Želite moderan i savremeni dom? Evo koji su najnoviji trendovi u pogledu dizajniranja sobnih vrata


Dom Saveti

sobna vrata

U današnje vreme, sobna vrata ne predstavlja samo funkcionalan element već i važan deo enterijera koji utiče na celokupni izgled prostora. Stoga nije iznenađujuće što se stalno razvijaju novi trendovi u njihovom dizajniranju. Bez obzira da li preferirate minimalistički ili klasičan izgled ili nešto upečatljivije, ovde smo izdvojili neke od najnovijih trendova u pogledu dizajniranja koje vam mogu pomoći da unesete novu svežinu.

Minimalistički dizajn sobnih vrata - trend svakog doma


Minimalistički dizajn postaje sve popularniji u modernim domovima. Ovaj stil karakteriše jednostavnost, čistoća linija, minimalni dekor i glatke površine. Ukoliko želite elegantan i moderan izgled doma onada je ovaj dizajn unutrašnjih vrata pravi izbor za vas. 

Jedna od prednosti je ta što se dobro uklapaju u različite stilove uređenja, uključujući skandinavski, industrijski ili moderan stil. Ovakva vrata se prave u neutralnim bojama, poput bele, sive, crne i braon, što ih čini lako prilagodljivim u različitim prostorijama.

Što se tiče praktičnosti, dizajnirana su da se lako otvaraju i zatvaraju. Obično se otvaraju prema unutra i imaju diskretne ručke koje se lako skrivaju kada nisu u upotrebi. Ovo je posebno korisno ukoliko nemate dovoljno prostora u svom domu..

Još jedna prednost ovakvih sobnih vrata je ta što se savršeno uklapaju sa nameštajem i dekorom, što stvara skladan i kohezivan izgled prostorije. 


Ukoliko želite da otvorite vaš prostor sobna vrata sa staklom su pravi izbor za vas 


Upotreba stakla u dizajniranju i uklapanju sa vratima postaje moderniji izbor za mnoge, jer doprinosi lepoti i funkcionalnosti samog prostora. Staklo je materijal koji se lako kombinuje sa drugim materijalima i stilovima, tako da ova vrsta vrata sa staklenim panelima mogu izgledati prelepo kako u domu tako i u poslovnim prostorijama.

Jedna od prednosti korišćenja stakla u izradi sobnih vrata je ta što daje prostoru otvoreniji i prozračniji izgled. Ovo je zgodno za garsonjere ili manje stanove  jer staklo na vratima omogućava prodor prirodnog svetla i na taj način dobijamo osećaj prostrasnosti.

Takođe, unutrašnja vrata sa staklom pružaju vizuelnu povezanost između različitih prostorija jer omogućavaju da se vide i osete detalji iz druge prostorije, što stvara skladan i kohezivan izgled. 


Nikada prevaziđena - drvena sobna vrata u kombinaciji sa modernim šarama i dezenima


Upotreba drveta u izradi ima dugu tradiciju  i dalje je popularan izbor za mnoge koji žele prirodan i topli  izgled u svom domu. Drvo se može obrađivati i oblikovati na različite načine, pa tako možemo dobiti vrata sa čistim i jednostavnim linijama ili sa složenijim oblicima i umetničkim motivima. Ova vrsta vrata se savršeno uklapaju u rustične i tople enterijere, ali i u moderne stilove ukoliko se pravilno uklope sa drugim elementima enterijera.

Kada je u pitanju dizajn i uklopljivosti drvenih unutrašnjih vrata sa ostakom enterijera, bitno je da se pravilno usklade sa drugim elementima prostora. Boja i tekstura drveta mogu se uklopiti sa bojom poda, zida ili nameštaja kako bi se postigao skladan i harmoničan izgled. Takođe je važno razmisliti o veličini i obliku vrata u odnosu na veličinu sobe kako bi se postigao najbolji vizuelni efekat.

Trendovi u dizajniranju sobnih vrata stalno se menjaju kako bi se prilagodili novim potrebama i ukusima kupaca. Bez obzira da li se radi o minimalističkom ili raskošnom dizajnu, upotreba različitih materijala, kao što su staklo ili drvo, različiti oblici i dekoracije, mogu doprineti celokupnom izgledu prostorija. 




Srodni tekstovi:


Kako integrisati lokalnu arhitekturu u moderno uređenje doma?

Integracija lokalne arhitekture u moderno uređenje doma ne samo da čuva kulturno nasleđe, već i stva...

Detaljnije

Podmlađivanje lica laserom: Jedina nehirurška i neinvazivna metoda

Nije važno koliko godina imate, gde živite i čime se bavite – šanse da ste konstantno p...

Detaljnije

Prioritetno uređenje kupatilskog prostora

Kupatila su posebno higijenski uređene prostorije u kojima se održava lična higijena. Poseban značaj...

Detaljnije

Amaterski voćnjaci: Saveti za pravilno održavanje i dobru berbu

Mnogi srpski krajevi pogodni su za uzgoj voća i povrća i generalno smo zemlja bogata prirodnim organ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS