Na koje se sve načine možete otarasiti dosadnih komaraca?


Saveti Saveti

komrnici

Leto je godišnje doba koje svi priželjkuju jer sa sobom nosi toplo vreme koje se može iskoristiti kako za boravak u prirodi sa sebi dragim osobama, tako i za odlazak na more, šetnju po planini sa porodicom i sl. Ipak, leti se suočavamo i sa najezdom raznih insekata koji neretko mogu upropastiti nekome dan ili kompletan odmor. Zbog toga je važno na vreme pripremiti se kako ne biste ovo divno godišnje doba dočekali nespremni.

Postoji nekoliko načina za odbranu od insekata poput krpelja i komaraca, a na neke od njih uputićemo vas u nastavku teksta. 




Ugradnja komarnika za bezbrižan san noću i uredne zidove


U današnje vreme, bilo da živite u stanu ili kući, jedna od bitnijih investicija kada se radi o opremanju svog stambenog prostora može biti montaža komarnika. Jednom postavljeni komarnici obezbediće vama i vašim ukućanima miran i bezbrižan san duži vremenski period pa noću nećete morati da ustajete iz kreveta kako biste uklonili dosadne insekte poput komaraca. Ukoliko želite kvalitet morali biste da pronađete odgovarajuću firmu koja se bavi izradom i ugradnjom komarnika za svaki tip prozora. Jedan od njih jeste Foramt Alde iz Beograda, koja pored kvaliteta pruža i bezbednost vama i vašim ukućanima.

Sa druge strane, imaćete čistije i urednije zidove pa ćete se možda neku godinu „provući“ kada je krečenje u pitanju. To i nije tako loše, jer ćete tako imati više vremena za neke druge aktivnosti, pa nećete imati potrebe da se selite sa ukućanima na drugo mesto sve dok se molerski radovi ne završe. 

Hemijska sredstva protiv komaraca vam mogu biti od koristi kada idete na odmor

Sigurno vam se barem jednom desilo da odete leti negde na odmor a da u sobi nemate komarnike. Kako vam dani godišnjeg odmora ne bi propali zbog ne spavanja noću, poželjno bi bilo da u torbu spakujete neko hemijsko sredstvo koje je efikasno u borbi protiv insekata. To mogu biti neke tablete ili štapići koji zbog specifičnog mirisa „teraju“ komarce. Tako ćete moći da se zaštitite bar tih dana koje ste planirali za odmor. 

Sredstva na biljnoj bazi su idealna za boravak u prirodi

Pored hemijskih preparata, postoji i prirodna zaštita od komaraca. Ovde se misli na razna eterična ulja koja se utrljaju u kožu pre izlaska napolje. Ulje čajevca, kao i citronela, lavanda ali i jabukovo sirće i druga biljna sredstva su samo neki od primera kako da se na prirodan način zaštitite od ovih upornih insekata. Takođe, svi oni koji vole miris bosiljka i belog luka, mogu naći neko sredstvo koje sadrži upravo ove sastojke, jer je poznato da oni „odbijaju“ komarce. I banana vam može biti od koristi ako nemate ništa drugo. Dovoljno je korom premazati sve otkrivene delove tela i iznenadićete se da će upravo vas komarci zaobići. 

Da li znate da su komarci vrlo štetni za kućne ljubimce?

Ukoliko imate psa za kućnog ljubimca koji pri tom najviše vremena provodi u stanu zajedno sa vama, morate i njih da zaštitite od insekata koji su prisutni leti poput krpelja ili komaraca. Naučno je dokazano da upravo ovi insekti nakon ujeda pasa mogu izazvati fatalan ishod poput prenošenja srčanog crva. Za boravak u stanu, preporuka je da imate komarnike, a za izlazak napolje možete ih zaštiti raznoraznim sredstvima. Ampule i ogrlice pružaju najbolju zaštitu kada ih izvodite napolju u šetnju. 




Srodni tekstovi:


ZAŠTO JE DOBRO IMATI KROVNI KOFER?

Ponekad su neke i ne toliko velike investicije veoma dobre jer smo dobili proizvod koji će nam biti ...

Detaljnije

Inovativne i moderne ksenon sijalice – da svaki automobil dobije novi sjaj

Izbor sijalica za automobile značajno je za obezbeđivanje opštih uslova za upravljanje putnič...

Detaljnije

Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

Popločavanje puta u premium segment i podizanje svesti o brendu u narednoj deceniji30. mart, 2021. B...

Detaljnije

Xenon sijalice ili LED svetla za auto?

Kada se govori o osvetljenju za auto, ponuda je jasna, halogena svetla, LED svetla za auto ili xenon...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS