Saveti za uređenje malih stanova


Dom Saveti Saveti Dom

Uređenje malog stana

Nemaju svi opciju da pred sobom imaju stotinu ili više kvadratnih metara u kojima se snalaze i koje opremaju da bi ih iskoristili za život svoj i svojih bliskih. Mnogo češći je slučaj da se osobe odlučuju da kupe manju kvadraturu stana, a onda nastaja i jedna komplikacija, koja je ujedno dosta zanimljivija i izazovnija nego bilo šta, a to je kako učiniti jedan mali životni prostor lepo i funkcionalno opremljenim i sređenim. Koliko god bilo lepo imati velike stanove i velike kuće, toliko je lepo prihvatiti izazov da se jedan životni prostor, stan od 35 do 40 metara kvadratnih opremi i sredi. Saveta za njihovo opremanje možete pronaći svuda, od magazina, preko saveta na internetu, do stručnih saveta od profesionalaca i arhitekti, a evo nekoliko koji se ispostavljaju u najvećem brojem slučajeva kao najfunkcionalniji.

Američki plakari po meri

Jedan od važnih saveta tiče se garderobera koji se unose u novi životni prostor. Posebno su dobri saveti kada se radi o manjim stanovima. Najpre, bitno je odrediti deo u kojem će se ormar naći, tako da bude najbolji baš za to. Ukoliko imate nešto veći hodnik, onda ga za to i iskoristiti, ali je važna jedna stvar, da to budu američki plakari po meri, koji se izrađuju isključivo za potrebe vašeg stana. Klizni plakari odnosno američki plakari se izrađuju tako da se u potpunosti iskoristi i širina prostora koji je moguće iskoristiti, ali i njegova visina, a takav ormar se nikako ne može pronaći u salonima, jer su američki plakari po meri van standarda. Naravno, sami birate raspored polica, fioka, cele unutrašnjosti shodno merama, kao i same materijale za izradu. To sve znači da američki plakari po meri na najbolji mogući način koriste prostor u kojem se nalaze, te stil i pravac u kojem želite da nastavite kompletno uređenje enterijera.

Odabir boja

Odabir boja je od velike važnosti, budući da one vizuelno utiču na celokupni izgled celog stana. Što svetlije boje, svetliji tonovi, bez nekih velikih tamnih komada nameštaja i većih tamnih detalja, učiniće da vaš stan izgleda svetlije i prostranije. U tu svrhu možete iskoristiti i ogledala u svom stalu, koja će vizuelno povećžati prostor, te ni sami nećete imati utisak da se radi o nekih 30 ili 40 kvadratnih metara.


Izrada kuhinje

Kao i kod plakara, tako možete i samu kuhinju uraditi po meri i potrebama prostora koji je predviđen za nju, što je svakako najbolja opcija, a često i najjeftinija opcija. Međutim, dodatno treba razmišljati o trpezarijskom stoli i stolicama koje zauzimaju prilično prostora, pa i onda kada se radi o onima manjih dimenzija. Najbolje rešenje je izrada šanka, koji će najpre vizuelno odvojiti kuhinju od ostatka prostorije, što je odlična stavka za ovako male stanove. Osim toga, šanka uz barske stolice se koristi svakako kao sto, ali kada se za njim ne jede, može biti dodatna radna površina za spremanje hrane, koje uvek manjka, ma kolika god kuhinja da je u nekom prostoru.

Tv police

U manjiim stanovima bi trebalo izbegavati ovakve police, te ih zameniti televizorima koji se postavljaju na zid, uz zidne držače za televizor možete  sami postaviti tv i uštedeti na prosttoru. drugi deo zida možeete upotpuniti nekim policama za knjige i detalje, jer tako nećete oduzeti prostoru ništa, a stan će izgledati veoma lepo uređen.




Srodni tekstovi:


Saveti i trikovi za maksimalno iskorišćavanje malih prostora i stvaranje osećaja prostranosti

U savremenom svetu, gde urbanizacija i promene u načinu života često znače manje stambenog prostora,...

Detaljnije

Zašto je ekspres lonac ponovo postao veoma tražen proizvod?

Iako je od početka pandemije virusa kovid 19 prošlo skoro dve godine ona i dalje traje, ali s...

Detaljnije

Saveti za pravilno čišćenje klima uređaja

Mnogi od nas ne čiste redovno naše klima uređaje jer mislimo da nam za to treba neko posebno ...

Detaljnije

Kako uštedeti prilikom otvaranja kafića

Prilikom otvaranja kafića treba se zapitati da li ta procedura može biti zaista isplativa i š...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS