Otvaranje privatnih poliklinika – enterijer, medicinska oprema i stručni kadar srž su uspešnosti


Razno Razno

 


Otvoriti privatnu polikliniku nemoguće je bez preduzetničkih veština i znanja iz oblasti marketinga bez obzira na medicinsku specijalnost. Neko ko je zaista uspešan i vrednovan lekar ponekad ne može biti i uspešan biznismen. One osobe koje će moći da osiguraju dugoročnu profitabilnost u poslovnom medicinskom sistemu jesu lekari koji imaju sopstvene vizije, mnoštvo prakse i snagu volje da prevaziđu i ono što se čini nepremostivim. Za uspešan rad privatne poliklinike i sigurni povratak invensticija ne samo da je potrebno obratiti pažnju na reklamaciju, privlačenje pacijenata već i na nekoliko drugih pojedinosti. 

 

Opremanje enterijera privatne poliklinike 


Bazirati se na opremanje enterijera možda nije lak zadatak. Poliklinike zavisno od vrste usluga koje pružaju, moraju imati lekarske prostorije prikladne kvadrature, čekaonice, pomoćne prostorije i kupatilo. Nameštaj bi trebao biti moderan a komforan. Neobična osvetljenja, stilske dekoracije i čist prostor na mnoge pacijente će uticati tako što će izazivati spokojstvo i poverenje ka medicinskoj ustanovi. Poliklinike čiji enterijeri udovoljavaju standardima, gde vlada urednost, opuštena atmosfera i čistoća imaće uvek više uspeha nego zdravstvene ustanove koje izgledaju zapušteno. Svaki prostor za lečenje i dijagnostiku trebao bi biti opremljen sa svim onim što je za to potrebno. Multifunkcionalni kreveti sa podesivim elementima, pokretni sto za dijagnostičke alate, medicinski ormarići, stalci, pregrade i zatamljene zavese, pokretne sijalice,  samo su deo medicinskog enterijera koji je nužan za efikasnost lečenja. 


Kvalitetna medicinska oprema osnova je svake poliklinike 


Otvaranje privatne poliklinike ne može da prođe bez najsavremenije opreme. Medicina i savremena tehnologija savršeno se nadopunjuju omogućavajući tačnost u procesu uspostavljanja dijagnoze različitih bolesti. Mnogi tretmani i invanzivne operacije bez kvalitetne medicinske opreme ne bi imali u potpunosti zadovoljavajuće rezultate. Poliklinike čije su ambulante opremljene sa kvalitetnom opremom i mnoštvom instrumenata obično bivaju vodeće u svojoj oblasti. Poliklinike bez endoskopske opreme, hirurških lasera, fantastičnog difuznog osvetljenja, mamografa, antiografa, ultrazvučnih mašina, tomografa i drugih uređaja ne mogu prepoznati bolest niti adekvatno pratiti zdravstveno stanje. Uz dobru opremu moguće je spasiti živote. Bez dobre ultrazvučne opreme nije moguće ponekad uvideti patologije i dobiti tačne podatke. Digitalni i analogni sistemi neophodni su za svaku polikliniku koja želi stvoriti dobre prihode. Dermatološki elementi, oprema za anesteziju, kardiološke mašine, otorinolaringološki uređaji ali i mnoštvo druge opreme i potrošnog materijala srž su uspešne poliklinike koja pruža svojim pacijentima merodavnu negu. Pored toga, bez kvalifikovanog medicinskog osoblja koje ume da rukuje ovom opremom i uspešno se hvata u koštac sa dijagnostikom i lečenjem uslovi za rad privatne poliklinike ne bi ni mogli biti ispunjeni. Funkcionalan enterijer, oprema i stručni kadar idu „rame uz rame“ jedno sa drugim. 


Kvalifikovano medicinsko osoblje gradi imidž poliklinike


Stručni kadar privatnih poliklinika trebao bi biti takav da omogućava stvaranje ugleda. Novootvorene poliklinike posebnu pažnju trebaju posvetiti zapošljavanju stručnjaka iz različitih oblasti, na primer, anesteziologa, fizijatra, kardiologa, lekara opšte prakse i tako dalje. Bitno je proveriti reputaciju i obrazovni nivo kandidata koji kunkurišu za posao. Čak i jedna pogrešno izabrana osoba sumnjivog ponašanja vremenom može stvoriti loš imidž poliklinike koji će se odraziti na finansije. Nasuprot tome, iskusna, entuzijastična i posvećena osoba može privlačiti mnoge pacijente. 


Srodni tekstovi:


Kako da trening kod kuće bude jednako uspešan kao i trening u teretani

Situacija sa globalnom pandemijom nas je naučila da se snalazimo na najrazličitije načine za najrazl...

Detaljnije

Egipat 2023 – otkrijte ovog leta sve tajne zemlje faraona

Da li spadate u onu grupu turista koji čekaju jesen ili proleće da bi posetili Egipat ili podnosite ...

Detaljnije

Kako obogatiti dom stilom ulaznih vrata

Ulazna vrata jedan su od glavnih elemenata dizajna vaše kuće. Ukoliko su ulazna vrata lo&scar...

Detaljnije

OSNOVE O AUTO SIJALICAMA

Postoje 3 osnovne vrste sijalica za automobile: halogene sijalice, ksenon sijalice i led sijalice za...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS