Rolo zavese kao jedan od vodećih lidera na trežištu


Dom Dom


Zavese predstavljaju jedan od bitnih modnih detalja enterijera. Njihova primena je izuzetno velika, počev od domaćinstava, preko ustanova javne namene, do poslovnih prostorija. Postoji veliki spektar praktičnih ztvesa, kako lakih za odrzavanje, tako i povoljnih. Poslednjih godina rolo zavese zauzimaju značajno mesto na tržištu, kako domaćem tako i stranom. One upotpunjuju enterijer dajući mu posebnu toplinu. 

Šta je potrebno uraditi pre proučivanja rolo zavesa?

Pre kupvine rolo zavesa potrebno je utvrditi šta se želi postići sa istim. Obzirom da rolo zavese pored svoje dekortivnosti mogu igrati veliku ulogu i u termičkoj izolaciji, kao i u apsorciji UV zračenja. Imajući sve to unapred u vidu, uz boju nameštaja i zidova može se pristupiti i odabiru boje i dezena zavese. Potrebno je da kupac sam utvrdi da li bi želeo da zavesa počinje od plafona ili od zida iznad samog prozora. Sledeći korak je pravilno uzimanje mera. Potrebno je uzeti mere širine i dužine celog prozora. Obratititi pažnju i na kojoj strani se postavlja lančić. Savet za sam čin ugradnje najbolje mogu sami majstori reći, prilikom izlaska na lice mesta i prilikom ugradnje. 

Ugradnja rolo zavesa

Ugradnja rolo zavesa je bitan i ne tako jednostavan posao. Za ugradnju potrebno je angažovati majstora. Postavljanje zavesa u svojoj reziji može ostaviti velike probleme. Potrebno je dobro fiksirati noseći mehanizam. Njegova širina zavisiće od sirine samog prozora. Pa na osnovu toga proizilazi činjenica da je za šire prozore i komplokovanija ugradnja. Postoje dva tipa ugradnje, prićvršćivanje za plafon, što je i bolji način ugradnje i ugradnja na zid. Jedna, ali ne tako čest vid ugradnje je i ugradnja na samom prozoru. 

Rolo zavese – lake za održavanje

Poznato je da su rolo zavese sačinjene najčeće od poliester materijala, koje su obično anibakterijske i antiseptične, tako da se lako mogu održavati. Zbog lakog održavanja našle su široku primenu i u domaćinstvu, ali i u kancelarijskim prostorijama. Lančići i valjkasta opruga omogućavaju lako i brzo rukovanje, kao i zaustavljanje na svakom položaju.

 Lako se mogu čistitit vlažnom pamučnom ili microfiber krpom. Preporučljivo je da se uvek tokom čišćenja stana očisti i rolo zavesa od prašine. Mlakom vodom sa malo detardzenta lako se uklanja nataložena prašina. 

Sledeći korak svakako je usisavanje. Izvlačenje prašine usisivačem obećava kvalitetno čišćenje. Pre usisavanja rolo zavesa proveriti da li je četka od usisivača čista. Usisivač ne sme biti uključen na najjaču snagu, to bi značajno oštetilo istu. Da bi čišćenje bilo temeljnije najbolje je prvo usisati rolo zavesu, pa je očistiti vlažnom krpom. Posutpak ponavljati uvek kada se sređuje prostorija. 

Čišćenje krpom i usisavanje su postupci koji se praktično svakodnevno mogu primenjivati. Čišćenje parom još je jedan vid održavanja rolo zavesa. Paračistač je dobar izbor za adekvatno održavanje nameštaja, tepiha, pa tako i zavesa. Paračistač je dobro rešenje za problematične fleke. Za primenu pare pri čišćenju rolo zavesa, koristiti neka izuzetno blaga sredstava za čišćenje, da ne bi doslo do oštećenja. U zavisnosti od cirkulacije ukućana ako je reč od domaćinstvu ili klijenata, ako je reč o poslovnim jedinicama utvrdiće se učestalost i dinamika primene. 




Srodni tekstovi:


Nekoliko praktičnih ideja za poboljšanje svake prostorije u domu

Bez obzira na to koliko volimo naš dom, uvek postoji prostor za poboljšanje. Ponekad s...

Detaljnije

Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

Predstavljeni Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite 5G/Mi 11 Lite i Mi 11i uz Mi Smart Band 6 i Mi Smart Projector...

Detaljnije

Kako urediti stan po želji i napraviti pametnu investiciju?

Svi oni koji su se odlučili da preurede stan, kupe novi i da ga srede ili pak da osveže svoj životni...

Detaljnije

Egipat 2023 – otkrijte ovog leta sve tajne zemlje faraona

Da li spadate u onu grupu turista koji čekaju jesen ili proleće da bi posetili Egipat ili podnosite ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS