Zašto je važno da se odaberu odgovarajuće sanitarije za kupatilo?


Dom Saveti Dom


Prilikom opremanja kupatila naići ćete na brojne izazove. Da li svi elementi mogu stati u kupatilo, da li su u skladu sa vašim odvodima vode, kako da imate dovoljno prostora u svega nekoliko kvadrata?

Šta je cilj koji treba postići?

Kupatilo je prostor koji postoji u svakom domu. Jedna je od manjih prostorija koja ima višestruku funkciju pa je potrebno da pored sanitarija sadrži i belu tehniku (mašinu za pranje veša, mašinu za sušenje veša, bojler), da ima prostora za kupatilski nameštaj a da na kraju to sve ne bude i pretrpano. Dakle, cilj je postići da kupatilo bude funkcionalno ali i estetski skladno i lepo.

Kupatilo mora da sadrži sve što je potrebno svakom članu domaćinstva a da to ne remeti svakodnevno korišćenje.

Od čega zavisi odabir vrste sanitarija i kakve opcije imate?

Izbor sanitarija zavisi od razmeštaja odvodnih cevi, vaših sredstava ali i potrebe uklapanja sa celokupnim izgledom kupatila. Osim ako nemate mogućnost da planirate odvodne cevi i puteve vodovodnih cevi kao jedinu drugu mogućnost imate da birate sanitarije koje se prilagođavaju njima. 

Wc šolja i bidei

Nekada je jedina opcija bila klasična wc šolja sa odvodom u podu. Vodokotlić se montirao zasebno, na zidu iza. Kako su se kupatila smanjivala javljala se potreba za kompaktnijim sanitarijama pa su i wc šolje dobile druge opcije. 

Danas imamo ponudu i monoblok ali i najnovijih konzolnih wc šolja. Monoblok wc šolje imaju spojen vodokotlić u jedinstvenu celinu pa se zauzima manje prostora. Mogu biti sa podnim ili zidnim odvodom.

Konzolne wc šolje imaju samo zidni odvod, montiraju se na zid i oslobađa se prostor ispod radi lakšeg čišćenja, vodokotlić je skriven iza montažnog dela zida pa sve deluje minimalistički.

Pošto se bidei sve ređe sreću i ne ostavljaju se prostori za njega, postoje i modeli wc šolja koji imaju uključen sistem mlaznica pa ako želite onda tražite ovaj model 2 u 1.

Da li ćete bitrati klasične oblike, kockaste ( quadro) ili neke od elegantnih modela stvar je neke detaljnje odluke spram sredstvima kojim raspolažete ali i oblicima ostale sanitarije.

Umivaonici

Lavaboi (umivaonici) su pretrpeli najveće estetske izmene. Osnovna podela je takođe prema odvodu koji može biti podni i zidni. Samostojeći lavoboi imaju stub do poda, a zidni mogu imati polustub koji zaklanja sifon ili je on potpuno izložen pogledu za veću prostranost. U ponudi postoje i konzolni umivaonici gde je odvod sakriven.Prema poziciji u odnosu na ormarić ispod mogu se naći ugradni i nadgradni lavaboi. 

Kada se odlučite za osnovnu podelu imaćete još mnogo problema da se odlučite za konkretan dizajn jer su toliko različiti i lepi da svaki mami na kupovinu.

Tuš kabina / kada

Ovde se odluka donosi pre svega u odnosu na raspoloživ prostor. Zato se sve češće biraju tuš kabine ali i u okviru njih postoje mnogi modeli koji plene: hidromasažne, klasične, stena, tuš paravan...

Čeka vas puno odluka, merenja, kombinovanja, traženja najboljeg rešenja... Dobar posao se ogleda kroz višedecenijsku funkcionalnost u upotrebi i estetski trajno lep utisak. Ukoliko se odlučite na uredjnje kupatila, najbolje rešenje je da sve završite na jednom mestu. To možete postići posetom Alvos salona za keramiku i opremu za kupatilo gde možete pronaći sve za vaše kupatilo.
Srodni tekstovi:


Ako obožavate da čitate dnevni horoskop treba da znate kada je on nastao

Jutarnja rutina većine ljudi je slična, uglavnom je to ispijanje kafe, čitanje vesti, lagane vežbe, ...

Detaljnije

Aku bušilice – alat za svaki dom

Da li vam je potrebna aku bušilica? E pa mi smo vam pripremili vodič koji će vam pomoći pri o...

Detaljnije

Poslovni prostor za uživanje i klijenata i zaposlenih

Na radnom mestu se provodi prilično dosta vremena, tako da dobar deo dana provodite sa kolegama u ka...

Detaljnije

Tri ključna razloga za kupovinu slane lampe od himalajske soli

Opremanje stana i pojedinačnih prostorija u stanu ili kući može biti pravi izazov. Treba uklopiti so...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS