Kupujete stan? Ove osobe bi trebalo da imate uz sebe u tom projektu


Saveti

Kupovina stana je odluka života. To je ogromno ulaganje i samim tim je ogroman rizik. Nekada deluje da se ljudi lako odlučuju na kupovinu stana, ali zapravo mnogo je tu vaganja. Nesigurnost posla i generalno načina života kojim živimo nas tera da stalno preispitujemo naše odluke - da li nešto želimo ili nešto ne želimo. Odnosno, da li nešto treba da uradimo u određenom trenutku ili ne treba da uradimo. 

Elem, kada donosite odluku o kupovini stana uz vas treba da budu sledeće osobe od poverenja. 

Partner

Ukoliko ne kupujete stan samostalno, onda u svakom trenutku podršku treba a vam pruža vaš saputnik. Naime, to je stresan period i treba jedno drugom da bude podrška. Nemojte dozvoliti da se bilo ko od vas isključi i da kaže "prepuštam tebi sve". To nije dobra stvar, jer onda teret pada samo na jednu osobu, a taj teret odgovornosti da li ste doneli pravu odluku ili niste treba da podelite. Trudite se da ujedno i vi uvek bude podrška vašem saputniku ili saputnici od samog početka do samog kraja. Zajedno ste u tome i gledajte da to učiniti što lepšim periodom u vašem životu. 

Roditelji

Podrška roditelja je uvek jako važna, koliko god godina imali. Nekako su nam njihovi saveti i poruke podrške, ali i odobravanja jako važni, čak i kada napunimo mnogo godina. Njihovo iskustvo nam je uvek dobro došlo i njihov savet jako znači. Obično roditelji svojoj deci značajno i finansijski pomažu prilikom kupovine stana. Naravno, ne mislimo samo na ovu vrstu podrške, već mislimo na podršku u smislu odobravanja i ohrabrenja da se odlučite na taj veoma važan korak u vašem životu. 

Iskreni prijatelji

Vrlo je važno da uz sebe imate i onu neutralnu osobu koja će da vam se nađe za sve. Taj iskren prijatelj ili više njih može da vam se nađe i da vam pomogne kada se budete useljavali, prilikom selidbe, prilikom slaganja stvari, da vas posavetuje i usmeri na prave ljude. Iskren prijatelj kojeg ćete uvek moći da pozovete kada vidite da nešto ne štima, da nešto nije u redu i slično. 

Advokat za nekretnine 

Advokat za nekretnine, ovo je verovatno najvažnija osoba koja treba da bude uz vas na putu kupovine sopstvenog stana. Advokat za nekretnine je tu da bude vaša sigurnost prilikom donošenja odluke. Advokat služi da proveri sve papire, da proveri svaku sitnicu u vezi sa vašom nekretninom, da predvidi šta bi sve moglo da krene po zlu i na kraju krajeva da vas usmeri i da vam da savet. Ne možemo sve da znamo, ali advokati za nekretnine svojim istraživanjem i potkovani dugogodišnjim iskustvom sigurno znaju sve i što je najvažnije mogu da predvide mnogo toga. 

Dobar majstor

Kada budete kupili stan biće vam potreban jedan dobar majstor za sve. Da proveri instalacije, vodoinstalacije, elektroinstalacije, apsolutno sve što treba i što bi eventualno i potencijalno mogao da predstavlja problem. 




Srodni tekstovi:


Kako do idealno uređenog poslovnog prostora

U godinama iza nas sve više je počelo da se vodi računa o tome kako se uređuju i poslovni pro...

Detaljnije

Ideje za opremanje kafića

Rešili ste da otvorite kafić,ali ste neodlučni kako zapravo  želite da on izgleda. Imate...

Detaljnije

Recept za sve zaposlene ljude - Dostava hrane je često najbolja opcija za zdrave obroke

Savremeni način života nametnuo nam je tempo sa kojim se nekada teško nosimo. Dok zavr&scaron...

Detaljnije

Ideje za uređenje male kuhinje

Veće ne znači uvek i bolje, pogotovo kad je reč o kuhinji.Male kuhinje su često bolje za rad od veli...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS