Tepih staze idealne za dom tokom leta


Dom Poslovni prostor Razno Saveti Poslovni prostor Razno Saveti Dom

Uređenje enterijera ne poznaje baš godišnja doba, budući da se glavni elementi u njemu ne menjaju sezonski. To se može planirati u pogledu određenih detalja i dekorativnih elemenata, pa u stvari sama dekoracija i jeste najčešća izmena koja se dešava u toku letnjih, a onda i zimskih meseci. Međutim, određeni izbori čine da se u letnjim mesecima lakše i jednostavnije funkcioniše u domu, te da je sve lakše i za održavanje.

Kada govorimo o letu, tepih staze na metar su pametno rešenje. Lako ih je pomeriti, lako održavati, a i lako skladištiti, jer ne zauzimaju mnogo mesta. Zašto je to važno? Nekada je mnogo prijatnije imati više mesta za gaženje po parketu ili pločicama, kako biste se rashladili, pa je to i dosta mogućnije kada imate postavljene staze, a ne velike tepihe.

Gde se tepih staze najčešće postavljaju?

Navika je i nekako priroda da se staze ovog tipa nađu na stepeništu, u kuhinji, u hodniku, uopšte u prostorijama koje su uske i dugačke. U odnosu na klasične tepihe, tepih staze na metar dozvoljavaju da ih kupite u razmerama koje vam tačno odgovaraju. Tako možete premeriti koliko vam određenih dimenzija treba za svaki stepenik, koja dužina i širina za hodnik, koja za kuhinju, pa ih možete staviti tako na duž ili ih spajati, ako je prostorija podeljena na dva dela, poput onih u obliku ćiriličnog slova G. To jeste najvažniji razlog zašto su tepih staze na metar daleko praktičnije od bilo čega drugog.

Međutim, pored ovih pomenutih prostorija, staze se mogu postaviti i u drugima. Mogu krasiti spavaću sobu, deo oko francuskog ili ležaja druge vrste. Sobe uglavnom ne zahtevaju velike tepihe i veliku prekrivenost poda, ali je i dalje lepo kada nakon buđenja umesto na pod zgazite na mekani tepih, pa možete da odaberete da to budu baš neke tepih staze na metar. Osim što ćete upotpuniti enterijer sobe, sigurno je da ćete proći i jeftinije, jer iznos za određenu dužinu i širinu uvek je dosta niži nego kada se kupuje neki standardni tepih.

Ovakav princip važi i za dnevne boravke, za postavljanje staza pored garniture za sedenje i kod klub stočića. Dok je većina dnevne sobe slobodna da njom šetate po podu i na taj način se dodatno rashlađujete, biće vam prijatno, udobno i mekano kada sedite i uživate gledajući film, seriju ili ćaskate sa ukućanima ili gostima. Posebno je uživanje u njihovoj mekanosti u jutarnjim časovima, kada ispijate svoju prvu kafu.

Kako se tepih staze održavaju?

Tepih staze na metar, pored svih pomenutih prednosti, posebno tokom letnjeg perioda, dobar su izbor i zbog održavanja. Njihov kvalitet je istovetan kao i bilo koji drugi tepisi, ali manja površina dozvoljava da ih češće perete, jer će se brže sušiti i nećete imati problema sa tim. Posebno kada naiđu hladniji dani ili dođe zimski period. Osim toga, leto je poznato po uživanju u različitim voćnim poslasticama, sladoledima, slatkišima koji su veoma sočni, pa neretko završi i koja kapljica na podu, no to neće biti briga, jer su staze jednostavnije za održavanje od svakog tepiha i brzo se vraćaju na svoju početnu poziciju čiste i mirisne.
Srodni tekstovi:


Inovativne i moderne ksenon sijalice – da svaki automobil dobije novi sjaj

Izbor sijalica za automobile značajno je za obezbeđivanje opštih uslova za upravljanje putnič...

Detaljnije

Tehnički saveti za uređenje stana ili kuće

Adekvatan prostor je osnova za dobar dizajn svakog stana odnosno kuće. Stanovi sa velikom kvadraturo...

Detaljnije

Kupujete stan? Ove osobe bi trebalo da imate uz sebe u tom projektu

Kupovina stana je odluka života. To je ogromno ulaganje i samim tim je ogroman rizik. Nekada deluje ...

Detaljnije

Kako urediti stan po želji i napraviti pametnu investiciju?

Svi oni koji su se odlučili da preurede stan, kupe novi i da ga srede ili pak da osveže svoj životni...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS