Razlozi zbog kojih je novi kontejner isplativiji od korišćenog?


Dom Poslovni prostor Poslovni prostor Dom

kontejneri

Stambene potrebe modernog čoveka su u poslednjih nekoliko godina otišle daleko od onog ideala koji je  još s krajem prošlog veka važio, a to je komfor u ogromnim stambenim prostorima, što veći broj kvadrata kako bi svi imali svoj kutak u domu. Danas je trend daleko drugačiji, teži se manjim stambenim jedinicama, mada, ne bez razloga, same porodice su mnogo manje no što su bile pre samo dvadesetak godina. Nekada je u jednom stanu živelo više generacija, danas je stambeni prostor isključivo sveden na mikro porodicu, roditelje i decu koja su u porodici do zrelosti, a onda izlaze iz nje. Taj zapadnoevropski trend doveo je do turbulentnih promena na arhitektonskom planu, sve je veća potražnja za malim stambenim jedinicama, tako je došlo do ekspanzije kontejnerske gradnje na ovim prostorima. Savremenost i modernost tehnologije u ovoj oblasti  dovela je do toga da se otišlo daleko od nekadašnje adaptacije korišćenih kontejnera, na našem tržištu se teži proizvodnji novih kontejnera, jedan od ključnih razloga je dobra cena kontejnera. 

Dobra  cena kontejnera diktira ekspanziju ovog stambenog prostora

Kontejnerski stambeni prostor pre mnogo godina, na samom početku razvoja ove oblasti, oslanjao se na adaptaciju već iskorišćenih teretnih kontejnera koji su za potrebe stanovanja adaptirani. Danas adaptacija iskorišćenih kontejnera nije isplativa, treba mnogo ulaganja, suprotno ovome dobra cena kontejnera dovela je do toga da se više isplati da se naruči potpuno novi kontejner, sve češće montažni, od kojih se onda prave modularni objekti, vrlo moderni i savremeni stambeni prostori, koji se zbog održivosti i postojanosti mogu veoma dugo eksploatisati. 

Njihova prednost jeste dobra cena i jednostavno montiranje, pa izgradnja objekta traje mnogo kraće no što je to nekada bilo standardnim metodama. Funkcionalnost i udobnost je ista i u adaptiranom i u potpuno novom kontejneru, ključna razlika je u tome da reparacija transportnog podrazumeva da se  reše oštećenja, da se ofarba i obloži tako da zadovoljava ekološke, ali i stambene kriterijume. Novi se u potpunosti prave od ekološki održivih materijala, od konstrukcije do završnih boja i panela, što apsolutno naglaševa ekološku svest, a dobra cena kontejnera u kombinaciji sa svim navedenim prednostima najavljuje sjajnu budućnost ove gradnje.

Novi kontejneri pogodni za modelarne objekte

Modelarna gradnja je izazov današnjice,  u građevinarstvu su ti objekti poznati kao „stalna modularna konstrukcija“. Zgrade sastavljene od modula, manjih samostalnih jedinica, postaju izazov današnjice, njihovo sklapanje apsolutno prati tempo i ovaj ubrzani ritam, koji zahteva da se i na polju građevinarstva gradi brže. Modularnja gradnja je odlično rešenje koje zadovoljava brzinu gradnje, ali ne umanjuje kvalitet prostora. 

Ekspanzija modularne gradnje dovela je do unapređenja proizvodnje novih kontejnera koji se slažu u model većeg prostora, zgrade ili hale. Nekada su se reparirali transportni kontejneri, danas to oduzima mnogo vremena, a vreme je novac, pa se sam proces reparacije ne isplati, mnogo je povoljnije graditi od novih, koji su zbog povoljnih materijala od kojih se prave, vrlo pristupačni imaju dobru cenu koja ukazuje na to da će se u ovoj oblasti tek javljati noviteti, da će modelarna gradnja za sigurno doživeti ekspanziju.




Srodni tekstovi:


Kako do idealno uređenog poslovnog prostora

U godinama iza nas sve više je počelo da se vodi računa o tome kako se uređuju i poslovni pro...

Detaljnije

Kako održavati svilene ručno izrađene tepihe?

Svileni ručno izrađeni tepisi moraju redovno da se održavaju i čiste. Njihovu lepotu neće umanjiti p...

Detaljnije

Šta je beta HCG i šta označavaju njegove vrednosti?

Većina se sa terminom „beta HCG“ susretne kod prve trudnoće ili kada se dogodi trudnoća ...

Detaljnije

Zablude koje se javljaju prilikom kupovine pumpe za vodu

Kupovina pumpe za vodu ne zahteva ni neko vreme, ni velika ulaganja, ali traži poznavanje karakteris...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS