Krovni prozori i zavese – idealan spoj!


Dom Dom

rolo zavese po meri

Zvuči neverovatno, ali krovni prozori mogu da imaju zavese koje su i neophodne iz više razloga. Rolo zavese su se pokazale kao najbolji izbor za ovaj tip prozora i donose brojne prednosti. Za razliku od roletni, one se nalaze sa unutrašnje strane i imaju kako praktične tako i estetske razloge za postavljanje.

Pročitajte više o tome i ukrasite svoje krovne prozore na pravi način!

Krovni prozori – izazov za dekoraciju

Kao što samo ime kaže, krovni prozori se montiraju na krov i služe za bolje osvetljenje prostorije koja se nalazi ispod, bilo da je taj postoji tavan ili ne. Kada god se prave stambene jedinice u potkrovlju, krovni prozori su neizostavan deo za filtraciju i osvetljenje životnog prostora. Veliki izbor krovnih prozora možete pronaći na sajtu Okov.

Postavljaju se kao prozorska okna od aluminijuma jer je jako važno da cela konstrukcija bude što lakša i ne otežava konstrukciju krova. Iz istog razloga se svi dodaci za krovne prozore prave po meri, od aluminijuma i izuzetno laki tako da ne dođe do problema sa fiksiranjem. 

Nagib tj. ugao pod kojim se prozor postavlja je različit, a razlika u odnosu na standardni prozor je i u tome što je otvaranje ovih prozora drugačije zbog čega su zavese za krovne prozore specijalno napravljene i prilagođene mestu ugradnje.

Rolo zavese su prava revolucija u sistemima za zastiranje prozora i vrata, a njihovim specijalnim dizajnom postaju najbolji način da se prekrije prozor na krovu!

Zbog čega su rolo zavese idealne za krovni prozor?

Rolo zavese su zavese sa mehanizmom za namotavanje, putem kog se zavesa podiže i spušta. Platno je jednostruko, debljeg ili tanjeg tkanja pa mogu da služe za potpuno zamračivanje prostorije „black-out platna“ ili ona koja propuštaju svetlost do određenog nivoa „screen platna“. Izrađuju se u bezbroj boja i dezena i zato se uklapaju u svaki enterijer.

Ovo su velike prednosti koje su dodatno unapređene za krovne prozore pa se pronalazi način da se rolo zavese montiraju, ne otežavaju prozor i stoje fenomenalno bez obzira na nagib prozorskog krila.

Mehanizam se na krovne prozore montira na okvir prozorskog krila, tik iznad stakla, postavljaju se i vođice pa rolo zavesa klizi neposredno ispred stakla, prekriva ga, a ne smeta prozoru. Nema lančića za pomeranje, već se na samoj zavesi nalaze držači, ali možete izabrati i model sa elektro motorom ili senzorom pa da se one pomeraju daljinski u zavisnosti od prodora sunčevog svetla.

Zvuči neverovatno dobro i zbog toga se ovaj model postavlja i na standardne okvire, sve po želji kupca.

Rolo zavese po meri

Zavese sa mehanizmom se ne prave serijski već se rade za svakog kupca individualno i po meri.

Rolo zavese po meri savršeno pristaju svakoj dimenziji krovnog prozora, montiraju ih stručne osobe i obezbeđuju pravilno funkcionisanje bez ikakvih problema.

Krovni prozori izgledaju bolje sa nekim sistemom za pokrivanje, a rolo zavese su broj 1 jer uspešno blokiraju UV zračenje, smanjuju temperaturu u prostoru i od pretoplog potkrovlja prave ugodan stambeni prostor.

Korisne su i zimi kada će platno blokirati hladnoću, a kada nisu potrebne one se jednostavno podižu u neprimetnu kutiju. Zbog svih ovih prednosti čine prvi izbor većine kupaca!




Srodni tekstovi:


Koje su prednosti sublimacione štampe?

Marketing obuhvata veliki broj tehnika koje se koriste u svrhu promocije, privlačenja pažnje i zadov...

Detaljnije

Kupatilski nameštaj – neophodan deo svakog kupatila!

Nameštaj za kupatilo ima višestruku funkciju: treba da bude estetski lep, dimenzijama ...

Detaljnije

Nekoliko trikova za prolećno spremanje kuće

Proleće je najlepše godišnje doba. Toplo vreme prosto mami svakog da izađe napolje i d...

Detaljnije

Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

10 milijardi američkih dolara će biti investirano u pametna električna vozila u periodu od narednih ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS