Kako da trening kod kuće bude jednako uspešan kao i trening u teretani


Saveti Saveti

Situacija sa globalnom pandemijom nas je naučila da se snalazimo na najrazličitije načine za najrazličitije svakodnevne situacije i potrebe pa smo tako, recimo, bili prinuđeni da odustanemo od omiljenih teretana i okrenemo se treninzima kod kuće. Ruku na srce, neki jesu bili uspešni, neke smo bez razmišljanja zamenili omiljenim grickalicama, ali sada kada se situacija i dalje ne smiruje do željenog nivoa, shvatamo da je možda najpametnije poraditi na tome da nam kućni treninzi zaista postanu dostojna zamena za teretane jer se očigledno nikada ne zna kada ćemo ponovo morati da ih se odreknemo. 

Ipak, čak i da niste ljubitelj teretana i da više volite da vežbate kod kuće bez obzira na dešavanja u svetu, ovaj tekst će vam i dalje koristiti jer vam otkrivamo nekoliko saveta kako da trening kod kuće donese dobre rezultate kao da ste trenirali u teretani.

Postavite realne ciljeve

Za početak, naravno, krećemo od ciljeva. Razlika između cilja i želje je u tome da ciljeve prate konkretni koraci koji vode do ostvarenja onoga što smo zamislili. Kada nemamo konkretne korake koje ćemo sprovoditi, to znači da nemamo cilj već samo želju koja kao takva, neisplanirana, možda neće ni biti ispunjena. Dakle - postavljamo ciljeve i korake koji će nas do istih dovesti. 

Ovde pre svega mislimo na to da li i koliko želite da smršate ili želite samo da se zategnete, koju regiju naročito želite da trenirate, ali i to koja aktivnost će vam najviše prijati da biste ostvarili svoj fitnes cilj. Neko uživa u treninzima snage, ali neko pak ne može da zamisli trening bez kardio dela. Obuhvatite sve svoje zamisli i potrebe, napravite plan i obavezno vodite računa o tome da on bude realan - nemojte sebi obećavati vežbanje svakog dana po sat vremena ako ste u startu svesni toga da je to za vas ipak preveliki zalogaj. 

Bolje se fokusirajte na svaki dan po pola sata ili pak tri do četiri puta nedeljno po sat vremena (ovo je samo primer, prilagodite se svom dnevnom ritmu) i budite zadovoljni svaki put kada ostvarite svoj dnevni cilj. Sve suprotno od toga će činiti da se osećate loše i nezadovoljno što vodi do toga da odustanete.

sobni bicikli

Nabavite sobne bicikle i trake za trčanje

Iako vam za trening kod kuće nije potrebno skoro ništa osim dobre volje, realno je da će vas neki vid opreme za vežbanje u koji uložite ipak pre motivisati i naterati da se posvetite svojim fitnes planovima. 

Sobni bicikli i trake za trčanje su svakako najpopularniji “oblici” fitnes opreme za vežbanje kod kuće, toliko da ih za vreme vanrednog stanja nije bilo tako lako nabaviti - sve je bilo rasprodato! Trake za trčanje su odlične za one koji kao kardio trening vole da upotrebe trčanje, ali ih često mrzi da idu napolje, naročito kada je vreme loše, dok su sobni bicikli bolja opcija za one koji ne vole da trče, ali i dalje uživaju u kardio aktivnostima i njima žele da započnu svoje treninge. 

Naravno, sobni bicikli i trake za trčanje nisu jedine sprave koje možete nabaviti i koristiti u udobnosti svog doma, ali svakako jesu najočigledniji izbor pa nije loše krenuti od toga pre nego što se u potpunosti pronađete i otkrijete šta vam najviše prija. Uz to, prostirka za vežbanje i par tegova različitih težina mogu da budu sasvim dovoljni za početak vaše kućne teretane. 

Ostanite motivisani 

Ništa bez motivacije, zar ne? Pa ipak, ponekad ju je tako teško pronaći i održati. Upravo zato je važno da pratite svoj progres iz dana u dan, a da bi to bilo moguće neophodno je da sebi postavite realne i ciljeve koje možete da ispunite. Precrtavanjem dana po dan osećaćete se ponosno na sebe što idete napred i ne odustajete, a to će biti vaš izvor motivacije da nastavite dalje, ali i samopouzdanja. Samo napred!




Srodni tekstovi:


Saveti kako da rasporedite nameštaj za sedenje u dnevnom boravku

Da li ste raspoloženi za promenu izgleda u dnevnoj sobi? Možda želite da promenite raspored name&sca...

Detaljnije

Sve prednosti i mane koje nose bambus roletne

Bambus roletne – zaštištnik vaše stolarije, terase i prostorija od prodir...

Detaljnije

Zašto je važno da se odaberu odgovarajuće sanitarije za kupatilo?

Prilikom opremanja kupatila naići ćete na brojne izazove. Da li svi elementi mogu stati u kupatilo, ...

Detaljnije

Zebra zavese – najpopularniji vid zavesa danas

Ukoliko ste zainteresovani da kupite nove zavese, ono što će vam prodavci danas na prvom mest...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS