmanje jednom nedeljno, a možda i češće. Kada je u pitanju poliranje podova, verovatno i o tome razmislite bar jednom mesečno.

Međutim, dok podovi u vašem domu verovatno dobijaju mnogo pažnje i čišćenja, možda nećete obratiti istu pažnju na podove u vašoj garaži. U stvari, ako biste upravo sada izašli i pogledali pod svoje garaže, mogli biste videti sve vrste mrlja, prljavštine i prosutih materija po podu.

Čišćenje garaže je izuzetno zahtevan posao i zato se gotovo redovno radi profesionalno, mašinski, korišćenjem mašina za pranje podova. Da bismo vam olakšali proces čišćenja i uštedeli sredstva i vreme, pripremili smo mali „how to“ vodič za čišćenje garaže.

Zašto bi trebalo da čistite pod u garaži?

Prvo što se možda pitate je zašto biste uopšte želeli da saznate kako da očistite podove u garaži. Na kraju krajeva, jedina stvar za koju koristite prostor je da odložite svoj automobil, alate i možda sezonske stvari koje su vam potrebne samo jednom godišnje! 

Evo samo par razloga: neke od hemikalija koje se probijaju na podove garaža mogu vremenom oštetiti beton, neke hemikalije su zapaljive i, naravno, čist pod u garaži će izgledati mnogo bolje!

Planirajte vreme

Kao što ćete videti kada počnemo sa vodičem za čišćenje garaže, postoji nekoliko koraka u ovom procesu.

Ovo nije posao koji želite da započnete kasno popodne, jer ako to uradite, postoji velika šansa da će vam stvari stajati napolju preko noći!

Počnite čišćenje usisivačem

Prva stvar koju želite da uradite pre nego što počnete da odgovarate na bilo koja druga pitanja o tome kako da očistite podove u garaži je da se rešite sve prašine, prljavštine, pa čak i piljevine koja može biti na podu vaše garaže.

Vremenom, ovi materijali se zaista mogu nakupiti u vašoj garaži, i ako imate posla sa mnogo ostataka, profesionalni usisivač je odlično rešenje. Ovi usisivači za teške uslove rada su namenski stvoreni da imaju jak kapacitet i pokupiće sve delove koji se nalaze na vašim podovima.

Ako niste neko vreme usisavali, možda ćete morati da napravite više od jednog prolaza preko poda. Obavezno usisajte i u uglovima da biste se rešili paukove mreže i drugih jezivih insekata koji su se tu u međuvremenu naselili. 

Možda mislite da možete preskočiti ovaj korak, ali zapamtite da kada perete pod u garaži, dodajete vodu, a kada dodate vodu u prašinu, dobićete blato. Verujte nam. Lakše je prvo se otarasiti prašine!



Pomerite sve sa poda

Bilo da je u pitanju električni alat ili nešto drugo, ako je na podu kada počnete da čistite podove u garaži, pokvasiće se i potencijalno će se oštetiti.

Ako imate stvari u kantama na policama koje se neće pokvasiti ili oštetiti i neće vam smetati, možete ih ostaviti na mestu. Ali trebalo bi da izbacite sve ostalo. Ne stavljajte ga ni na prilaz direktno ispred svoje garaže! Voda koju koristite za čišćenje moraće negde da ode, a to je obično pravo niz prilaz! Umesto toga, složite ga na jednu stranu.

Pokrijte električne utičnice

Većina garaža ima najmanje nekoliko električnih utičnica i obično su prilično blizu poda. Pošto znamo da se voda i struja ne mešaju, morate da se uverite da su izolovane i da se neće namokriti prilikom čišćenja. Pokrijte utičnice debelom plastikom i trakom svuda okolo tako da budu potpuno izolovane.

Čišćenje poda

Verovatno će na podu vaše garaže biti nekoliko mrlja koje se ne mogu ukloniti jednostavnim deterdžentom i crevom izato je potrebno odraditi mašinsko pranje podova.

Mašine za pranje podova će svojom velikom jačinom uspeti da uklone sve mrlje, uključujući i one od rđe, farbe ili ulja. Ukoliko koristite adekvatna sredstva za čišćenje, rezultati će biti vidljiviji. 

Mašine za pranje podova imaju različite mlaznice koje se mogu koristiti za čišćenje svakog kutka i pukotine na podu vaše garaže, i one će očistiti svu prljavštinu koju ste propustili tokom ostalih koraka. Dobra stvar je što mašine za pranje podova možete i da iznajmite kako biste uspešno završili započeti posao.

Zaštita poda u garaži

Otirači za garažu su pristupačna opcija za zaštitu vaših podova od prosipanja, mrlja i oštećenja. Obično su napravljeni od gume koja se relativno lako čisti crevom ili mašinom za pranje pod pritiskom. Mogu ih očistiti i kvalitetne mašine za pranje tepiha koje imaju četke za uklanjanje svih vrsta mrlja. U zavisnosti od vrste prostirki koju odaberete, možda ćete morati da ih s vremena na vreme podignete da biste usisali područje.

Unajmite profesionalnu agenciju za čišćenje podova

Ako ste pročitali ovaj vodič i shvatili da ćete morati da kupujete sve vrste opreme i proizvoda za čišćenje da biste očistili jedan pod u garaži (i provodili sate radeći taj posao!), možda ste poželeli da unajmite profesionalce koji mogu da urade posao umesto vas.

Profesionalno čišćenje garaže podrazumeva mašinsko pranje podova kako bi se dobili najbolji mogući rezultati. Zato ne čekajte da se još prljavštine nakupi. Bilo da unajmljujete agenciju, ili podvrćete rukave za samostalno čišćenje – ne oklevajte, krenite što pre!





Srodni tekstovi:


Kako da vaš poslovni prostor izgleda profesionalno?

Odlučili ste da osnujete biznis ili da renovirate vaš poslovni prostor? Pravo je vreme da ulo...

Detaljnije

Aku bušilice – alat za svaki dom

Da li vam je potrebna aku bušilica? E pa mi smo vam pripremili vodič koji će vam pomoći pri o...

Detaljnije

Xiaomi predstavio Mi MIX FOLD, prvi sklopivi pametni telefon

Mi MIX FOLD predstavlja novu prekretnicu u industriji pametnih telefonaBeograd, 30.3.2021.  &nd...

Detaljnije

Trikovi za uređenje dvorišta

Kako nam se bliži lepo vreme tako smo sve više raspoloženiji da eksprimentišemo sa ure...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS