Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila


Razno

10 milijardi američkih dolara će biti investirano u pametna električna vozila u periodu od narednih 10 godina

Beograd, 30.3.2021  Xiaomi Corporation („Xiaomi“ ili „Group“) započinje svoje poslovanje u segmentu pametnih električnih vozila zvaničnim obaveštenjem Hong Kong Exchange and Clearance (HKEX). Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor Xiaomija, izjavio je u martu 2021. godine da će ovaj segment poslovanja biti pod ćerka firmom koja je u potpunom vlasništvu Xiaomija sa početnim ulaganjem od 10 milijardi RMB. Tokom sledećih 10 godina Xiaomi će uložiti ukupno 10 milijardi USD. Lei Jun istovremeno će vršiti dužnost izvršnog direktora kompanije za pametna električna vozila.

„Odluka je donesena nakon brojnih rundi većanja među svim Xiaomijevim partnerima i smatram to svojim konačnim istraživanjem u potpuno novom domenu”, rekao je Lei Jun. Takođe je otkrio da je bio svedok izazovnog procesa donošenja odluka od strane Xiaomijevog izvršnog tima, uključujući rigorozno i sveobuhvatno istraživanje industrije električnih vozila u proteklih 75 dana – 85 sastanaka sa preko 200 stručnjaka iz industrije, četiri interne rasprave o upravljanju i dva sastanka odbora. Stalna podrška i poverenje Mi Fanova u Xiaomi dali su vetar u leđa vezano za donošenje konačne odluke.

Xiaomi je trenutno na vrhuncu i počeo je da postavlja temelje za novi segment poslovanja vezano za pametna električna vozila. Xiaomi je uvek gajio sposobnost stvaranja neverovatnih proizvoda koji su rezultat globalne konkurencije pametnih telefona. Dalje, Xiaomi zapošljava tim za istraživanje i razvoj sa više od 10 000 visoko kvalifikovanih stručnjaka, uspostavio je najopsežniji ekosistem IoT uređaja i uživa podršku ogromnog broja Mi Fanova širom sveta. Do kraja 2020. godine Xiaomi je imao gotovinsku rezervu od 108 milijardi RMB.

Osnovan 2010. godine, Xiaomi nikada nije prestao sa inovacijama i kontinuirano teži postizanju diverzifikacije proizvoda. Tokom proteklih godina, kompanija je predstavila mnoge nagrađivane proizvode poput svojih pametnih telefona i AIoT uređaja. Xiaomi je 2020. godine postao treći najveći svetski proizvođač mobilnih telefona. Do četvrtog kvartala 2020. broj povezanih uređaja u Xiaomijevom ekosistemu AIoT (bez pametnih telefona i prenosnih računara) dostigao je 325 miliona, što ga čini jednom od najvećih svetskih IoT platformi potrošačke klase.

Najavom ulaska u industriju električnih vozila započinje nova decenija razvoja Xiaomija i svetu donosi jasniju novu stratešku viziju kompanije. Primenjujući osnovnu strategiju „Smartphone X AIoT” punom brzinom, Xiaomi ne samo da proširuje svoje korake u inovacijama pametnih telefona, već i sistematski promoviše razvoj na polju novog pametnog života putem AIoT-a, nudeći korisnicima sveobuhvatno, pogodno i neverovatno životno iskustvo.

O Xiaomi Corporations

Xiaomi Corporations osnovan je 2010. godine. Izlistan je na glavnu hongkonšku berzu 9. jula 2018. godine (1810.HK). Xiaomi je internet kompanija sa pametnim telefonima i pametnim hardverom koji su u svojoj osnovi povezani Internet of Things (IoT) platformom.

Stavljanjem jednakog naglaska na inovativnost i kvalitet, Xiaomi kontinuirano osigurava visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Kompanija neumorno proizvodi izvanredne uređaje sa pristupačnim cenama kako bi osigurala da svaki pojedinac u svetu uživa u boljem životnom standardu kroz inovativnu tehnologiju.

Xiaomi je trenutno treći najveći svetski brend pametnih telefona i uspostavio je vodeću svetsku potrošačku platformu AIoT (AI + IoT) sa 324,8 miliona pametnih uređaja spojenih na svoju platformu, isključujući pametne telefone i laptopove. Xiaomijevi proizvodi prisutni su na više od 100 tržišta širom sveta. U avgustu 2020. kompanija se po drugi put našla na listi Fortune Global 500, zauzevši 422. mesto, što je 46 mesta više u odnosu na prethodnu godinu. Xiaomi je, takođe, zauzeo 7. mesto među internet kompanijama na listi.

Xiaomi je sastavni deo Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index i Hang Seng TECH Index.

Za više informacija o Xiaomi Corporations, posetite https://blog.mi.com/en/

Izvor fotografije: https://mi-srbija.rs/locations/2
Srodni tekstovi:


Kako odabrati pločice za dvorište

Pločice su vrlo važan ne samo detalj, već i potreba svakog doma, pa i poslovnog prostora. Kada je u ...

Detaljnije

Prijava i polaganje za vozačku dozvolu

Sama prijava za auto školu je vrlo jednostavno. Potrebno je da se odabere određene auto &scar...

Detaljnije

Top 6 kriterijuma kako da odaberete najbolja kuhinjska vrata

Renoviranje stana može biti velika stavka, naročito kad dođete do stolarije koja moguće da nije menj...

Detaljnije

Šta sve treba da znate pre nego što se upustite u kompletno renoviranje stana?

Jedno od najtraumatičnijih radova u domu jeste kompletno renoviranje stana. To podrazumeva puno majs...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS