Funkcionalnost PVC stolarije


Dom Dom

PVC stolarija postala je izuzetno popularna jer zadovoljava sve standarde građevine. Proizvodi su ekoloski, izrađeni od recikliranih, kvalitetnih materijala koji ne samo da su energetski štedljivi, perfektni izolatori već daleko otporniji i dugotrajniji od klasične drvene stolarije. PVC stolariji gotovo da nije potrebno nikakvo održavanje kao što je na primer bojenje. Materijal je funkcionalan, u različitim je bojama a ne samo beloj, i nije sklon habanju. PVC stolariju možete uklopiti u svaki dezen prilikom renoviranja vašeg doma. 

Kako odabrati najbolje PVC prozore

Prilikom odabira prozora ne samo da trebate obratiti pažnju na izgled modela i odgovarajuću dimenziju već i na funkcije pvc prozora, dakle, da li će konstrukcija prozora štiti od buke i biti dobra toplotna izolacija, da li je model čvrst, koliko prozor ima komora,  kakva je struktura stakla, na koji način se prozor otvara, da li se za ojačavanje koristila čelična armatura a stakla ispunila penom, da li je korišćen argon koji doprinosi uštedi energije, kojim metodama je model ofarban itd... Da bi ovi moderni prozori fantastično funkcionisali potrebno je da budu dobro ugrađeni u prostor

Samostalna ugradnja PVC prozora ili profesionalna instalacija 

Mnoge firme će prilikom vaše kupovine obaviti i ispravnu ugradnju prozora što će osigurati trajnost ovog proizvoda a kupci će biti u potpunosti biti zadovoljni. Ukoliko ste rešili samostalno da ugradite vaš novokupljeni prozor i za ugradnju koristili samo poliuretansku penu, znajte da će s vremenom nastati kondenz. Iz tog razloga, stručnjaci u ovoj oblasti za montazu pored poliuretanske pene koriste zaptivače za prozore koji su paropropusni, silikon i dihtung trake koje omogućavaju vodoodbojnost i dobro prijanjanje na podlogu - što znači da će kuća buti sačuvana od hladnoće i vlage.  

Specifičan dizajn PVC prozora

Proizvođači PVC prozora nude širok spektar boja, a načini farbanja stolarije mogu odrediti i životni vek. Najčešća metoda koja se koristi u farbanju jeste nanošenje akrilnog laka, zatim, akrilni premazi koji su poprilično skupi jer su pouzdani i visokoizdržljivi, prskanje, upotreba akrilnog filma koji štiti od ultraljubičastog zračenja i pruža čitav spektar boja koje će rekonstruisati enterijer i udovoljiti svakom zahtevu. 

Sigurnosni elementi za PVC prozore

Prilikom odabira PVC prozora treba obratiti pažnju i na konfiguraciju i kvalitet. Pričvršćivači i mehanizmi za otvaranje i zatvaranje trebaju izdržati opterećenja krila kako bi prozor funkcionisao bez komplikacija i ciklus pokreta krila prozora ne bi bio sklon kvaru. Konstrukcija treba da štiti i od provala i raznih prirodnih nepogoda kako bi vaš dom bio u potpunosti zaštićen. Možete koristiti laminirano sigurnosno staklo koje ima zaštitni sloj ili blindirano koje pruža maximalnu otpornost. Ovakva - lepljena stakla biće otporna na udare, a usled njegovog razbijanja delovi stakla se neće raspadati što će sprečiti ljudsku povredu. Da bi se u konstrukciji dobila dodatna zaštita možete na tržištu potražiti i metalne umetke, sigurnosne kvake i kvake sa blokadom, mehanizme za zaključavanje i druge sigurnosne elemente. Ukoliko ste roditelj sigurnost malog deteta je od velike važnosti jer prozori mogu biti nebezbedna zona. Na tržištu se predstavljaju razne konstrukcije za PVC prozore u svrhu bezbednosti dece kao što je blokator koji se sastoji od kabla montiranog u bravu i okvir. S obzirom na vaše glavne zahteve, raspitajte se o cenama željenog proizvoda i budite sigurni da će vas PVC prozori nakon adekvatne ugradnje dugo služiti. 


 




Srodni tekstovi:


Kako odabrati slavinu za sudoperu?

Pri renoviranju kuhinje najčešće prvo pomislimo na viseće elemente i pregrade, frižider išpore...

Detaljnije

Polipi materice: Uzroci, dijagnoza i lečenje

Jedna od najčešćih  intervencija uopšte u ginekologiji koje se rade u rade u Dnev...

Detaljnije

Xiaomi predstavio Mi MIX FOLD, prvi sklopivi pametni telefon

Mi MIX FOLD predstavlja novu prekretnicu u industriji pametnih telefonaBeograd, 30.3.2021.  &nd...

Detaljnije

Saveti za uređenje malih stanova

Nemaju svi opciju da pred sobom imaju stotinu ili više kvadratnih metara u kojima se snalaze ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS