Transformišite prostorije kupatila uz jedinstveni stil po sopstvenom ukusu


Dom Razno Razno Dom

sanitarije za kupatilo

Kupatila su oduvek predstavljala deo životne prostorije u kojima je higijena čini veoma bitnu karakteristiku. Prostorije poput kupatila, oduvek su predstavljale jedinstven izazov sa aspekta opremanja i uređenja. Pored opremanja kuhinja, kupatila čine podjednako zahtevnu celinu životnog prostora. Uređenje se svodi na funkcionalnost i privlačnost u estetskom pogledu. Raspored svih potrebnih sanitarija i kupatilskog nameštaja je takav da čini skladan prostor sa dovoljno komfora za uživanje. U pogledu finansijskog aspekta, odabir, kupovina i na kraju postavka sanitarija, čini najzahtevniji proces. 

Saveti i zahtevi koje bi trebalo ispoštovati prilikom kupovine sanitarija za kupatilo

Postoje određeni zahtevi koje bi prilikom samog odabira i kupovine sanitarija trebalo ispoštovati. Naročitu važnost čini kvalitet i dugotrajnost odabranih materijala. U namenskim prostorijama za kupatilo koje su manje kvadrature, potrebno je uštedeti na prostoru. Celokupan kupatilski nameštaj, trebalo bi uskladiti sa dezenom pločica tako da prostor izgleda potpuno iskorišćen. 

Svi korisni saveti i upustva mogu se naći u adekvatnim salonima keramike, jedan od vodećih čini salon Alvos keramike u kojima ljubazno osoblje ukazuje na sanitarije sa optimalnim rešenjima za odabrani prostor. O celokupnim sanitarijama i svim dostupnim cenama možete se informisati ovde. Posetom dobro opremljenih salona, u kojima uz tačan raspored sanitarija i ideje za potpuno uređenje, na raspolaganju stoji paleta raznovrsnih dezena pločica, celokupan odabir svih potrebnih elemenata je znatno olakšan.

Najpotrebnije sanitarije za kupatilo

Prilikom odabira neophodnih sanitarija, savetuje se kupovina onih koji štede prostor, onih čije je održavanje lakše uz dugotrajnost samog odabranog materijala. Osnovni elementi sanitarija su svakako toaletna šolja, tuš kabina ili kada, umivaonik, pri čemu svi prateći elementi poput ogledala sa osvetljenjem i potrebnih ormarića za peškire čine dodatni aksesoar

Kada je u pitanju izbor i ugradnja sanitarija, neophodna je prethodna priprema u vidu postavljanja hidroizolacije. Postavljanje hidroizolacije čini nezaobilazan deo prilikom ugradnje tuš kabina. Unutar tuš kabina ili kada nalaze se slavine koje po odabiru materijala ipak treba da budu otporne na sve hemijske preparate za održavanje higijene. Tuševi se obično mogu podići na držače koji se mogu izrađivati od čvrste plastike sa završnim slojem koji podseća na metal. Tuš kabine se na osnovu saveta za lakše održavanje izrađuju od mat stakla sa spoljne strane i glatke površine sa unutrašnje. Umivaonici se obično ugrađuju u sklopu ormarića koji po narudžbini mogu biti ugradni. 

Veći komfor i estetika se svakako postižu odabirom manjih sanitarija.  Keramičke pločice ipak čine prvu i osnovnu stavku potrebne sanitarije, bez kojih dalja ugradnja potrebnih nije moguća. Upravo zbog izraženog dejstva hidroizolacije, pločice su prioritetni odabir. Izbor toaletnih šolja svakako zavisi od postavljenog odvoda u kupatilu. Najčešći primenljiv tip toaletnih šolja je sa odvojenim vodokotlićem montiranim u zidu. Iznad veš mašine obično postoji dostupan prostor za ugradnju nekog zidnog elementa pri čemu navedeni prostor obično služi za odlaganje peškira. 

Od postavljenih pločica, njihovog dezena, veličina, rasporeda fugni, svakako zavisi uklapanje potrebnih sanitarija, upravo zbog pojedinih šara pločica koje svojom vidljivošću odaju posebnu lepotu prostora. Bez obzira na veličinu prostora u kupatilu, odabir se svodi na svetlije tonove boja koji odaju utisak lagodnosti i prijatnosti boravka. 





Srodni tekstovi:


Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

Predstavljeni Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite 5G/Mi 11 Lite i Mi 11i uz Mi Smart Band 6 i Mi Smart Projector...

Detaljnije

Kako urediti stan po želji i napraviti pametnu investiciju?

Svi oni koji su se odlučili da preurede stan, kupe novi i da ga srede ili pak da osveže svoj životni...

Detaljnije

Trikovi za uređenje dvorišta

Kako nam se bliži lepo vreme tako smo sve više raspoloženiji da eksprimentišemo sa ure...

Detaljnije

IZRADA ZASTAVE OD RAZLIČITIH PLATNA

Procesi  izrada zastave započinju prvenstveno odabirom platna za zastavu. Proizvođačima su na r...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS