Zašto su komarnici toliko savršeni u odbrani prostora od insekata?


Dom Dom

KOmarnici

Ko ima makar jedan komarnik na prozoru neke prostorije zna koliko su dobri saveznici u borbi sa insektima. Niste čuli nikog da je imao potrebu da ih skloni jer nisu bili efikasni? Naprotiv, sigurno ste i sami videli da se broj komarnika samo povećava. Zašto je to tako?

Cena komarnika ih čini dostupnim svima

Dobro, kada kažemo da su najjeftiniji fiksni komarnici koji koštaju oko 15 eur/m2 i rolo komarnici oko 30 eur/m2 deluje skupo. Ako uzmete u obzir da u proseku jedan sprej za ubijanje raznih gamadi košta oko 500 dinara i da se upotrebi samo nekoliko puta jasno je da se na godišnjem nivou može kupiti nekoliko komarnika za iznos plaćenih rasterivača. 

Uvek možete da ih postavljate pojedinačno i tako rasporedite troškove. Vremenom i to ulaganje će se završiti a onda imate potpunu zaštitu vašeg prostora. Za više informacija o ceni komarnika posetite sajt Lukić Rolet.

Komarnici su trajnija zaštita od bilo koje druge ponuđene alternative

Ono što ih izdvaja je to što trajno rešavaju problem. Kada se postave funkcionišu godinama za razliku od drugih kratkoročnih rešenja.

I sprejevi za neutralisanje insekata i električni rasterivači su definitivno polovičan način borbe. Bore se samo sa određenim vrstama dok na druge ne deluju. Što znači da vam treba još sprejeva i drugih rasterivača i tako u krug.

Na sve navedeno dodajte i to da su komarnici potpuno zdravi za upotrebu

Nije bitna veličina komarnika da li je reč o manjim komarnicima za prozore ili je u pitanju komarnik za vrata – potpuno su u neškodljivi za upotrebu. Čak su odlični kao barijera i od čestica prašine i polena iz vazduha pa možemo reći da i doprinose zdravijem prostoru.

Za sprejeve ili električne rasterivače postoji uputstvo koje se striktno mora pratiti. Tačno se zna koje su doze potrebne za koje površine prostorija da ne dodje do trovanja. Treba biti obazriv!

Za svaki otvor postoji mogućnost postavljanja adekvatnog komarnika

Da se ne bi trovali i kratkoročno rešavali problem najbolje je jednom, trajno rešiti pitanje ulaska svih buba letećih i onih koje ne lete.

Za prozore su dobri izbori fiksni i rolo komarnici. I dok se prva varijanta ne pomera, rolo komarnici imaju mehanizam koji im omogućava sklanjanje sa otvora ako postoji potreba pristupu spoljašnjem prostoru. Pošto se rolo komarnici pomeraju vertikalno nisu dobar izbor za veće površine kao što su balkonska ili ulazna vrata. Tu na scenu stupaju plise komarnici i druga verzija na šarkama kao komarnik za vrata.

Plise komarnici imaju nabranu fiberglas mrežu i pomeraju se horizontalno. Lako se koriste i odlični su za česte prolaske jer se ne moraju skroz skloniti u kutiju već ostaju otvoreni onoliko centimetara koliko vi to želite.

Za ulazna vrata doma tu se najčešće bira komarnik za vrata koji se šarkama fiksira za štok vrata i omogućava otvaranje i zatvaranje poput plota vrata. Ovaj komarnik za vrata nema brave već magnet pa svako prislanjanje omogućava dobro dihtovanje. Ovo su samo neke od brojnih prednosti koje su dobro poznate svakom vlasniku. Bilo koja vrsta da je favorit, zajedničko im je što svaki korisnik je prezadovoljan učinkom.
Srodni tekstovi:


Maštovitost u renoviranju kupatila

Ukoliko ste se odlučili za renoviranje kupatila, potrebno je prvo dobro promisliti o dizajnu ali i m...

Detaljnije

Kuhinje od kvarca za dom pun topline i luksuza

Oduvek je važilo da je kuhinja srce svakog doma. To je mesto gde se poprodica okuplja i zajedno učes...

Detaljnije

Xiaomi predstavio Mi MIX FOLD, prvi sklopivi pametni telefon

Mi MIX FOLD predstavlja novu prekretnicu u industriji pametnih telefonaBeograd, 30.3.2021.  &nd...

Detaljnije

Kako pronaći posao preko internet portala Jooble?

PR TEKSTRad je jedna od glavnih komponenti ljudskog života. To je stvar samoaktualizacije, želje za ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS