Zebra zavese – najpopularniji vid zavesa danas


Razno Razno

zebra zavese

Ukoliko ste zainteresovani da kupite nove zavese, ono što će vam prodavci danas na prvom mestu ponuditi jesu zebra zavese. Ljudi ih kupuju ne bez razloga – toliko toga im se izdvaja kao dobra strana, tako da u poređenju sa drugima bitka gotovo uvek pripada njima. Gde god da se okrenete možete ih videti – stan, kuća, škola, restoran, kafić, kancelarija i niz se može nastaviti...

Otkud naziv zebra zavese

Ove vrste zavesa su jako karakteristične. Naime, svoj naziv duguju tome što se prave od kombinacije dva materijala, čija debljina može da varira. Efekat koji pružaju jeste dan-noć, odnosno od brago zamračene prostorije do potpuno mračne. Tu je, dakle, jasna asocijacija za kontrast. Takav trakasti raspored materijala pruža mogućnost da se u prostoriji dobije svaka nijansa, odnosno da se tačno iskontroliše količina svetlosti koja se želi, bilo da su zavese spuštene ili podignute. 

Sve po želji – boja materijala, širina traka, kutija i mehanizam za upravljanje

Kada se odlučite za zebra zavese, pred vama je put koji čini mnoštvo odluka i izbora. Pre svega, izabrati firmu kojoj ćete pokloniti svoje poverenje da vas vodi tim putem. U svemu tome će pomoći firma Lukić rolet, koja ima tim stručnjaka koji se izradom i ugrađivanjem bave dugi niz godina. Najlepši deo priče je možda biranje boja i dezena, odnosno pravljenje kombinacije svetlog i tamnog dela. Boje se prilagođavaju i prostoriji i nameni, a ne treba ni zanemariti njihovu ulogu u postizanju različitih efekata koji prave čitav preokret u enterijeru. Stručnjaci će znati da vam daju mnoge savete kako da zavesama prostor učinite vizuelno većim, recimo. 

Mehanizam zebra zavesa spakovan je u kutiju koja se montira na zid ili plafon. I boja kutije se može birati, doduše, opcija je manje nego kada su boje platna u pitanju. Nema ni potrebe da ih ima više, kada se one obično ili uklapaju uz stolariju ili uz zidove. One prostoru daju posebnu eleganciju, što je iznenađujuće, jer se obično gleda da se takve stvari sakriju. I ovde su mehanizmi sakriveni ispod maske, a sama maska izgleda zapravo elegantno.

Način na koji će se zavese spuštati i podizati zavise i od toga koju površinu pokrivaju, ali i od bužeta koji je za zavese predviđen. Najmodernija varijanta jeste daljinsko upravljanje, koje je u kućnim uslovima i tamo gde nema mnogo prozora i balkonskih vrata. Drugačije je u velikim prostorijama, poslovnim uglavnom, gde imamo čitave zidove sa prozorima pod zavesama i gde bi ručno podizanje i spuštanje predugo trajalo. 

Važna stavka – izrazito zahvalne za održavanje

Na pranje i peglanje sa zebra zavesama možete da zaboravite. I mnogi koji to čuju  verjuju da su one zbog toga pravi izbor. Iako se ni klasične zavese danas ne prave od materijala koji su zahtevni i koji se ne peglaju, ipak zahtevaju skidanje, pranje, ponovno kačenje, što je mnogima mrsko. Toga kod zebra zavesa nema  - za njihovo održavanje je potrebna samo krpa – vlažna i suva. Iako postoje neke ideje da se te zavese peru ručno ili čak u mašini, to nije dobro, jer skidanjem sa mehanizma i eventualnom deformacijom tokom pranja, možete ostati bez njih. Više o zebra zavesama firme Lukić rolet, pročitajte ovde.




Srodni tekstovi:


Bašta iz raja koju krasi savršena baštenska rasveta

Vaša bašta uz pravo osvetljenje može izgledati kao pravi raj na zemlji. Zamislite samo...

Detaljnije

Pozicijom sobnih vrata dajte prostoru novi izgled

Pozicija sobnih vrata utiče na celokupam utisak o prostoriji i njen izgled. Prilikom renoviranja pra...

Detaljnije

XIAOMI PREDSTAVIO NAJNOVIJE 11T I 11T PRO MODELE DOMAĆOJ PUBLICI

Inovativni Xiaomi modeli 11T i 11T Pro predstavljeni domaćem tržištu u svečanoj atmosferi beogradsko...

Detaljnije

Šta sve pružaju praktični aparati za zavarivanje

Realizaciju brojnih poslova i zadataka u domenu uređenja enterijera i eksterijera, kao i održavanja ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS