Kupatilski nameštaj – neophodan deo svakog kupatila!


Dom Dom

kupatilski namestaj


Nameštaj za kupatilo ima višestruku funkciju: treba da bude estetski lep, dimenzijama da odgovara većini kupatila, da vešto popunjava prazan prostor, da se bojom i dizajnom uklapa sa sanitarijama koje se nude. Tu spisku nije kraj jer kupatilski nameštaj treba da bude i funkcionalan pa da drži sve sitnice svakog člana domaćinstva koje trebaju u kupatilu.

Puno je stavki na koje morate obratiti pažnju pri kupovini pa je dobro pitanje koje su smernice za praktično, ali i estetski lepo uređenje kupatila?


Dobar plan je pola posla

Pre posete prodavnicama kupatilskog nameštaja razmislite šta bi moglo da se postavi u vaše kupatilo. Danas se ona prave dosta manja, naročito u stanovima, pa je važno pronaći kompromis i sa nekoliko odabranih komada rešiti pitanje ostave u kupatilu.

Premerite slobodne površine, zapišite ih i nacrtajte! Tako neće doći do konfuzije u prodavnici i tačno ćete znati koje elemente da gledate. U svemu ovome vam može pomoći on-line ponuda gde su detaljno navedene specifikacije svakog proizvoda pa će vam odluka biti dosta lakša.

Razmislite i o boji nameštaja za kupatilo. Ako je kupatilo prostrano sa svetlim pločicama naš predlog je da se „igrate“ – izaberite jake boje, smele dezene i teksturu. Suprotno, ako je reč o malim kupatilima, umirujuće boje ili kupatilski nameštaj sa umirujućim dezenima su bolji izbor. Ponuda je ogromna i sigurno je da ćete dobiti odlične ideje!


Kupatilski nameštaj koji svakako treba uzeti u obzir pri odabiru

Konačna odluka će da zavisi od vaših potreba, ali neke elemente kupatilskog nameštaja bi trebalo razmotriti na prvom mestu, razmisliti šta dobijate sa njima i koliko prostora zauzimaju.

Od celokupne ponude kupatilskog nameštaja se najčešće biraju modeli ormarića za kupatilo zbog svog kapaciteta za odlaganje. Ako imate slobodnog prostora tzv.- Vertikala je odlična solucija za rešavanje pitanja odlaganja svih kupatilskih potrepština: kozmetike, kupatiskog tekstila, uređaja za stilizovanje kose… Pre kupovine proverite koliko polica imate na raspolaganju, trebaju li vam fioke ili možda Vertikale sa ugrađenom korpom za prljav veš? Kada ukrstite potrebe i ponudu, sa kupatilskim nameštajem dobijate najviše za uložen novac.

Ko nema prostora za visoke ormane, uvek može da izabere ormarić ispod lavaboa, ali i ormarić sa ogledalom koji se postavlja iznad njega. Imajte na umu da ovaj kupatilski nameštaj ima različitu dubinu i prostor za odlaganje, pa se na gornje delove mogu odložiti kozmetičke sitnice, dok se ispod lavaboa mogu ostaviti peškiri, kupatilska hemija ili nešto drugo.

Tamo gde nema drugog rešenja za veći kupatilski nameštaj dobro dođu i otvorene police, a mogu se montirati svugde : iznad wc šolje, ispod bojlera, u slobodne uglove… samo budite uredni pri odlaganju i i one će biti dobar deo dekoracije prostora.

Bilo da kupujete pojedinačne elemente ili više komada istovremeno, pazite da se uklope sa postojećim inventarom u kupatilu! Ovo je naročito važno kada se kupatilski nameštaj kupuje komadno, od različitih proizvođača. Obratite pažnu na rasvetu, ručke i druge elemente okova da bi sve ostavio harmoničniji utisak pri ulasku u kupatilo.

Potraga za savršenim kupatilskim nameštajem za vaš dom je svojevrsna avantura koja na kraju donosi kvalitetnije iskorišćen prostor i kvalitetnije stanovanje. Srećno!




Srodni tekstovi:


Kako odabrati pravu podnu lampu za vaš dom

Kada se odlučite da vaš dom presvučete u tamnije tonove, kvalitetna rasveta će imati ključnu ...

Detaljnije

Kako obogatiti dom stilom ulaznih vrata

Ulazna vrata jedan su od glavnih elemenata dizajna vaše kuće. Ukoliko su ulazna vrata lo&scar...

Detaljnije

Xenon sijalice ili LED svetla za auto?

Kada se govori o osvetljenju za auto, ponuda je jasna, halogena svetla, LED svetla za auto ili xenon...

Detaljnije

Zašto su ugaone garniture jedan od najpraktičnijih komada nameštaja?

Sigurno ste primetili da je ugaona garnitura jedan od najpopularnijih komada nameštaja koji v...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS