Prioritetno uređenje kupatilskog prostora


Dom Razno Saveti Razno Saveti Dom

Kupatila su posebno higijenski uređene prostorije u kojima se održava lična higijena. Poseban značaj imaju kupatila sa efektivnim estetskim uređenjem ambijenta, pri čemu se posebno misli na odabir sanitarija i elemenata za kupatilo. Neophodno je uređenje prema dovoljno slobodnog prostora, što posebno znači akcenat na uređenje manjih kupatila. Kupatila manje kvadrature su izazovna za uređenje, pri čemu se posebna važnost dodaje skladnom rasporedu sanitarija i neophodnih elemenata, tako da imate dovoljno prostora za pokretljivost i boravak. Ukoliko kupatila nemaju prirodnu ventilaciju, potrudite se da obezbedite adekvatan ventilator. Obratite pažnju na uklopljenost i funkcionalnost elemenata za kupatilo. 


Kupatilski elementi mogu biti izrađeni po meri prostorije


Pored obaveznih izabranih sanitarija koje čine kupatilo funkcionalnim, opremite neophodni kutak dodatnim kupatilskim elementima. Kupatilski elementi su u suštini sinonim za nameštaj kojim se ispunjava kupatilo i time dobija efekat funkcionalnosti. Neophodni elementi za kupatilo su deo nameštaja za odlaganje peškira, kozmetike, praška i svih drugih sitnih sanitarija za održavanje higijene. 

Uvek možete slediti izbor kupatilskih elemenata prema tipu prostorije odnosno samoj nameni, kojom se elementi izrađuju po meri. Na osnovu navedenog, poželjno je birati one elemente koji svojom bojom i postojanošću materijala ispunjavaju zadovoljavajuće mesto u kupatilu. 

Poželjan je odabir medijapana, koji se smatra veoma fleksibilnim za izradu po meri prostorije. Zanimljivi su ugradni lavaboi na koje se montiraju komdice i dodatni viseći deo sa ogledalom. U visećem delu sa ogledalom uvek možete držati ono što svakodnevno upotrebljavate, poput paste sa četkicom za zube, brijače, parfeme i penu za brijanje. 


Sledite odabir visećih ili položenih komoda za kupatilo


Ukoliko se odlučite za položene tipove komoda za kupatilo, obratite pažnju na odabir nožica kojima se izbegava direktan kontakt nameštaja sa pločicama. Nogarima odnosno nožicama, štiti se podloga samih komoda od kvašenja. Svaka komoda koja pripada kupatilskom elementu odnosno nameštaju, kreirana je namenski za odlaganje neophodnih stvari. U njima se najčešće slažu uredno peškiri sa čistim vešom. 

Spoljašnji dizajn komoda za kupatilo je najčešće proizvoljan, ukoliko birate izradu po meri. Izradom po meri možete kreirati poseban stil uređenja, kojim se ističe lepota samih spoljnih kontura sa lepo dizajniranim ručicama za nameštaj. Komode mogu biti i viseće, što se smatra poželjnim izborom za nešto manju kvadraturu kupatila u kojem se želi postići dodatna ušteda prostora. 


Odabir neophodnih elemenata za kupatilo predstavlja krajnji cilj uređenja


Tokom procesnog i detaljnog uređenja kupatila, najviše pažnje treba posvetiti samom renoviranju odnosno zameni dotrajalih instalacija. Instalacije u kupatilu su vodovodnog i elektro tipa, od kojih su obe svrstane u prioritetne vrednosti. Nakon grubih radova uređenja, sledi završni odabir i lepljenje pločica, kojima se kreira odnosno dizajnira slobodna zidna površina kupatila. 

Dalje slede sanitarije koje moraju biti od kvalitetne italijanse keramike, čime se opravdava njihova dugotrajnost i fleksibilnost upotrebe. Sagledajte slobodnu površinu kupatila i prema njoj odredite potrebu za tuš kadama ili stojećim kabinama. Ne zaboravite odavezni hidroizolacioni sloj ispod svakog tipa sanitarija. 

Krajnji deo uređenja pripada kupatilskom nameštaju odnosno svim elementima koji posebno dekorišu i ispunjavaju prostor kupatila. Elemente birajte prema već kreiranom stilu uređenja, odnosno prema slaganju odabranih pločica bez posebnih efektnih boja.




Srodni tekstovi:


IZRADA ZASTAVE OD RAZLIČITIH PLATNA

Procesi  izrada zastave započinju prvenstveno odabirom platna za zastavu. Proizvođačima su na r...

Detaljnije

Čemu služe releji?

Milioni godina evolucije pripremili su ljudski mozak da spasi našu kožu kada nam i najmanja o...

Detaljnije

Zebra zavese – najpopularniji vid zavesa danas

Ukoliko ste zainteresovani da kupite nove zavese, ono što će vam prodavci danas na prvom mest...

Detaljnije

4 stvari o kojima treba voditi računa prilikom renoviranja stana

Svi smo se sigurno u nekom trenutku našli u situaciji renoviranja stana – bilo sopstven...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS