U potrazi za odgovarajućom zaštitom i ukrasom prozora


Dom Saveti

Mega Lux zavese

Sa lepim, ali i sa kišovitim vremenom razmišljamo o tome kako da se prijatnije i lepše osećamo u svom životnom ili radnom prostoru. Leti nam je prioritet da se lepo rashladimo, a zimi da se lepo i ugrejemo.  Mnogi kažu da ta dva pitanja zavise od same izolacije, i jeste, u pravu su. Ali kojim to sredstvima još možemo da se poslužim oda bismo učinili dom još prijatnijim, što estetaki, što funkcionalno? Zavese su, naravno, prve kojima se pribegava. Prilikom posete jednom od mnogobrojnih salona zavesa Mega Lux, saznali smo i kako.


Raznolikost u izboru omogućava da izaberemo baš ono što nama odgovara

Za svakog ponešto - stara krilatica koja bi mogla da se primeni i u ovom slučaju, odnosno prilikom posete jednog od ovih salona. Osim što se mogu videti razni dezeni, tu su i pre svega različite vrste zavesa. Ono što nam prodavci nude kao univerzalno dobro rešenje jesu najsavremenija rešenja današnjice – zebra i rolo zavese, koje su apsolutni hit već neko vreme. Pitanje koje nam se odmah nametnulo, ali na koje prodavcima nije bilo teško da nam odgovore, jeste zašto se preporučuju baš te vrste zavesa. 


Dobre strane zebra i rolo zavesa 

Jedna od njihovih prednosti svakako jeste univerzalnost – podjednako se dobro uklapaju uz sve vrste prostorija i prozora i vrata. Tu se misli i na poslovni i na stambeni prostor. Ostale karakteristike koje će naterazi kupca da se za njih odluče svakako jeste njihova funkcionalnost – zebra zavesama prostorija se može potpuno ili delimično zamračiti, ostavljajući da time pojedinac na vrlo pojednostavljen način rukuje. Kod rolo zavesa s druge strane, rolo zavese takođe podrazumevaju regulaciju dnevne svetlosti kao i kod zebra, samo sa nešto manjim nijansama. Prednost ovih zavesa koje podrazumevaju mehanizme jeste i to da se rade prema tačnoj dimenziji, kao i da se moźe birati način upravljanja njima.


Neprikosnovene zebra zavese cena koja je svima pristupačna

Mnogi trče pred rudu pa odmah pomisle da su obične klasične zavese ujedno i najjeftinije. Zavesa kao zavesa možda i da, ali se zanemaruje trošak koji podrazumeva kupovinu garnišne, nosača, krojenje zavese koja mora da bude gušće nabrana i da bi lepše izgledala i da bi pružila zaštitu od svetlosti. Pa se tu onda dodaje draperija za zamračivanje i udaljavanje od tuđih pogleda. Sve to formira cenu koja i nije možda ni tako mala. Kod zebra zavesa cena uključuje i mehanizam koji se ugrađuje na zid, plafon pa i na sam prozor, te nema dodatnih troškova. U salonu Mega lux za takve zavese sa mehanizmima nudi se i besplatna ugradnja, kao i svakako kvalitetma izrada i veliki izbor dezena koje možete pronaći u njihovim salonima


Energetski efikasnije prostorije uz zavese? Da. Moguće.

Prostorija je toplija kada ima zavese, a kada je napolju vruće, zavese omogućavaju da se zamrači i održava u hladovini. To je dobra strana svih zavesa – manje rasipanja energije za grejanje i hlađenje prostora. Jedna od preporuka za čuvanje toplote i niže račune za grejanje, što je aktuelna tema, jeste da se, kad god je moguće, a naročito noću, navuku zavese na prozore i balkonska vrata te se kako održi prostorija u prijatnoj temperaturi.




Srodni tekstovi:


Zebra zavese – najpopularniji vid zavesa danas

Ukoliko ste zainteresovani da kupite nove zavese, ono što će vam prodavci danas na prvom mest...

Detaljnije

Zašto su komarnici toliko savršeni u odbrani prostora od insekata?

Ko ima makar jedan komarnik na prozoru neke prostorije zna koliko su dobri saveznici u borbi sa inse...

Detaljnije

Inovativne i moderne ksenon sijalice – da svaki automobil dobije novi sjaj

Izbor sijalica za automobile značajno je za obezbeđivanje opštih uslova za upravljanje putnič...

Detaljnije

Produžite vek trajanja čitavog sistema

 Soft starter u glavnom reguliše uticaj motora na električnu mrežu kada se pokrene, kao ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS