Neka vaša terasa zablista na pravi i adekvatan način


Baštenska rasveta i uređenje dvorišta Dom Saveti Baštenska rasveta i uređenje dvorišta Saveti Dom

dekorativna rasveta

Najveći broj kuća i stanova u današnjem vremenu ima terasu ili balkon određene kvadrature, koja treba da bude mesto ispunjeno svežinom, komforom i jednostavno pravim mirom. Da bi baš bilo sve tako, bitno je da ambijent terase bude skladno uređen, funkcionalan za boravak, ali i savremen sa aspekta modernih tehnologija. 

Danas se na uređenim terasama može videti veliki broj detalja i dekora, kao i neizostavnog zelenila, dok se za lični pečat bira efektna i moderna rasveta. Da bi ona bila postavljena na pravilan način, odabrana sa aspekta atraktivnosti i korisnosti prostora, bitno je posvetiti pažnju svakom detalju, a posebno električnim instalacijama.

Merni instrumenti za struju – cena koja garantuje bezbednost

Ispitivanje napona je potrebno obaviti pravlino i bezbedno u čemu vam mogu pomoći inovativni merni instrumenti za struju sa odličnom cenom. Ulaganja su mala, a korsit je velika. Ovo je veoma bitan aspekt uređenja terase, koji podrazumeva adekvatno postavljanje rasvete i uređaja. Radi se o opremi koja može biti digitalna i beskontaktna, za merenje jednosmerne ili naizmenične struje, uz visok stepen pouzdanosti i preciznosti. Kada znate da ste bezbedni u poslu, sa mernim instrumentima za struju cena postaje nebitna, pogotovo kada se ona kreće od nekoliko stotina do oko 3.500 dinara najviše. 

Ovi uređaji obezbeđuju brzo i lako identifikovanje napona, ali i merenje njegovog nivoa putem inovativnih LCD ekrana, uz prikazivanje temperature. To je veoma značajno kada se planira postavljanje rasvete na terasi i balkonu, posebno kada postoje prethodne električne instalacije, na kojima su se javljali kvarovi. U pristupačnu cenu mernih instrumenata za struju ulazi i dodatak u vidu LED lampice za slabije osvetljena područja i rad na terenu.

Izbor rasvete za moderan ambijent terase

Da bi prostor terase ili balkona, bez obzira na kvadraturu, bio moderno uređen danas se bira rasveta raznovrsnih svojstava i performansi. Često se na otvorenom prostoru može videti efektna LED rasveta, koja se sastoji od dioda i traka, u beloj ili nekoj od kombinacija boja. 

Zbog svoje praktične strane, jednostavno se mogu ugraditi na bilo koje mesto – ispod ogradice terase, na plafon, oko stolarije i bilo koju drugu površinu. Ono što je tradicionalno dopadljivo na balkonima i asocira na rustičan stil, jesu raskošni fenjeri.

Oprema za postavljanje rasvete na terasi 

Pored samog odabira tipa i modela rasvete – LED traka i dioda, lustera, fenjera, plafonjera i ukrasnih sijalica, bitno je imati i adekvatnu opremu za njeno postavljanje. Prioritetno, zaštitne rukavice, odela, naočare i maske važno je koristiti kada se realizuju bilo kakve aktivnosti samostalno, a tiču se renoviranja, uređenja ili ugradnje elemenata. 

Isto važi i kada se radi o rasveti, a neophodno je imati i merače za struju, šrafciger, bušilicu, ponekad lajsne i lepak. U zavisnosti od modela rasvete, dimenzija terase koja se pokriva osvetljenjem i same podloge na koju se željeni model postavlja.

Terasa i balkon treba da budu prava mesta relaksacije i užitka bez granica, kao i opuštanja misli u tišini, uz blag vetar i osećaj ugodnosti. Da bi bilo tako, važno mesto zauzima kvalitetna rasveta, koja treba da bude postavljena na bezbedan i pouzdan način, kako bi lepo stilizovala prostor i trajala dugi niz godina.




Srodni tekstovi:


Kako do idealno uređenog poslovnog prostora

U godinama iza nas sve više je počelo da se vodi računa o tome kako se uređuju i poslovni pro...

Detaljnije

Kupujete stan? Ove osobe bi trebalo da imate uz sebe u tom projektu

Kupovina stana je odluka života. To je ogromno ulaganje i samim tim je ogroman rizik. Nekada deluje ...

Detaljnije

Vrijemesutra.com: Vaš vodić kroz oblake

U svakodnevnom životu, ljudi se često oslanjaju na razne alate kako bi se organizirali kroz svoje ob...

Detaljnije

Zašto je perač pod pritiskom praktično rešenje za svako domaćinstvo?

Održavanje higijene je u velikoj meri važno obezbediti ne samo u enterijeru, već i u spoljašn...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS