Tehnički saveti za uređenje stana ili kuće


Dom Dom

Adekvatan prostor je osnova za dobar dizajn svakog stana odnosno kuće. Stanovi sa velikom kvadraturom omogućiće veću fleksibilnost i prilagodljivost za svoje stanare tokom celog boravka, i na taj način podržati najširi spektar životnih stilova i načina života za one koji ih poseduju i žive u njima.

Manji stanovi imaju tendenciju da budu atraktivni za mlađe stanovnike, koji nastavljaju sa radnim obavezama, ili one koji se tek razvijaju u porodicu,

U svakom slučaju, tokom iznajmiljivanja stanova i kuća, potrebno je obratiti pažnju na više detalja, kako bi život u njima bio dovoljni konforan.

Kupatila

Kupatila mogu biti mala, velika, sa više prostora za smeštanje kade ili sa manje prostora samo za tuš kabinu. Kupatilo bi trebalo da poseduje prirodnu ventilaciju, kako bi sva nepotrebna vlaga mogla da izađe van. Takođe, dobro kupatilo je toplo tokom cele sezone, odnosno se u njemu ne stvara osećaj neprijatnosti nakon kupanja u zimskim mesecima. U slučaju da ne postoji opcija ugradnje ventilacija, odlična zamena je aparat za skupljanje vlage vlage.

Spavaće sobe

Spavaće sobe treba da budu projektovane tako da dve osobe po spavaćoj sobi i nameštaj mogu biti udobno smeštene. Spavaće sobe treba da budu dovoljno velike, tako da u njih stane bar jedan krevet veličine 200x160cm. Dobro dizajnirana spavaća soba će takođe omogućiti širok spektar drugih aktivnosti kao što su učenje, čitanje i igranje dece.

Dnevne sobe

Stanovi imaju tendenciju da kombinuju trpezariju, kuhinju i dnevni boravak u otvorenim planovima, a to se često smatra poželjnim za stanare.

Međutim, kada se stanovi projektuju za specifične potrebe, poželjno je odvojiti kuhinju od dnevnih i trpezarijskih prostorija ili drugih kombinacija.

Grejanje

Baš kao što je navedeno u prethodnom pasusu, grejanje je faktor od izuzetne važnosti, koji će odlučiti o tome da li je stan odnosno kuća pogodan za kupovinu ili iznajmljivanje. Isto tako, dobro grejanje tokom godine može biti previše skupo, ponekad dovesti do potrošnje koja prevazilzi cenu iznajmljivanja stambenog prostora. S tim u vezi, važno je izabrati grejanje koje će ispuniti uslove koji su većini potrebni. Grejanje, koje osigurava tople prostorije tokom svih godisnjih doba, uz minimalnu potrošnju jeste grenjanje pomoću panlenih radijatora.

Panelni radijatori izrađuju se od čelika i imaju dobru efikasnost. S obzirom na njihov dizajn, grejanje je intenzivnije i ravnomerno rasprostranjeno po prostorijama. Ono što je takođe veoma važno za uređenje prostorija jeste da se estetski uklapaju odlično pa ih nije potrebno sakrivati zavesama i nameštajem. Sa druge strane, panelni radijatori se mogu pronaći po veoma niskoj ceni u odnosu na ostale vrste radijatora, što dovodi većeg broja prednosti ovih radijatora.

Ključni ishod svakog uređenja stana ili kuće trebalo bi da osigura da nivo popunjenosti odnosno dve osobe po spavaćoj sobi, oprema za stanovanje i nameštaj mogu biti udobno smešteni, tako da korisnici stanova mogu obavljati normalne dnevne aktivnosti na prikladan i opušten način i pored toga uživati u dekoraciji i stilu uređenja.
Srodni tekstovi:


Kako uštedeti prilikom otvaranja kafića

Prilikom otvaranja kafića treba se zapitati da li ta procedura može biti zaista isplativa i š...

Detaljnije

Kako obogatiti dom stilom ulaznih vrata

Ulazna vrata jedan su od glavnih elemenata dizajna vaše kuće. Ukoliko su ulazna vrata lo&scar...

Detaljnije

LED plafonjere – energetski efikasno i ekonomično osvetljenje koje će upotpuniti svaki prostor

Sa neprestanim i neminovnim rastom troškova za električnu energiju ljudi se sve više o...

Detaljnije

Led plafonjere kao pametno rešenje za osvetljenje

LED osvetljenje je jedna od najefikasnijih tehnologija današnjice  i jedna od tehnologij...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS