Kako odabrati pravu podnu lampu za vaš dom


Saveti

Kada se odlučite da vaš dom presvučete u tamnije tonove, kvalitetna rasveta će imati ključnu ulogu u postizanju balansa. A ako odaberete pravu rasvetu, možete se samo osećati prijatnije i zadovoljnije sobom, svojim izborom a pogotovo svojim domom. Sigurni smo da će prava podna lampa učiniti taj balans privlačnijim jer neće imati samo ulogu osvetljenja već će pretstavljati i dugo željeni ukras.

Jedinstvenost izrade podnih lampi je ono što ih izdvaja od ostatka rasvete i ujedno daje poseban izgled enterijeru. Poseban dizajn lampe je ono što će privući pažnju posmatrača, ali i učiniti ih da budu neprimetne, diskretne, a ukoliko se odlučite za istu boju kao i ostatak prostorije, ona će se stopiti sa enterijerom i biti nevidiljiva.


Različiti modeli podnih lampi

Visoke ali ipak stabilne u osnovi, lampe mogu pružiti diskretno ili direktno osvetljenje. I to je ono što je zajedničko za sve kvalitetne podne lampe. Ipak, različiti dizajni i stilovi izrade će učiniti svaku lampu posebnom.

Prva i ujedno najbrojnija grupa podnih lampi su klasične lampe iz serijske proizvodnje. Nemaju neki jedinstveni ili poseban dizajn i zato je njihova osnovna namena samo dodatno osvetljenje ili senčenje životnog prostora. Za njih su najčešće rezervisani ćoškovi prostorija u kojoj su smeštene.

Lampe za čitanje su posebna vrsta podnih lampi. Fleksibilne u telu, izrađene tako da se mogu okretati u svim pravcima kako bi svetlost padala na željenu površinu. Upravo zbog te fleksibilnosti sa ovom vrstom lampi se postiže najbolji efekat potreban za čitanje.

Potpuno drugačije od prve dve kategorije jeste vrsta podnih lampi čija je svetiljka okrenuta ka plafonu. Njihova namena i jeste da pruže dodatno osvetljenje, ali i da se igraju sa senkama u vašem ambijentu.

Posebna i ujedno omiljena kategorija svih dizajnera podnih lampi jesu lučne lampe. One služe dizajnerima da se igraju sa stilovima izrade lampe a ujedno i da unaprede izgled enterijera vašeg doma. Dobijene kombinovanjem lampi za čitanje i običnih podnih lampi, lučne lampe imaju specifičan izgled. Izuzetno dugačko telo lampe koje je fleksibilno i ima mogućnost da se okreće u svim pravcima, čini ove lampe potpuno jedinstvenim.


Šta je potrebno znati da bi izabrali pravu podnu lampu za vas

Pre nego krenete u kupovinu željene lampe, trebali bi ste znati nekoliko stvari o njima. Neće svaka lampa odgovarati vašem domu, bitna je njena veličina i dizajn kako bi se savršeno uklopila u ambijent. Pored toga, presudna stavka u odabiru jeste i cena same lampe.

Pravo mesto u vašem domu za novu lampu će biti jedna od presudnih stavki pri izboru. Morate znati koliki i kakav je to prostor koji će lampa zauzimati da bi mogli da izaberete odgovarajuću lampu. Ukoliko pogrešite u odabiru, podna lampa se nikako neće uklopiti u enterijer.

Sada kada znate koja je to prava veličina lampe za vas, ostalo je samo da odlučite između sitnica poput završne obrade, da li će to biti običan nerđajući čelik, bakar ili će lampa imati malo bogatiji stil obrade od srebra ili pak zlata. Vaš lični ukus će na kraju odrediti i željeni stil lampe, modernistički, idustrijski ili klasičan, ali morate paziti da odgovara ambijentu u koji treba da se uklopi.

Za kraj će presudno biti koliko ste novca spremni da potrošite na ukrašavanje vašeg enterijera sa jednim detaljem i da li možete da se uklopite u postojeći budžet. Što je ime brenda koji je dizajnirao lampu poznatije, to će i lampa biti skuplja, ali ako se i odlučite na kraju za nju, ona će biti savršeni dodatak vašem domu.









Srodni tekstovi:


Izbor kućnih aparata za efikasnost i udobnost

Izbor kućnih aparata predstavlja značajan aspekt planiranja i opremanja svakog doma. Ovi esencijalni...

Detaljnije

ZAŠTO JE DOBRO IMATI KROVNI KOFER?

Ponekad su neke i ne toliko velike investicije veoma dobre jer smo dobili proizvod koji će nam biti ...

Detaljnije

Zašto su građevinski poslovi jedni od najtraženijih zanimanja u Novom Sadu?

Postoje zanimanja kod kojih je lako doći do posla pa čak i onda kada ga tražite u velikim gradovima ...

Detaljnije

Xiaomi predstavio Mi MIX FOLD, prvi sklopivi pametni telefon

Mi MIX FOLD predstavlja novu prekretnicu u industriji pametnih telefonaBeograd, 30.3.2021.  &nd...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS