Tuš kabine – spoj funkcionalnog i modernog


Dom Dom

paravani za tus kabine

Prilikom uređenja kupatilskog prostora pojavljuju se mnoge muke koje nam zadaje izbor načina kako da se to uradi. Kako će izgledati enterijer kupatila, umnogome zavisi od ličnog ukusa, majstora koji posao obavlja, kao i izbora sanitarija i kupatilskog nameštaja. Međutim, često sve to mora da se prilagodi veličini kupatila, a neretko se dešava da je kupatilo manje nego što bi trebalo.

Idealno rešenje za mala kupatila

Kada je kupatilo veliko, tu nema mnogo problema u uklapanju i iskorišćavanju prostora, ali kada je kupatilo malo, a u njega treba smestiti sve neophodno, potrebno je dobeo osmisliti kako sve to uklopiti. Ono bez čega nijedno kupatilo ne može – lavabo, ve-ce šolja, vodokotlić, kada ili tuš kabina, danas se može naći i u nekim manjim dimenzijama, što olakšava uklapanje. Zatim, ukoliko se takvo malo kupatilo u potpunosti renovira, može se, na primer, vodokotlić ugraditi u zid, kao jedna od brojnih ideja kojima se štedi prostor. Takođe, tu iz kombinacije ispadaju kade, i umesto njih se postavljaju tuš kabine, uz neophodni paravan. Mašine za veš rade se i u nešto užim i manjim dimenzijama, te se i za njih može naći neki kutak u kupatilu.

Kad je prostor mali, obavezni su paravani za tuš kabine

Kao što je već rečeno, mala kupatila dozvoljavaju jedino ugradnju tuš kabine. Tuš kabine novije generacije izgledaju vrlo atraktivno, te su često zastupljene i u većim prostorima. Naročito su popularne one koje su u ravni poda, koje obavezno podrazumevaju i paravane za tuš kabine. Pri tom, važan element je dobra osnova za tuš kabinu, a to je dobro urađena hidroizolacija i odvod vode. 

Vrste paravana za tuš kabine

Paravani za tuš kabine imaju kao osnovnu funkciju pružanje zaštite od prskanja vode po kupatilu prilikom tuširanja. U zavisnosti od toga da li se postavljaju na tuš kadicu ili direktno na pločice, bira se i vrsta paravana. Pri tom, veliki je izbor načina na koji se paravani pomeraju i otvaraju, te su pogodni za uklapanje u malim kupatilima ili kada je prostor ograničen dugim elementima. Ukoliko želite kvalitetni paravan za tuš kabine, posetite salon Alvos ili više o ceni pogledajte na sledećem linku.Dimenzije se mogu birati, a moguće je naručiti po meri koja odgovara baš vašem kupatilu.

Paravani za tuš kabine mogu biti fiksni, bez mogućnosti pomeranja, i oni se koriste podjednako i kod malih i kod velikih prostora. Za manje tuš kade pogodne su jer kod njih nema dovoljno mesta za otvaranje i zatvaranje, a kod većih prostora za tuširanje ostavlja se prostor za ulaz, a ostatak pokriva fiksni paravan. To je izuzetno popularno rešenje koje se može videti i u ekskluzivnim hotelima i u modernim stambenim prostorima. Za ugao su pogodni klizni paravani, gde treba obratiti pažnju da se ugradi mehanizam koji mora biti visokokvalitetan da bi sve funkcionisalo bez smetnji. Ukoliko je prostor skučen pa nema opcije za otvaranje spolja, biraju se harmonika vrata, a za prostore gde nema ograničenja tu su i takozvani pivot mehanizmi, odnosno otvaranje kao i kod običnih vrata, bilo na spolja ili unutra.




Srodni tekstovi:


Najnovije vesti iz svemira – Kinezi snimili misterioznu “kuću” na tamnoj strani meseca!

Iako naša planeta Zemlja predstavlja samo malu kap u moru beskrajnog kosmosa, najnovije vesti...

Detaljnije

Kako uštedeti prilikom otvaranja kafića

Prilikom otvaranja kafića treba se zapitati da li ta procedura može biti zaista isplativa i š...

Detaljnije

Šta boje vašeg doma govore o vama?

Jeste li znali da je dovoljno da pogledamo ulazna vrata vašeg doma i da vam kažemo karakter, ...

Detaljnije

Da li treba angažovati majstora za gletovanje?

Kada su u pitanju popravke po domu i sitni radovi, većina muškaraca smatra da je izliš...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS