Zavese za dnevnu sobu


Dom Dom

zavese za dnevnu sobu

Dnevna soba je mesto gde najviše volimo da provodimo vreme i soba gde nam je neophodan potpuni ugođaj i komfor. Da bi sve bilo baš tako, značajnu ulogu imaju zavese za dnevnu sobu. 

Kakvu zavesu ćete vi imati u svojoj dnevnoj sobi zavisi isključivo od vas i vaših potreba. Međutim, ukoliko niste sigurni kakve sve varijante i kombinacije postoje, evo prilike da saznate. Zavese za dnevnu sobu mogu biti različitih modela, materijala, boja, mehanizama. Neke od najčešće zastupljenih su:

Rolo zavese za dnevnu sobu

Rolo zavese koje svojom jednostavnom montažom i korišćenjem doprinose stvaranju kompletnog ugođaja u dnevnoj sobi. Javljaju se u različitim materijalima, bojama, dezenima i kao takve lako se uklapaju u svaki stil življenja i svaki nameštaj. Veoma su popularne zebra zavese koje kombinuju i propuštaju onoliku količinu svetlosti koju vi odredite. Funkcionalno i estetski su veoma dopadljive i kao takve često su izabrane kao zavese za dnevnu sobu;

Klasične zavese su osnova

Klasične zavese od poliestera ili lana su veoma čest izbor onih korisnika koji vole duge zavese, zavese koje se uklapaju u sve enterijere i koje se lako održavaju. Takve zavese su zavese od poliestera. Iako su često prozirne, štite intimu, pružaju dovoljnu količinu svetlosti, koja se u letnjim periodima godine mora nekako smanjiti, uz upotrebu venecijanera, roletni ili draperija.

Prozirnost, kod ove vrste zavesa može se rešiti debljinom nabora. Drugim rečima, ukoliko želite da imate što veću intimu, birajte veću širinu zavesa koje se mogu nabirati. Nepisano pravilo glasi da na 1 metar zida ide 2-2,5 metara zavese. Kod prozirnijih zavesa, ta dužina ide i do 3 metra. 

Pored bele boje, ove zavese javljaju se i u pastelnim bojama, kao što su bež i siva. Međutim, kod velikih dnevnih soba dobar izbor predstavljaju zavese u jakim bojama. Kod njih, treba voditi računa da li je dnevna soba okrenuta ka sunčanoj strani, jer leti, ukoliko ne postoji dodatna zaštita, ove zavese za dnevnu sobu mogu izbledeti.

Zavese od lana

Lanene zavese unose toplinu i prirodu u prostor. Nežne su, lako se uklapaju u retro nameštaj, odišući nekim dalekim vremenima, ali isto tako, one su spona između duha davnih dana i lepote moderne sadašnjice. Lanene zavese su lepršave i obično ih biraju kao zavese za dnevnu sobu u svom domu, emotivci i hipersenzitivne osobe;

Luksuze zavese za dnevnu sobu

Luksuzne zavese su odraz modernog prostora i ljudi koji vole da uživaju u takvom okruženju. Takve zavese su svilene i plišane zavese za dnevnu sobu. Način na koji padaju, boraju se, sijaju ostavljaju snažan utisak dominacije prostorom. Obično su duže i vuku se po podu, što nije praktično, kada je održavanje u pitanju, kao i ako su među ukućanima i mala deca.

Prilikom izbora zavese za dnevnu sobu, birajte one modele koji će urediti prostor tako da vama bude udobno, komforno, da je lako za održavanje i da ne remeti vaš mir ni u kom slučaju. Birajte zavese prema sopstvenim potrebama, a ne da biste zadivili komšije, prijatelje ili prolaznike. Izaberite lepe i korisne zavese za dnevnu sobu, jer vam tržište to omogućava i po broju različitih modela i po ceni. 




Srodni tekstovi:


Kako odabrati pravu podnu lampu za vaš dom

Kada se odlučite da vaš dom presvučete u tamnije tonove, kvalitetna rasveta će imati ključnu ...

Detaljnije

Saveti kako da rasporedite nameštaj za sedenje u dnevnom boravku

Da li ste raspoloženi za promenu izgleda u dnevnoj sobi? Možda želite da promenite raspored name&sca...

Detaljnije

OSNOVE O AUTO SIJALICAMA

Postoje 3 osnovne vrste sijalica za automobile: halogene sijalice, ksenon sijalice i led sijalice za...

Detaljnije

PROČITAJ ŠTA SU TO VREMENSKI RELEJI

Vrlo važni elementi električnih instalacija i uopšte uređaja jesu upravo vremenski releji. Nj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS