Ideje za opremanje kafića


Poslovni prostor Poslovni prostor

Rešili ste da otvorite kafić,ali ste neodlučni kako zapravo  želite da on izgleda. Imate dosta ideja,ali niste sigurni koju da odaberete. Ne usuđujete se da preuzmete rizik pri odabiru boja I materijala.  Buni vas kombinovanje stilova,a ne možete da ostanete samo na jednom. Želite da Vaš lokal bude karakterističan i originalan. Brinte o tome šta bi trebalo da Vam bude prioritet I šta je ono osnovno od čega treba krenuti,šta sa čim uskladiti. Da li je bitnija jačina rasvete ili boje u enterijeru. Koji material izabrati za stolove,šankove,stolice. Šta je to što će biti praktično i funkcionalno,a pri tom uklopljeno u ostatak enterijera. Da li se odlučiti za nameštaj koji je već u salonima nameštaja i serijski pravljen i prema njemu sve drugo uskladiti ili ipak odabrati nameštaj koji se radi po  merama i porudzbinama kako biste ostali autentični.Pronađite inspiraciju i počnite.Koliko god bilo nedoumica,na kraju se sve  može  rešiti i  uz konsultacije i  stručne savete arhitekte ili dizajnera. Evo nekih ideja za stilove  koje možete koristiti  kao  osnovu za uređenje kafića.

Šabi šik

Šabi šik odnosno pohabani šik,odlikuje se istrošenim izgledom nameštaja,sa dosta pešcano bele,bež boje,koja deluje ostarelo i izguljeno,dotrajalo. Ovaj stil dopunjuju nežne i pastelne nijanse roze,ljubičaste,plave,mint zelene boje. A glavni doprinos donose cvetni dezeni,ruža,božura i lavande.Takođe često se mogu sresti pojedinosti od kovanog gvožđa koje mogu podupreti izgled prefinjenosti i elegancije.  Enterijeri poslovniih objekata a naročito ugostiteljskih objekata se sve češće opremaju u šabi šik stilu jer pruža prijatnu,razdraganu i opuštajuću atmosferu pogodnu za uživanje. Kako bi kafić mogao da izgleda ovako opremljen?

Beli zidovi a na njima umetničke slike sa cvetnim motivima,ili delovi sa cvetnim tapetama. A onda dolazi nameštaj-fotelje i stolice različitih modela u različitim  pastelnim nijansama roze,ljubičaste,plave,žute i zelene boje,tapacirane u štofu koji izgleda kao da je pleten i ostareo.Stolovi sa nogarima kovanog gvožđa,i beljenim pločama drveta. Sav enterijer kafića možete upotpuniti cvećem u roze i ljubičastoj boji,svežim ili osušenim,stoljnjacima koji su heklani ili vezeni,sa čipkom.


Zagarantovana je prijatna,lagana i romantična atmosfera.  

Industrijski stil

Kada je u pitanju industrijski stil,glavna asocijacija su industrijska skladišta,hangari,magacini i fabrike,koje su nakon svog rada preuređivana u stambene objekte.  Njihova odlika su visoki plafoni i prostrani nepregrađeni prostori gde su sve prostorije uglavnom iz jednog dela.Podovi su pretežno betonski,a na zidovima vidljive cigle koje su takođe jedna od glavnih karakteristika. Materijali koji se najviše koriste to su beton,cigla,nobrađeno i nepravilno oblikovano drvo,bez jasnih linija,zatim čelik,gvožđe,bakar,koža-odnosno svi neprerađeni materijali. Dolaze do izražaja svi materijali koji su korišćeni u gradnji.Za razliku od modernijih stilova gde se sve skriva,ovde se vidljivim ostavljaju ogoljeni zidovi od cigle,kablovi I električne instalacije,cevi za grejanje i vodu. Sve ovo  doprinosi potpunosti u industrijskom stilu. Kako ne bi  prostor delovao hladan, toplinu donose opeke,drvo i zemljane boje. Komadi nameštaja su najčešće tamne boje. Kako bi izgledao kafić u industrijskom stilu?


Idurstriski stil opremnaja kafica


Zidovi od narandžaste opeke, podovi u svetlo sivoj boji kako bi podsećala na beton ili u nekoj od zemljanih boja. Plafon na kom su vidljive drvene grede I preko njih razvučeni kablovi koji stižu do velikih metalnih-visećih lustera. Fotelje i stolice tapacirane u tamnu kožu u kombinaciji sa metalnim stolovima.I sam šank se može obložiti metalnim oblogama a uz njega postavite barske stolice. Burad i drvene palete mogu se odlično uklopiti i iskoristiti za dekoraciju,ili da posluže kao police i čiviluci. Police za vino takođe mogu lepo izgledati ako se naprave sa stubićima i nogarima od metala,dok će same police biti od pohabanog drveta.  

Mediteranski stil

Ukoliko se Vaš kafić nalazi  u blizini mora ili reke ,ovo je verovatno stil koji je najbolji za Vas. Boje karakteristične za mediteranski (obalski) stil-bela,svetlo bež,boja peska,nebo plava,teget,mogu se dodati I detalji u svetlo žutoj,zlatnoj I crvenoj boji. Što se materijala tiče u osnovi su uglavnom drvo I kamen,ali se koriste I staklo,trska,platno,kovano gvožđe.Simboli koji idu uz ovaj stil I koji se koriste u dekoraciji  najčešće su sidra,morske zvezde,školjke,brodići,kormila kao i štrafte. Kako bi izgledao kafić u obalskom stilu?

Zidne obloge od belog drveta,drveni brodski pod i plafoni sa vidljivim gredama sa kojih vise upletene bele zavese koje podsećaju na jedra,ribarske mreže po plafonu ili zidovima. Uz prozore možete postaviti drvene roletne,koje će imati dekorativnu ulogu. Kamene ploče stolova će odlično ići uz ostatak enterijera. Izaberite pletene stolice,ili uz stolove postavite drvene klupe koje ćete upotpuniti jastučićima za sedenje. Prava atrakcija mogao bi da bude I akvarijum koji će predstavljati pregradni zid  ili akvarijum koji bi bio u sklopu šanka ili stajao zasebno. Za dekoraciju možete iskoristiti stare kovčege i kofere,pletene korpe,fenjere. Takođe na nekim mestima možete postaviti razne brodske čvorove napravljene od konopca.


Izbor nameštaja za kafiće

Kada birate nameštaj za kafiće budite pažljivi, jer su kafići kao javna mesta dosta posećeni a nameštaj se koristi dosta više nego u kućnim uslovima. Pri izboru neka kvalitet i udobnost  budu na prvom mestu,kako ne biste nameštaj menjali na svakih par meseci i kako biste gostima priuštili prijatno mesto za sedenje. Sledeća važna stvar je održavanje-ne želite fleke po nameštaju,zato birajte materijale koji su jednostavni za održavanje. Takođe vrlo bitna odlika nameštaja jesu I dimenzije pogotovo ako se radi o malim lokalima,gde je svako sedeće mesto važno,neka sve bude skladno I svedeno kako bi prostor bio maksimalno iskorišćen.




Srodni tekstovi:


Ako obožavate da čitate dnevni horoskop treba da znate kada je on nastao

Jutarnja rutina većine ljudi je slična, uglavnom je to ispijanje kafe, čitanje vesti, lagane vežbe, ...

Detaljnije

Šta je sve potrebno da biste uredili sobu za bebu?

Dolazak bebe je jedan od najuzbudljivijih trenutaka u životu svakog roditelja. Priprema za dolazak b...

Detaljnije

Prijava i polaganje za vozačku dozvolu

Sama prijava za auto školu je vrlo jednostavno. Potrebno je da se odabere određene auto &scar...

Detaljnije

Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih part...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS