Zašto je ekspres lonac ponovo postao veoma tražen proizvod?


Dom Saveti

Iako je od početka pandemije virusa kovid 19 prošlo skoro dve godine ona i dalje traje, ali su joj se pridružili još neki globalni problemi – kao što su poremećeni odnosi Rusije i Ukrajine, ekonomska kriza i drugi politički problemi. 

Ljudi su u tom periodu tragali za raznim načinima kako bi se prilagodili sve većim najavama krize i nestašice koje mogu biti posledica svih pobrojanih problema. A jedna od aktuelnih tema kako u svetu, tako i kod nas jeste ušteda električne energije. 

U tu svrhu predloženo je mnogo načina da se postigne efekat uštede, a samo jedan u moru tih predloga bio je da se pređe na kuvanje pomoću ekspres lonca za koji se smatra da štedi i vreme i novac. Ali njegovom povratku na velika vrata treba dodati još par činjenica. 

Dupla ušteda

Znate onu izreku ,,da je vreme novac“  - e ona se bukvalno može dovesti u vezu sa duplom uštedom koju vam može doneti upotreba ekspres lonca. Bez obzira da li puno vremena provodite na poslu, ili volite da eksperimentišete sa kuvanjem, ili imate decu koja zahtevaju celodnevni nadzor i negu, ili da imate jedva desetak minuta da provedete u kuhinji, imamo rešenje za bas. Upotrebnom ekspres lonca mogli biste da napravite balans čak i ako imate kombinaciju ovih obaveza. 

Skraćivanjem vremena poterbnog za pripremu hrane oslobađa se vreme za neke druge aktivnosti i realizaciju obaveza. Osim toga ne zahteva ni dodatne provere, već samo da se hrana priprema vremenski koliko je to predviđeno. 

Ovo znači da se hrana brže sprema, a to znači da će biti utrošeno manje električne energije. Dugoročno gledano ovo može biti pravi način da se napravi ušteda i to uz osiguranje zdravog obroka za celu porodicu. 

Dostupnost i jednostavna upotreba 

Bake vam mogu puno govoriti o tome kakav ekspres lonac je postojao u njihovo vreme i kako su oni tada pripremali hranu. Jedan vremenski period stagnirala je prodaja i potražnja ovog kuhinjskog elementa. 

Danas je potražnja velika što je navelo i tržište da se prilagodi toj promeni. Moguće je naći razne modele i u različitom rasponu cene koja zavisi od proizvođača, materijala od kojeg je napravljen kao i funkcija koje ima. 

Lako je dostupan u svim većim radnjama koje se bave ovom vrstom proizvoda, ali ga je moguće naći i putem interneta na različitim sajtovima koji se bave prodajom. 

Jednostavan je za korišćenje, ali svakako se treba edukovati o njegovom načinu rada i praktičnoj upotrebi radi osiguranja sigurnosti i bezbednosti. 

Razvijanje svesnosti o zdravijim načinima u pripremanju hrane

Možda može biti izazovno prilagoditi standardne recepte u pripremi hrane, načinu pripremanja koji je karakterističan ekspres loncu. Ali neki proizvođači uz kupljen proizvod daju besplatnu knjižicu sa par recepata koji vam mogu biti od velikog značaja. Osim toga, danas na internetu možete naći puno recepata koje ćete prilagoditi sopstvenom ukusu. 

Razne promene koje su se desile globalno ali i u našem regionu podstakle su ljude da menjaju svoj odnos prema hrani i da uvide koliko zdravije navike kada je ishrana u pitanju mogu da utiču na celokupno funkcionisanje čoveka. Srodni tekstovi:


Top 10 razloga zbog čega bi trebalo da posetite Zanzibar

Zanzibar je najpopularnija destinacija Tanzanije i sasvim neponovljivo ostrvo u Indijskom okeanu, ko...

Detaljnije

Načini jedinstven izbor zavesa za spavaću sobu – rolo zavese za glamurozan enterijer

Za uređenje savremenih spavaćih soba mnogi koriste klasične zavese jarkih boja koje mogu dati &scaro...

Detaljnije

Bašta iz raja koju krasi savršena baštenska rasveta

Vaša bašta uz pravo osvetljenje može izgledati kao pravi raj na zemlji. Zamislite samo...

Detaljnije

Funkcionalnost PVC stolarije

PVC stolarija postala je izuzetno popularna jer zadovoljava sve standarde građevine. Proizvodi su ek...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS