Tehnički saveti za uređenje stana ili kuće


Dom Dom

Adekvatan prostor je osnova za dobar dizajn svakog stana odnosno kuće. Stanovi sa velikom kvadraturom omogućiće veću fleksibilnost i prilagodljivost za svoje stanare tokom celog boravka, i na taj način podržati najširi spektar životnih stilova i načina života za one koji ih poseduju i žive u njima.

Manji stanovi imaju tendenciju da budu atraktivni za mlađe stanovnike, koji nastavljaju sa radnim obavezama, ili one koji se tek razvijaju u porodicu,

U svakom slučaju, tokom iznajmiljivanja stanova i kuća, potrebno je obratiti pažnju na više detalja, kako bi život u njima bio dovoljni konforan.

Kupatila

Kupatila mogu biti mala, velika, sa više prostora za smeštanje kade ili sa manje prostora samo za tuš kabinu. Kupatilo bi trebalo da poseduje prirodnu ventilaciju, kako bi sva nepotrebna vlaga mogla da izađe van. Takođe, dobro kupatilo je toplo tokom cele sezone, odnosno se u njemu ne stvara osećaj neprijatnosti nakon kupanja u zimskim mesecima. U slučaju da ne postoji opcija ugradnje ventilacija, odlična zamena je aparat za skupljanje vlage vlage.

Spavaće sobe

Spavaće sobe treba da budu projektovane tako da dve osobe po spavaćoj sobi i nameštaj mogu biti udobno smeštene. Spavaće sobe treba da budu dovoljno velike, tako da u njih stane bar jedan krevet veličine 200x160cm. Dobro dizajnirana spavaća soba će takođe omogućiti širok spektar drugih aktivnosti kao što su učenje, čitanje i igranje dece.

Dnevne sobe

Stanovi imaju tendenciju da kombinuju trpezariju, kuhinju i dnevni boravak u otvorenim planovima, a to se često smatra poželjnim za stanare.

Međutim, kada se stanovi projektuju za specifične potrebe, poželjno je odvojiti kuhinju od dnevnih i trpezarijskih prostorija ili drugih kombinacija.

Grejanje

Baš kao što je navedeno u prethodnom pasusu, grejanje je faktor od izuzetne važnosti, koji će odlučiti o tome da li je stan odnosno kuća pogodan za kupovinu ili iznajmljivanje. Isto tako, dobro grejanje tokom godine može biti previše skupo, ponekad dovesti do potrošnje koja prevazilzi cenu iznajmljivanja stambenog prostora. S tim u vezi, važno je izabrati grejanje koje će ispuniti uslove koji su većini potrebni. Grejanje, koje osigurava tople prostorije tokom svih godisnjih doba, uz minimalnu potrošnju jeste grenjanje pomoću panlenih radijatora.

Panelni radijatori izrađuju se od čelika i imaju dobru efikasnost. S obzirom na njihov dizajn, grejanje je intenzivnije i ravnomerno rasprostranjeno po prostorijama. Ono što je takođe veoma važno za uređenje prostorija jeste da se estetski uklapaju odlično pa ih nije potrebno sakrivati zavesama i nameštajem. Sa druge strane, panelni radijatori se mogu pronaći po veoma niskoj ceni u odnosu na ostale vrste radijatora, što dovodi većeg broja prednosti ovih radijatora.

Ključni ishod svakog uređenja stana ili kuće trebalo bi da osigura da nivo popunjenosti odnosno dve osobe po spavaćoj sobi, oprema za stanovanje i nameštaj mogu biti udobno smešteni, tako da korisnici stanova mogu obavljati normalne dnevne aktivnosti na prikladan i opušten način i pored toga uživati u dekoraciji i stilu uređenja.
Srodni tekstovi:


Kako urediti stan po želji i napraviti pametnu investiciju?

Svi oni koji su se odlučili da preurede stan, kupe novi i da ga srede ili pak da osveže svoj životni...

Detaljnije

Kuhinje od kvarca za dom pun topline i luksuza

Oduvek je važilo da je kuhinja srce svakog doma. To je mesto gde se poprodica okuplja i zajedno učes...

Detaljnije

Koliko podnih lampi treba imati u domu?

Mnogi često imaju dilemu da li je dovoljna jedna podna lampa u sobi, gde je smestiti, kako...

Detaljnije

Prednosti i mane rada u prilagođenom poslovnom prostoru

Adaptirati stan u poslovni prostor ili imati sopstvenu kancelariju u domu može imati mnoge prednosti...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS