Kako da na najbolji način zastitite svoj dom i imovinu


Dom Dom

sigurnosna brava

Koliko god sredstava da uložite u sredjivanje enterijera u svom domu ili poslovnom prostoru, potpunu funkcionalnost postići ćete tek kada obezbedite i kvalitetna sigurnosna vrata, ali i isto tako kvalitetnu sigurnosnu bravu. Osnovni osećaj koji svako od nas teži da ima kada zatvori vrata svog doma ili firme jeste osećaj sigurnosti i bezbednosti, kako za sve ljude koji borave u njemu, tako i za svoju imovinu. Poslednjih decenija svedoci smo povećane stope kriminala, pa u tom smislu moramo na najbolji način obezbediti sigurnost, a i eventualni pokušaj provale možemo preduprediti ukoliko na svojim vratima imamo ugrađenu sigurnosnu bravu. 

Svedoci smo da se u poslednje vreme ljudi sve češće opredeljuju za zamenu starih, takozvanih običnih vrata onim sigurnosnim. Ono što je važno da znate jeste da ukoliko već posedujete kvalitetna vrata, ne morate ih cela menjati, dovoljno je i moguće zameniti samo običnu bravu sigurnosnom, i tako postići odgovarajući stepen sigurnosti i zaštite svog doma.


Sigurnosna brava kao najbolji vid zaštite koji sebi možete da priuštite


Ukoliko ste odlučili da obezbedite dodatnu zaštitu za svoj dom  i porodicu, obavezno treba da investirate u  Šarka sigurnnosnu bravu, jer je to investicija u  budućnost koja će vam se itekako isplatiti, jer da miran san i spokoj nemaju cenu.

Šta vam pruža sigurnosna u odnosu na običnu bravu, koju sigurnosnu bravu  da odaberete ukoliko se radi o stambenom, a koju ukoliko se radi o poslovnom prostoru, gde se prostor koji želite da obezbedite nalazi, itd., samo su neka od pitanja sa kojima ćete se susresti prilikom donošenja odluke da li da ugradite sigurnosnu bravu ili ne i koju. Za različite tipove vrata postoje i različiti tipovi sigurnosnih brava. Pored klasičnih tipova na raspolaganju su vam biometrijske brave koje eliminišu upotrebu klasičnih ključeva, budući da se otključavaju otiskom prsta, ili pak elektromagnetne brave koje se otključavaju pomoću kartice. Upotreba ovih vrsta sigurnosnih brava uobičajenija je za poslovne objekte u kojima postoji potreba za izuzetno visokim stepenom zaštite.


Koje su to karakteristike nekih od sistema sigurnosnih brava koje se mogu naći na tržištu ?


Među sistemima sigurnosnih brava koji su dostupni na tržištu prisutni su izmedju ostalih takozvani italijanski i nemački sigurnosni sistemi. Naziv italijanski zato što se proizvode u Italiji, a poznati su jos i kao H sistemi. Upotrebljavaju se za obezbeđivanje sigurnosti aluminijumskih, PVC ili drvenih vrata. Ovu vrstu sigurnosnih brava karakteriše sistem koji se sastoji od četiri uspravne i jedne horizontalne šipke, i može imati devet tačaka zaključavanja. Takozvani nemački sistem sigurnosne brave sastoji se od jedne poprečne brave, a optimalna sigurnost se postiže ugradnjom dve poprečne brave – po jedna ispod i iznad kvake. Ugradnju obe ove vrste sistema sigurnosnih brava rade samo ovlašćeni servisi.


Sigurnosna brava sa cilindrom kao najčešća birana opcija zaključavanja


Među najzastupljenijim sigurnosnim bravama na tržištu svakako su one sa cilindrom. Sigurnosni cilindar u koji ulazi ključ mora biti kvalitetan. Ugradnjom sigurnosne brave sa cilindrom dobijate patentirane ključeve koji su manjih dimenzija i koji se ne mogu kopitrati, odnosno narezivati. Ono što sigurnosnu bravu sa cilindrom čini posebno pogodnom jeste mogućnost relativno jednostavne zamene cilindra, ukoliko izgubite ključ. Cena sigurnosne brave uslovljena je njenim kvalitetom i kreće se oko nekoliko hiljada dinara.

  








Srodni tekstovi:


Nekoliko praktičnih ideja za poboljšanje svake prostorije u domu

Bez obzira na to koliko volimo naš dom, uvek postoji prostor za poboljšanje. Ponekad s...

Detaljnije

Zašto ne treba izaći iz kuće bez naočara za sunce?

Da li znate koji je datum Nacionalni dan sunčanih naočara? Zvanično se kao Nacionalni dan naočara za...

Detaljnije

Zašto su komarnici toliko savršeni u odbrani prostora od insekata?

Ko ima makar jedan komarnik na prozoru neke prostorije zna koliko su dobri saveznici u borbi sa inse...

Detaljnije

Bašta iz raja koju krasi savršena baštenska rasveta

Vaša bašta uz pravo osvetljenje može izgledati kao pravi raj na zemlji. Zamislite samo...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS