Želite moderan i savremeni dom? Evo koji su najnoviji trendovi u pogledu dizajniranja sobnih vrata


Dom Saveti

sobna vrata

U današnje vreme, sobna vrata ne predstavlja samo funkcionalan element već i važan deo enterijera koji utiče na celokupni izgled prostora. Stoga nije iznenađujuće što se stalno razvijaju novi trendovi u njihovom dizajniranju. Bez obzira da li preferirate minimalistički ili klasičan izgled ili nešto upečatljivije, ovde smo izdvojili neke od najnovijih trendova u pogledu dizajniranja koje vam mogu pomoći da unesete novu svežinu.

Minimalistički dizajn sobnih vrata - trend svakog doma


Minimalistički dizajn postaje sve popularniji u modernim domovima. Ovaj stil karakteriše jednostavnost, čistoća linija, minimalni dekor i glatke površine. Ukoliko želite elegantan i moderan izgled doma onada je ovaj dizajn unutrašnjih vrata pravi izbor za vas. 

Jedna od prednosti je ta što se dobro uklapaju u različite stilove uređenja, uključujući skandinavski, industrijski ili moderan stil. Ovakva vrata se prave u neutralnim bojama, poput bele, sive, crne i braon, što ih čini lako prilagodljivim u različitim prostorijama.

Što se tiče praktičnosti, dizajnirana su da se lako otvaraju i zatvaraju. Obično se otvaraju prema unutra i imaju diskretne ručke koje se lako skrivaju kada nisu u upotrebi. Ovo je posebno korisno ukoliko nemate dovoljno prostora u svom domu..

Još jedna prednost ovakvih sobnih vrata je ta što se savršeno uklapaju sa nameštajem i dekorom, što stvara skladan i kohezivan izgled prostorije. 


Ukoliko želite da otvorite vaš prostor sobna vrata sa staklom su pravi izbor za vas 


Upotreba stakla u dizajniranju i uklapanju sa vratima postaje moderniji izbor za mnoge, jer doprinosi lepoti i funkcionalnosti samog prostora. Staklo je materijal koji se lako kombinuje sa drugim materijalima i stilovima, tako da ova vrsta vrata sa staklenim panelima mogu izgledati prelepo kako u domu tako i u poslovnim prostorijama.

Jedna od prednosti korišćenja stakla u izradi sobnih vrata je ta što daje prostoru otvoreniji i prozračniji izgled. Ovo je zgodno za garsonjere ili manje stanove  jer staklo na vratima omogućava prodor prirodnog svetla i na taj način dobijamo osećaj prostrasnosti.

Takođe, unutrašnja vrata sa staklom pružaju vizuelnu povezanost između različitih prostorija jer omogućavaju da se vide i osete detalji iz druge prostorije, što stvara skladan i kohezivan izgled. 


Nikada prevaziđena - drvena sobna vrata u kombinaciji sa modernim šarama i dezenima


Upotreba drveta u izradi ima dugu tradiciju  i dalje je popularan izbor za mnoge koji žele prirodan i topli  izgled u svom domu. Drvo se može obrađivati i oblikovati na različite načine, pa tako možemo dobiti vrata sa čistim i jednostavnim linijama ili sa složenijim oblicima i umetničkim motivima. Ova vrsta vrata se savršeno uklapaju u rustične i tople enterijere, ali i u moderne stilove ukoliko se pravilno uklope sa drugim elementima enterijera.

Kada je u pitanju dizajn i uklopljivosti drvenih unutrašnjih vrata sa ostakom enterijera, bitno je da se pravilno usklade sa drugim elementima prostora. Boja i tekstura drveta mogu se uklopiti sa bojom poda, zida ili nameštaja kako bi se postigao skladan i harmoničan izgled. Takođe je važno razmisliti o veličini i obliku vrata u odnosu na veličinu sobe kako bi se postigao najbolji vizuelni efekat.

Trendovi u dizajniranju sobnih vrata stalno se menjaju kako bi se prilagodili novim potrebama i ukusima kupaca. Bez obzira da li se radi o minimalističkom ili raskošnom dizajnu, upotreba različitih materijala, kao što su staklo ili drvo, različiti oblici i dekoracije, mogu doprineti celokupnom izgledu prostorija. 




Srodni tekstovi:


Stolarija – o čemu voditi računa pri izboru?

Stolarija se, po pravilu, postavlja tako da traje dugo godina. Zato je neophodno detaljnije istraživ...

Detaljnije

4 stvari o kojima treba voditi računa prilikom renoviranja stana

Svi smo se sigurno u nekom trenutku našli u situaciji renoviranja stana – bilo sopstven...

Detaljnije

Kako uspešno organizovati korporativni team building?

Organizovanje korporativnog team buildinga bi trebalo da bude češći događaj nego što j...

Detaljnije

Izbor stolarije nije lak, obratite se onima koji ga mogu olakšati

Iako se danas nekako podrazumeva da se svi u sve moraju razumeti, informisanost i dalje   nije ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS