Beograd medju najpopularnijim city break destinacijama u 2023.


Razno Razno

kokteli


Brz način života, fokusiranost na materijalno i posao, ali i stres zbog toga, dovodi do potrebe za češćim, ali iz tog razloga i kraćim odmorima i putovanjima. Takva vrsta vikend putovanja ili nekoliko dana dužih, ukoliko su u vreme praznika, popularno se zovu city break putovanja. U 2023. godini Beograd se našao na vrhu liste zainteresovanosti za ovakva putovanja. Ponude turističkih agencija i sajtova u potpunosti su fokusirane na ovaj vid putovanja, prvenstveno zbog toga što omogućava aranžmane tokom cele godine, u ovom slučaju počevši od Nove godine u Beogradu, aranžmana za Dan zaljubljenih, osmomartovskih aranžmana, Uskrsa i prvomajskih praznika u Beogradu, festivali od  proleća, preko  leta, do jeseni  i  Beogradska zima u našoj prestonici.

Uveliko se prodaju aranžmani – Nova godina Beograd 2024.

Velika zainteresovanost stranaca, ljudi iz našeg okruženja ali i preko okeana, da novogodišnje praznike provedu u Beogradu, najbolje se vidi preko rezervacije aranžmana – Nova godina Beograd 2024.  Već preko leta planuo je veliki broj rezervacija za novogodišnje žurke na splavovima, nezaobilazno mesto za  Novu godinu u Beogradu. Zajedno sa rezervacijom novogodišnje noći, bukira se i smeštaj na nekoliko dana, iako je smeštaja  sve više,  dešava se da već u novembru stranci ne mogu da nađu sobu u kojoj će prespavati tih nekoliko novogodišnjih dana. Zato su sa  kartama za Novu godinu Beograd 2024, planule i rezervacije smeštaja za tih nekoliko dana, naravno da se prvo razgrabe najbolje ponude, pa turisti sa iskustvom ništa ne prepuštaju slučaju, već na vreme, a to vreme počinje negde od maja meseca, rezervišu karte i smeštaj.

Leto u Beogradu kao svojevrsna atrakcija

Obično su leta u velikim gradovima paklena zbog vrućina, međutim, to nije razlog da turisti zaobilaze Beograd u letnjim mesecima, naprotiv, zbog Kalemegdana, Košutnjaka, Zoo vrta, dveju velikih reka, Dunava i Save, lepo uređenih plaža na Adi i hit destinacije Beograda na vodi, on je jedna od najpopularnijih evropskih prestonica za letnje city break destinacije. Leto je u srpskoj prestonici veoma sadržajno, prvenstveno zbog mnogih festivala koji se održavaju i traju po nekoliko dana, a onda i zbog kulturnih manifestacija čiji je broj sve veći poslednjih godina, ima ih na različitim lokacijama i za ljubitelje različitih ukusa. Kulturno leto u prestonici je veoma bogato, a informacije o tome su sve dostupnije, lako se nalaze i pretražuju na popularnim sajtovima koji se bave ovo tematikom, a nastali su upravo iz te potrebe da turisti na jednom mestu pronađu sve informacije koje su im važne kako bi isplanirali putovanje. Ovakva vrsta sajtova umnogome doprinosi razvoju turizma i city break aranžmana u Beogradu. 

Stranci se odlučuju za kratke odmore u našoj metropoli 

Beograd privlači turiste svojom impozantnom noćnom scenom. Raznolikost ponude je presudna, od sofisticiranih koktel barova do dinamičnih noćnih klubova, tako da je izbor na vama. Ovde se prepliću različiti muzički žanrovi i kulture, stvarajući autentičnu energiju.

Posebna draž leži u osećaju slobode i gostoprimstva koji prevladava, što omogućava turistima da se osećaju dobrodošlo i istražuju grad bez straha. Takođe, pristupačne cene pića i ulaznica čine ovu destinaciju privlačnom za sve, bez obzira na budžet. Gostoljubivost lokalnog stanovništva dodatno obogaćuje iskustvo. Beograđani su poznati po svojoj otvorenosti prema posetiocima, stvarajući ličan i topao odnos između turista i grada.




Srodni tekstovi:


Kako odabrati pravu veličinu tv-a za vašu sobu?

Da li je veći televizo bolji? Ne, uvek! Da biste odredili koja TV dijagonala najviše odgovara...

Detaljnije

Rasveta u vašem domu

Vaš dom je vaša oaza mira. Tu treba da se uživa, druži, smeje i da se oseća sigurno. K...

Detaljnije

Kako najbolje iskoristiti slobodan dan kod kuće?

Svi volimo slobodne dane. Oni su poput male oaze u našem užurbanom životu, prilika da se odmo...

Detaljnije

Prilikom sređivanja poslovnog prostora, nemojte zaboraviti na neke osnovne stvari

Ukoliko ste neko ko je zadužen za uređenje poslovnog prostora, a u tome nemate mnogo iskustva, ili s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS