Renoviranje kupatila po meri - Najbolji način da opremite kupatilo baš kao što želite


Dom Dom


Opremanje svake prostorije nameće potrebu razmatranja ideja sa porodicom, prijateljima, konsultovanje stručnjaka u oblasti enterijera i interneta. Nekada smo neodlučni, pa ne znamo da li da prednost damo ceni ili kvalitetu. A opet, u jednom trenutku bismo izabrali jedan dezen, boje i varijante, a u drugom potpunu suprotnost.

Renoviranje kupatila je odluka koja zahteva da isplanirate proceduru ali i obim izmena i promena, kako bi sve bilo u skladu sa vašom zamisli. Važno je da li menjate zidove i podove, ili samo renovirate sanitarije, menjate kupatilski nameštaj i unosite nove detalje. Promena sanitarija odnosi se na renoviranje kade ili tuš kabine, lavaboa i wc šolje, pre čega se postavljaju pločice.

Keramičke pločice – za jedinstveno kupatilo

Izbor keramičkih pločica je bitan faktor renoviranja kupatila. Najbolje je da se postavljaju preko starih, ukoliko je moguće izvršiti poravnanje zidova, jer će izostati veliki oblak prašine, šuta i buke. Pločice su dostupne širom naše zemlje, bilo domaće ili inostrane proizvodnje. Asortiman je toliko veliki da možete birati da li želite dvodimenzionalne, ili popularne, trodimenzionalne pločice. Takođe, tu su različite boje, nijanse, dezeni i šare. Uz sve navedeno, jednako su popularne i pločice pravougaonog i kvadratnog oblika. Minimalistički dizajn – „mozaik“ pločice tu su za oblaganje zidova, podova, ali i kade, tuš kabine i sanitarija generalno. Svaka vrsta daje pečat stila i lepog uređenja. Bitno je samo da se opredelite za jedan stil koji želite da imate: moderni, retro ili klasični, neupadljivi. Kada nađete pločice u adekvatnom stilu, u istom uklapajte ostatak sanitarija, kupatilski nameštaj i detalje.

Tuš kabina – ušteda prostora i fukcionalnost kupatila

Tuš kabine su deo sanitarija kupatila koje su vrlo značajne za održavanje higijene i neophodne u svakom kupatilu. Danas se, sve češće pored kada ili džakuzija, ugrađuju tuš kabine po meri, kako biste u svakom trenutku mogli da se osvežite za kratko vreme. Jednostavne su za održavanje, jer mogu biti zatvorene PVC materijalom klasičnim ili matiranim staklom. Na našem tržištu mogu se pronaći tuš kabine različitih dimenzija: širine, visine i dubine, prema raspoloživom prostoru, ili uglovima. Neke vrste imaju hidromasažne funkcije, prostor za sedenje ili odlaganje kozmetičkih preparata i sredstava za higijenu. Pored ovakvih, možete i sami kreirati prostor za tuširanje. Izrada tuš kabina po meri je zastupljena, i obuhvata postavljanje blokova obloženim pločicama, ili zatvaranje prostora za tuširanje drugim materijalima. To pruža mogućnost da maksimalno tuš kabine budu prilagođene svakom prostoru, i olakšaju svakodnevnu upotrebu.

Lavabo i ogledalo – spoj lepog i korisnog

Pored toga što možete da izaberete tuš kabine po meri i potrebama, isto važi i za ostatak sanitarije. Lavabo se tradicionalno postavljao uz sifon, koji je vidljiv, ili prekriven držačem. Danas, izrađuju se raznobojne kombinacije lavaboa, ogledala i ormarića za kupatilo, na osnovu čega se dodatno štedi prostor. Ogledala se postavljaju iznad lavaboa, a ormarići sa vratancima ispod, sa policama za odlaganje peškira ili drugih sitnica u kupatilu. Često se na lavabo i police postavljaju dekorativni predmeti, u skladu sa bojama enterijera. Uz sve navedeno, neizostavna je rasveta, kako na plafonu ili zidu, tako i iznad ili okolo ogledala, čak i u ormarićima je sve više prisutna. Na taj način dobijate spoj mode, upečatljivog dizajnerskog izgleda i utiska da vodite računa o svakom detalju kada je u pitanju uređenje kupatila.

Da bi vaše kupatilo bilo renovirano baš onako kako želite, najbolje je da potražite savet arhitekte, dizajnera ili drugog stručnjaka za uređenje enterijera. Za sve osnovne radove, majstori daju predloge, koje svakako vi odobravate i usvajate i uvek možete potražiti savet na internetu. Oslanjanjem na pomoć i sugestije, dovešćete vaše kupatilo do fenomenalnog uređenja, trajnog i kvalitetnog izgleda i funkcionisanja.


Srodni tekstovi:


Zablude koje se javljaju prilikom kupovine pumpe za vodu

Kupovina pumpe za vodu ne zahteva ni neko vreme, ni velika ulaganja, ali traži poznavanje karakteris...

Detaljnije

Kako odabrati pravu veličinu tv-a za vašu sobu?

Da li je veći televizo bolji? Ne, uvek! Da biste odredili koja TV dijagonala najviše odgovara...

Detaljnije

Produžite vek trajanja čitavog sistema

 Soft starter u glavnom reguliše uticaj motora na električnu mrežu kada se pokrene, kao ...

Detaljnije

Amaterski voćnjaci: Saveti za pravilno održavanje i dobru berbu

Mnogi srpski krajevi pogodni su za uzgoj voća i povrća i generalno smo zemlja bogata prirodnim organ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS