Kako ukrasni okov za nameštaj može promeniti enterijer vašeg doma?


Dom Dom

Uredjenjne stana

Mnogo je načina na koje možete u potpunosti izmeniti izgled vašeg doma. Skoro da je dovoljno da izmenite sitne detalje u njemu i postići ćete sasvim sigurno promenu koja će doneti određenu dozu svežine i nečega novog. Međutim, promene su za svaki dom uvek dobro došle, jer ćete time obnoviti i energiju, uneti neku novu atmosferu koja utiče na lepo i pozitivno raspoloženje. Nekada se te promene ogledaju kroz duga i dobro planirana renoviranja, a nekada to mogu biti i manje, brže izvodljive promene.

Kada renoviranje, bar ono celokupno i opširno nije opcija, onda razmišljajte o nekim drugim opcijama, kao što je krečenje zidova, menjanje prekrivača, ugradji rolo zavesa, promena rasporeda već postojećih stvari, ali uz sve to može se dodati i unošenje neke nove biljke, nekih novih dekorativnih elemenata i detalja, kao i menjenje okova za nameštaj. Iako ne deluje kao velika promena, okov za nameštaj kada se promeni učini da nastane onaj „wow“ efekat.

Promene koje okova za nameštaj unese

Kada se bolje razmisli, okov za nameštaj je taj koji čini potpun izgled nekog komada nameštaja. Ukoliko imate neki komad nameštaja, kao što je neka komoda u beloj boji, a njen okova za nameštaj, u ovom slučaju mogu da budu retro rucice za nameštaj, možete da zamenite u neke koje su srebrne boje i sasvim drugačijeg oblika. Uz to, ručke možete promeniti i na ostalim komodama, fiokama, tako da su sve iste, pa i ta sitna promena suštinski, daće krajnji rezultat koji će vas sasvim zadovoljiti. Zapravo, u tome i jeste smisao, da se sitnicama menja celokupno okruženje, što se ovakvim sitnicama, kao što je okov za nameštaj veoma dobro postiže.

Neke stvari se čini da ne mogu da se promene znatno kada se unese promena koja je teško vidlljiva, ali tek onda kada se ta promena izvrši onda se vidi da ima veliki uticaj na celokupni estetski doživljaj jednog prostora. To i jeste razlog zbog kojeg se prilikom uređenja enterijera stana ili kuće, ali i poslovnih prostora, mnogo više vremena ulaže u odabir detalja, nego velikih komada nameštaja. Posebno se dosta vremena ulaže u odabir okova za nameštaj. Tako sada, u većini salona za nameštaje, ali i u radnjama gde se okov za nameštaj kupuje posebno i pojedinačno, mogu naći raznorazni oblici i boje, svega što vam je potrebno. Na taj način, veoma lako možete uklopiti boju neke komode, klub stola, sa bojom nogara koji se nalaze na ugaonoj garnituri u dnevnom boravku, krevetu u spavaćoj, na nekoj fotelji i tako dalje. Sve to upućuje na važnost toga da se i najsitniji detalji, kao što je okov za nameštaj, uvek pažljivo probira, te tako uskladi sa ostatkom enterijera.

Okov za nameštaj možete birati i prema stilu svog nameštaja i celokupnog izgleda vašeg doma, ne samo prema osnovnim oblicima, namenama i bojama. Pa tako, ukoliko volite nešto ekstravagantniji izgled u domu, kada je u pitanju stilski nameštaj sa radom svuda po sebi, takav okov za nameštaj  neka prati sve ostalo, a ukoliko ste više za neke ravne linije i moderniji izgled, onda ćete odabrati i takav okov za nameštaj koji će savršeno ispratiti i uklopiti se sa svim što se zamislili.
Srodni tekstovi:


Mali stan - mnogo stila uz dobar plan

Ako je pred vama uređenje enterijera u stanu i niste baš sigurni kako bi sve trebalo da izgle...

Detaljnije

Transformišite prostorije kupatila uz jedinstveni stil po sopstvenom ukusu

Kupatila su oduvek predstavljala deo životne prostorije u kojima je higijena čini veoma bitnu karakt...

Detaljnije

Tepih staze idealne za dom tokom leta

Uređenje enterijera ne poznaje baš godišnja doba, budući da se glavni elementi u njemu...

Detaljnije

Recept za sve zaposlene ljude - Dostava hrane je često najbolja opcija za zdrave obroke

Savremeni način života nametnuo nam je tempo sa kojim se nekada teško nosimo. Dok zavr&scaron...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS