Zašto je važno da se odaberu odgovarajuće sanitarije za kupatilo?


Dom Saveti Dom


Prilikom opremanja kupatila naići ćete na brojne izazove. Da li svi elementi mogu stati u kupatilo, da li su u skladu sa vašim odvodima vode, kako da imate dovoljno prostora u svega nekoliko kvadrata?

Šta je cilj koji treba postići?

Kupatilo je prostor koji postoji u svakom domu. Jedna je od manjih prostorija koja ima višestruku funkciju pa je potrebno da pored sanitarija sadrži i belu tehniku (mašinu za pranje veša, mašinu za sušenje veša, bojler), da ima prostora za kupatilski nameštaj a da na kraju to sve ne bude i pretrpano. Dakle, cilj je postići da kupatilo bude funkcionalno ali i estetski skladno i lepo.

Kupatilo mora da sadrži sve što je potrebno svakom članu domaćinstva a da to ne remeti svakodnevno korišćenje.

Od čega zavisi odabir vrste sanitarija i kakve opcije imate?

Izbor sanitarija zavisi od razmeštaja odvodnih cevi, vaših sredstava ali i potrebe uklapanja sa celokupnim izgledom kupatila. Osim ako nemate mogućnost da planirate odvodne cevi i puteve vodovodnih cevi kao jedinu drugu mogućnost imate da birate sanitarije koje se prilagođavaju njima. 

Wc šolja i bidei

Nekada je jedina opcija bila klasična wc šolja sa odvodom u podu. Vodokotlić se montirao zasebno, na zidu iza. Kako su se kupatila smanjivala javljala se potreba za kompaktnijim sanitarijama pa su i wc šolje dobile druge opcije. 

Danas imamo ponudu i monoblok ali i najnovijih konzolnih wc šolja. Monoblok wc šolje imaju spojen vodokotlić u jedinstvenu celinu pa se zauzima manje prostora. Mogu biti sa podnim ili zidnim odvodom.

Konzolne wc šolje imaju samo zidni odvod, montiraju se na zid i oslobađa se prostor ispod radi lakšeg čišćenja, vodokotlić je skriven iza montažnog dela zida pa sve deluje minimalistički.

Pošto se bidei sve ređe sreću i ne ostavljaju se prostori za njega, postoje i modeli wc šolja koji imaju uključen sistem mlaznica pa ako želite onda tražite ovaj model 2 u 1.

Da li ćete bitrati klasične oblike, kockaste ( quadro) ili neke od elegantnih modela stvar je neke detaljnje odluke spram sredstvima kojim raspolažete ali i oblicima ostale sanitarije.

Umivaonici

Lavaboi (umivaonici) su pretrpeli najveće estetske izmene. Osnovna podela je takođe prema odvodu koji može biti podni i zidni. Samostojeći lavoboi imaju stub do poda, a zidni mogu imati polustub koji zaklanja sifon ili je on potpuno izložen pogledu za veću prostranost. U ponudi postoje i konzolni umivaonici gde je odvod sakriven.Prema poziciji u odnosu na ormarić ispod mogu se naći ugradni i nadgradni lavaboi. 

Kada se odlučite za osnovnu podelu imaćete još mnogo problema da se odlučite za konkretan dizajn jer su toliko različiti i lepi da svaki mami na kupovinu.

Tuš kabina / kada

Ovde se odluka donosi pre svega u odnosu na raspoloživ prostor. Zato se sve češće biraju tuš kabine ali i u okviru njih postoje mnogi modeli koji plene: hidromasažne, klasične, stena, tuš paravan...

Čeka vas puno odluka, merenja, kombinovanja, traženja najboljeg rešenja... Dobar posao se ogleda kroz višedecenijsku funkcionalnost u upotrebi i estetski trajno lep utisak. Ukoliko se odlučite na uredjnje kupatila, najbolje rešenje je da sve završite na jednom mestu. To možete postići posetom Alvos salona za keramiku i opremu za kupatilo gde možete pronaći sve za vaše kupatilo.
Srodni tekstovi:


Kako pravilno održavati aspirator?

Jedan od vrlo važnih kućnih uređaja jeste i aprirator.  Za većinu ljudi koji vole da spremaju h...

Detaljnije

Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

10 milijardi američkih dolara će biti investirano u pametna električna vozila u periodu od narednih ...

Detaljnije

Poslovni prostor za uživanje i klijenata i zaposlenih

Na radnom mestu se provodi prilično dosta vremena, tako da dobar deo dana provodite sa kolegama u ka...

Detaljnije

OSNOVE O AUTO SIJALICAMA

Postoje 3 osnovne vrste sijalica za automobile: halogene sijalice, ksenon sijalice i led sijalice za...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS