Otvaranje privatnih poliklinika – enterijer, medicinska oprema i stručni kadar srž su uspešnosti


Razno Razno

 


Otvoriti privatnu polikliniku nemoguće je bez preduzetničkih veština i znanja iz oblasti marketinga bez obzira na medicinsku specijalnost. Neko ko je zaista uspešan i vrednovan lekar ponekad ne može biti i uspešan biznismen. One osobe koje će moći da osiguraju dugoročnu profitabilnost u poslovnom medicinskom sistemu jesu lekari koji imaju sopstvene vizije, mnoštvo prakse i snagu volje da prevaziđu i ono što se čini nepremostivim. Za uspešan rad privatne poliklinike i sigurni povratak invensticija ne samo da je potrebno obratiti pažnju na reklamaciju, privlačenje pacijenata već i na nekoliko drugih pojedinosti. 

 

Opremanje enterijera privatne poliklinike 


Bazirati se na opremanje enterijera možda nije lak zadatak. Poliklinike zavisno od vrste usluga koje pružaju, moraju imati lekarske prostorije prikladne kvadrature, čekaonice, pomoćne prostorije i kupatilo. Nameštaj bi trebao biti moderan a komforan. Neobična osvetljenja, stilske dekoracije i čist prostor na mnoge pacijente će uticati tako što će izazivati spokojstvo i poverenje ka medicinskoj ustanovi. Poliklinike čiji enterijeri udovoljavaju standardima, gde vlada urednost, opuštena atmosfera i čistoća imaće uvek više uspeha nego zdravstvene ustanove koje izgledaju zapušteno. Svaki prostor za lečenje i dijagnostiku trebao bi biti opremljen sa svim onim što je za to potrebno. Multifunkcionalni kreveti sa podesivim elementima, pokretni sto za dijagnostičke alate, medicinski ormarići, stalci, pregrade i zatamljene zavese, pokretne sijalice,  samo su deo medicinskog enterijera koji je nužan za efikasnost lečenja. 


Kvalitetna medicinska oprema osnova je svake poliklinike 


Otvaranje privatne poliklinike ne može da prođe bez najsavremenije opreme. Medicina i savremena tehnologija savršeno se nadopunjuju omogućavajući tačnost u procesu uspostavljanja dijagnoze različitih bolesti. Mnogi tretmani i invanzivne operacije bez kvalitetne medicinske opreme ne bi imali u potpunosti zadovoljavajuće rezultate. Poliklinike čije su ambulante opremljene sa kvalitetnom opremom i mnoštvom instrumenata obično bivaju vodeće u svojoj oblasti. Poliklinike bez endoskopske opreme, hirurških lasera, fantastičnog difuznog osvetljenja, mamografa, antiografa, ultrazvučnih mašina, tomografa i drugih uređaja ne mogu prepoznati bolest niti adekvatno pratiti zdravstveno stanje. Uz dobru opremu moguće je spasiti živote. Bez dobre ultrazvučne opreme nije moguće ponekad uvideti patologije i dobiti tačne podatke. Digitalni i analogni sistemi neophodni su za svaku polikliniku koja želi stvoriti dobre prihode. Dermatološki elementi, oprema za anesteziju, kardiološke mašine, otorinolaringološki uređaji ali i mnoštvo druge opreme i potrošnog materijala srž su uspešne poliklinike koja pruža svojim pacijentima merodavnu negu. Pored toga, bez kvalifikovanog medicinskog osoblja koje ume da rukuje ovom opremom i uspešno se hvata u koštac sa dijagnostikom i lečenjem uslovi za rad privatne poliklinike ne bi ni mogli biti ispunjeni. Funkcionalan enterijer, oprema i stručni kadar idu „rame uz rame“ jedno sa drugim. 


Kvalifikovano medicinsko osoblje gradi imidž poliklinike


Stručni kadar privatnih poliklinika trebao bi biti takav da omogućava stvaranje ugleda. Novootvorene poliklinike posebnu pažnju trebaju posvetiti zapošljavanju stručnjaka iz različitih oblasti, na primer, anesteziologa, fizijatra, kardiologa, lekara opšte prakse i tako dalje. Bitno je proveriti reputaciju i obrazovni nivo kandidata koji kunkurišu za posao. Čak i jedna pogrešno izabrana osoba sumnjivog ponašanja vremenom može stvoriti loš imidž poliklinike koji će se odraziti na finansije. Nasuprot tome, iskusna, entuzijastična i posvećena osoba može privlačiti mnoge pacijente. 






Srodni tekstovi:


Zablude koje se javljaju prilikom kupovine pumpe za vodu

Kupovina pumpe za vodu ne zahteva ni neko vreme, ni velika ulaganja, ali traži poznavanje karakteris...

Detaljnije

Beogradska Arena - mesto gde se igra najbolja košarka

Desilo se konačno i to – Srbija je posle skoro 9 godina dobila ponovo dva predstavnika u Evrol...

Detaljnije

Neka vaša terasa zablista na pravi i adekvatan način

Najveći broj kuća i stanova u današnjem vremenu ima terasu ili balkon određene kvadrature, ko...

Detaljnije

Načini jedinstven izbor zavesa za spavaću sobu – rolo zavese za glamurozan enterijer

Za uređenje savremenih spavaćih soba mnogi koriste klasične zavese jarkih boja koje mogu dati &scaro...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS